cześć kobitki
no co żadna nie chce być pierwsza

, ciężarówki trzymam kciuki,.... skurcze , czop śluzowy to dla mnie nie poznane sprawy

, nie wiem czy pisałam ale mnie P. Dr na porodówce przywitała słowami " rozwarcie na 5 palcy a pani skurczy nie czuje....

trzeba było później jeszcze przyjechać

" a ja na to że ma być cesarka bo dziecko ułożone pośladkiowo, a ona - NO ŁADNIE

, wściekła była strasznie....ale nie było sensu tłumaczyć że ja całą ciążę na przeciwskurczowych byłam.......
ja miałam jeszcze nie rodzić , a że wody jak bagno odeszły to nie myślałam o myciu itp itd więc mogłam doświadczyć "fryzjerskich sztuczek położnej"

Takie wspomnienia.........coraz częściej myślę o powtórce z rozrywki
Wszyskie chorowitki ściskam mocno i łączę sie w zakłopotaniu bo Alicja tak samo chora:-(
A co do przebijania uszu, to ja miałam w bardzo prymitywny sposób przebijane, moja mama wszystkie znajome kolczykowała w tym i mnie, kiedyś kosmetyczka to nie tak jak teraz na każdym rogu ulicy gabinet, więc sposób był prosty, ucho znieczulane lodem, pod ucho połówka ziemniaka, oczywiście obranego , igła taka od zastrzyków i heja....potem szybko trzeba było włożyć kolczyk najlepiej nie wkręt i koniecznie złoto lub srebro.
Ja miałam właśnie 3 latka i doskonale to pamiętam, dałam sobie przebić jedno ucho, a z drugim uciekłam, potem mama przemówiła do rozsądku i byłam zakolczykowana w całości na własne życzenie, bo koleżanka miała kolczyki i chciałam ja też mieć
maja ... no to kuchareczka z ciebie, a na te pierogi to bym z chęcią się załapała.
Współczuję koleżance, ja też nie miałam pokarmu , a położne karmić karmić

, ...tylko czym:-(, całe szcęście że na 3 dobę wypóścili mnie do domu, bo jak bym miała tam spędzić 7 dni tak jak w innym naszym radomskim szpitalu standardowo po cesarkach trzymają to bym mogła w psychiatryku wylądować

, załamanie psychiczne mi się szykowało
Lucky podziwiam Cię kobietko,oby do przodu trzymaj się... , na prawdę było ciężko skoro dzwoniłaś po pomoc ....Buziaczki
........... o rany włosy to mój słaby punkt nie dość że mam mało to mi właziły garściami, bałam się żebym nie miała takich łysych placków na głowie, używałam cholernie drogiej odżywki na wypadanie związane z hormonami i całe szczęście pomogła......
Dita pokaż wiecej tych lwowskich foto

i jak to coś w kąciku ust u Nat?
o pogodzie nie wspomnę... piiiiiiiiiiiii / cenzura/
ale napisałam ... niczym Patrycja....

, a co raz a porządnie