reklama

mamusie grudniowe:)

LIsta juz gotowa do przesłania ale poczekam jeszcze może któraś z mauś chce się dopisać albo uzupełnić dane o gg meila lub skype jeśli nie to w miare przypływu danych będę przesyłać "świerze" listy :D oczywiście wsio na priva idzie a więc mamusie czekam :) wstepną liste prześlę jeszcze dzisiaj :D

No ja tez jestem sugar ciekawa jak to jest sugar bo ja też w jednym czasie mam te badania ale wydaje mi się, że pobiorą krew na zywykłe badanie a później glukoza dopiero i że to wpływu zadnego nie ma ale nie wiem kobietki co wy na to ???

reklama
aenye u mnie jest tak, ze mam wyjatkkowo jak na siebie cisnienie, szyjce brakuje tylko rozwarcia, a jeszcze mam czas do porodu. Mieli mnie zaszywac, ale czekaja. Jesli na lekach i spokojnym trybie nie bedzie sie nic dzialo, to bede tak do konca. Jesli za poltora tyg sie okaze, ze leki nie skutkuja, to znow szpital i zszywanko...:(
Milka trzymaj sie dzielnie, najwazniejsze, ze brzunio jest zdrowy. A cesarka to uwazam, ze nie jest taka zla. Ja sobie bardzo chwale, teraz tez bede miala.

Ojej, Miłka, zabrzmiało strasznie :( :( :( Po prostu szkoda gadać, co za kretyni jeżdża po drogach, trzeba mieć oczy dookoła i jeszcze ze dwie pary najlepiej... Słabo mi się zrobiło... :(
Dobrze, że już jesteś z nami... no i że już się stało i już ok... brrr
Ja jutro ide do gina to się wypytam może o glukozę, jak to jest. Może dałoby się wypić w domu i pojechać na samo badanie? Zawsze to mniej siedzenia w przychodni.
Aenye, wydaje mi się, że nie powinno zaszkodzić, niedobory magnezu to takie najbardziej powszechne, a nigdy też nie wchłania się 100% z tej tabletki co bierzesz. Tylko lepiej spytać gina, jeśli bierzesz jakieś inne leki, żeby się nie zrobiło, że ci się nie przyswoją na przykład. (np. mi radził, żeby nie brać z witaminami, żelazem w tym samym czasie, bo wtedy się nie przyswaja żelazo i coś jeszcze)
Pozdrawiam mamusie!

Milka straszna historia. Dobrze ze jestescie cali Ty, maluszek i tata.. zycze duzo zdrowia

Bylam dzis u lekarza i nie jest lepiej ale co najwazniejsze nie jest gorzej :) :) :)
Szyjka nadal miekka 1,5cm ale nie skraca sie dalej, stanela w miejscu :)
nadal no-spa 3 razy dziennie
poza tym zelazo na anemie i furaginum
cukier juz lepiej chociaz nadal w gornej granicy 132 (norma jest do 140) ale i tak mnie to cieszy :)

w czwartek jade do szczecina na usg zobaczyc czy maluszek nadal ma opoznienia w wzroscie ..
jak wroce odezwe sie :)

nonek to ty dbaj o siebie i Marianke, żeby niespodzianek nie było :)

Nieistotna ty też się nie przemęczaj czasem :) A no i zdaj relacje jak było na weselichu bo po zdjątku widać, że zadwolona jesteś ???

Miłka teraz wiele kobiet chce mieć cesarke bo się nie męczysz i ma ona tez swoje plusy także głowa do góry :D Napisz nam czy to córcia czy syneczek bo juz pewnie wiesz :D

nieistotna - no to ekstra! swietnie :) a maluszek to moze jednak maluszka, hihiihi ;) coreczka mojej szwagierki byla na kazdym usg duzo mniejsza ;) ;) ;)

a co do reszty badan - przeciez tzw. "abc ciezarnej" (u mnie w przychodni sie to tak nazywa) wykonuje sie o obojetnie ktorej porze dnia, ide po obiedzie, robie rozne badania, siusiam na miejscu do ich pojemniczka i w ogole jest git :) (dla mnie to duza ulga, bo nienawidze rano wstawac i musialabym jechac najpozniej do 8 do jakiejs przychodni, na czczo i w ogole, a ja nawet nie wiem, gdzie w rumi cos takiego jest :/ i musialabym do gdyni pewnie jechac, a tak to luzik, przechodze kolo przychodni i mam z glowy ;) )

mi sie wydaje ze to nie ma znaczenia.

buziaki :)

A w ogóle to fajnie macie, bo tam, gdzie ja mieszkam (w miasteczku pod Lublinem) nie ma żadnego godnego polecenia lekarza, a szpital i przychodnia - pożal się Boże - werbują pacjentki bez powodu byle odział utrzymać. Tak więc trafiają tu niczego nieświadome mamy - bo dzidziuś kopnął za nisko, za wysoko, bo łożysko za małe, wód za dużo, noga spuchnięta (nieważne, że to komar ugryzł), szyjka za krótka (4 cm, twarda i zamknięta) itp itp. Ja też juz leżałabym na patologii gdybym powiedziała im tam o moim dzisiejszym kleszczu. Paranoja. Chodzę niestety prywatnie, do Lublina, przynajmniej wiem,ze fachowość wygrywa z utrzymaniem szpitala na siłę. Ale coś za cos - za wszystkie wizyty i badania, niestety musze płacić. No trudno - byle dzidzia była zdrowa.

reklama
*Miłka* pisze:
kasia_z jakiś debil w nas wjechał na czerwonym świetle, uderzenie było z mojej strony mam stłuczoną miednice, stłuczoną głowę i wstrząśnienie mózgu i pełno szkła pod skórą którego niestety na razie nie ma jak wyjąc bo trzeb zrobić RTG. Jestem też wkurzona bo będe mieć cesarkę bo bez KT głowy nie można wykluczyć tentniaka i innych świńst.

Jezusinku Miłka dobrze, że żyjesz! Dbaj o siebie kobieto :) zdrowiej szybciutko i nie przejmuj sie cesarką, wiele kobiet chciałoby tak rodzić... Na pewno nie tak sobie wyobrażałaś ciążę, ale jestem pewna że bedzie dobrze :)
Ale daj znać kto u Ciebie w brzuszku rośnie? I jak sie nazywa też ;) ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry