reklama

mamusie grudniowe:)

A jeśli chodzi o przeczkola to przeważnie zwracają 70% mało kiedy zdarza sie mniej,natomiast wiele osób tego nie ma przyznanego,my pisaliśmy pismo i odpisali nam że jeżeli zarobki w ciągu roku nie przekroczą danego progu to 70% zwrócą a my do tego progu mamy jeszcze daleko.

reklama
ejo ja nie rodze w tym roku :-D
W ramach oszczedzania sie pojechalam na zakupy,oporzadzilam konie bo meza nie ma, wiec dzien jak codzien. Teraz zamiast odpoczywac zastanawaim sie co tu posprzatac, ale pewnie mama mi nie pozwoli. Skurcze mam nieregularne, w kapieli sie nasilaja,ale Sara twarda bo nawet jej nie rusza ze Mercunia jej siedzi ciagle na dupce. Mysle sobie ze tam sie dzieje cos na powaznie ale bezbolesnie i niewyczuwalnie dla mnie i jak sie zacznie to na calego.
Aenye tak jestesmy we Francji :-)

ja mysle ze dzieciaczki niejadki wlasnie w zlobkach sie zmieniaja, bp to konkurencja, inne dzieci jedza wiec one tez.

PS do kogo moge napisac smsa jak sie juz rozdwoje?Aby dotarla info do wszystkich? Nawet zdjecie sprobuje wyslac na kom.

No wlasni Agnieszka jak pisalam...wszystko zalezy od zarobkow. Oprocz chb bo to na kazde dziecko niezaleznie od tego ile rodzice zarabiaja.
Nam sie niewiele od krolowej nalezy a w przyszlym roku to chyba nawet nic...zobaczymy.

MOje dziecko mnie noormalnie rozbraja. Zsikala sie dzis w majtki. Rozebralam ja a ona wszystkie ubranka zaniosla do pralki hehe czyscioszek.
Teraz spi...choc niechetnie zasnela.

Pingwinku mozesz do mnie ... ja przewaznie w domu jestem wiec podam dalej

Hej:-)
się witam

jeśli chodzi o szkołę, to moje hasło brzmi "nie zabierajmy dzieciom dzieciństwa"

Maju a prywatna szkoła w UK jest dużo lepsza od państwowych?
bo kiedyś pisałam o tym pracę i nie było tak wielkiej róznicy
oczywiście nie mówię o uczelniach wyższych

Wsiem chorowitkom przesyłam BIG buziaka:-)

maju my w przyszłym roku dostaniemy pewnie mniej ale dobre
i to,i tak z tego jest dobra kasa.
Poza tym u nas ok Alanek śpi a mój przyszły mąż z gorączką wrócił do domu z pracy,więc kupiłam leki i odpoczywa,oby mnie i Alanka nic nie złapało:wściekła/y:

Pozdrawiamy chorych:-)sciskam

Maja dobre z mala czyscioszka.
Manka tez wyrabana z butow. Dzis rano obudzil mnie smrod kupy. Manka poszla sobie sama na nocnik i zrobila co trza. Wyrzucila po nocy pampka i wolala o wytarcie tylka. Wiele rzeczy odklada sama na miejsce, zabawki, sztucce. Przed chwila zatargala sobie wlasnie krzeslo do lazienki bo chciala siegnac do szczoteczki do zebow. I zaczela cholernie wyraznie mowic jak na nia.

Ogolnie to nie ma reguly z tymi szkolami. Tu jest rejonizacja a w rejonie gdzie sa dobre szkoly ceny domow sa kosmiczne. Ja nie do konca uwazam ze prywatna znaczy lepsza...wszystko i tak zalezy od tego jak nauczyciel sie przyklada. Program przeciez ten sam i w panstwowej i w prywatnej. Napewno w prywatnych mniejsze zroznicowanie rasowe i brak marginesu.

reklama
Ja mogę się przyznać że tu w Anglii jest zupełnie inny system płatności jeśli chodzi o benifity dla dzieci czy dofinansowania za przeczkola czy szkoły.Ja dostaję tu kupę kasy na Alanka,fakt że czekałam prawie 4 miesiące ale jak wyrównali to sie bardzo ucieszyłam i przyznane mamy na dość długi czas.A jak Alanek pójdzie do żłobko-przeczkola to można się starać o dofinansowanie od państwa i zwracaja 70% także ja będę płaciła tylko 30% ale oczywiście trzeba najpierw wyłożyć kasę na jakieś 3 miesiące a po 3 miesiącach zwrócą.O przeczkolu będę myślała od nowego roku,także mam jeszcze troszkę czasu:-)

dofinansowanie dostaniesz tylko jesli bedziesz pracowac, ja nie pracuje i musze placic 100%

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry