reklama

mamusie grudniowe:)

Kasia wlasciwie to on odspiewal
konkretniej piosenke z misia w niebieskim domku (bajka na mini mini) a poza tym to mowi Kaka (blanka), tu oc, tuknia (kuchnia), itp "skroty" ;-)
dzis przyszedl do kuchni i oznajmil tu oc kaka buu (czyt. chodz Blanka placze) proby uspokajania blanki samodzielne nie zadzialaly uznal ze potrzebna jest moja interwencja ;-)

Maja Pyza the best

Kasia ja tez tak mialam, 2 dni mnie meczyly jakies skurcze az odszedl czop i jazda bez 3manki

reklama
Agaton, z moim tempem rodzenia to w domu raczej się do niedzieli nie wyrobię :-D

Roni, to Jaś zaczyna nieźle gadać :-) Wielowątkowo mu idzie, super, gratki! U nas też zamiast "k" wymawia "t". :happy:

hej kobitki
trochem zabiegana, wczoraj wieczorem i dzis do 12 na zajeciach, jutro do poludnia tez, ale przynajmniej nie mam czasu o pierdolach myslec, cos mnie ostatnio jesienno zimowy dol lapie
ciagle tu pada, ogrzewanie chodzi nonstop:dry:

kasienko powodzenia, 3mam kciuki:tak:

Kasiu no Mercunia nie jest taka rozgadana zeby mowic co chce jesc, je glownie mleko,desery mleczne i owoce. moze chudnie bo jeden posilek jej praktycznie zniknal z dnia, jak nie zje obiadu to jej nie proponuje deserku czy mleka bo nie chce zeby zczaila ze tak mozna, po prostu jest glodna...albo zyje powietrzem.

Kasia ja tez mialam sline bezbolesne skurcze przez ponad 4 godziny i to na oksy. Az sie polozne smialy ze ja bede pierwsza ktora bezbolesnie urodzi bo ktg pokazywalo naprawde silne skurcze.

Sluchajcie czy przy zapaleniu pecherza konieczny jest antybiotyk?
Okazalo sie ze ta kumpela co urodzila ma i chca jej zapodac. A mala tez na antybiotyku praktycznie od urodzenia wiec jakby troche tego za duzo bo ona piersia karmi.
Ja z doswiadczenia wiem ze niekoniecznie bo ja nigdy nie bralam a pecherz przeziebiony mialam pare ladnych razy.
Moze sam urosept by wystarczyl????

Kasiu Maciek to chyba skoczkem będzie:-D, ... no właśnie hops hops na piłce i za którymś razem wyskoczy, tylko kto pępowinę przetnie jak w domku urodzisz;-)
Pingwinku do boju....:tak:
Kamila a jak u Ciebie dzisiaj?

Roni no super Jaśkowi idzie cały tok myślowy przekazał Brawo.

Maja ....no no no ładne rzeczy , słuchaj co dziecko mówi:-D, Marika świetnie to ujęła:-D

Nieistotna a jak Filipek z gadaniem, ostatnio była ciuchcia /pociąg/, o ile się nie pomyliłam, ale tak mi się kojarzy, coś do przodu .......?

Chorowitki zdrówka życzę,..... u nas nieco lepiej, ale gluciory zatykają nosek

Ja jak się pytałam Alicji co chce zjeść to ona zawsze odpowiada jajo , bardzo lubi jajka, no i co prawda jej słownictwo jest mało rozwinięte, więc jak może się nauczy więcej mówić to będzie chciała coś innego. Obenie jak mam jakiś wybór to pokazuję jej np parówki i serek i ona pokazuje co chce zjeść:tak:
Ostatnio do prawie wszystkich gotowanych posiłków dodaję jabłko / oczywiście nie całe/ buraczki, zupki , marchewka itd..../ super smakują /, myśłałam żeby zacząć dodawać soku z winogron, tak jak jest w składzie posiłków słoiczkowych, ale wyszło z jabłkiem , smak papu znacznie się ożywił:tak:
Pingwinku a może otwórz lodówkę i niech sama coś wybierze,np. wędlinkę czy ser żółty ,
a może np. same ziemniaczki ugotowane bez dodatków typu marchewka, mięso , albo sam kotlet mielony na zimno tzn z temp pokojowej moja miała takie etapy z talerza jadła tylko to co jej pasowało jak się zagapiła i włożyłam do buzi coś innego to pluła:dry:

Dziaj nadałyśmy imiona lalce i misiowi - Ania i Adaś :laugh2:

reklama
Galospa
WSKAZANIA:

Stany skurczowe dróg żółciowych i moczowych związane z kamicą, zapaleniem pęcherzyka żółciowego, zapaleniem miedniczek nerkowych, zapaleniem pęcherza moczowego, bolesnym parciem na mocz. Wspomagająco w stanach skurczowych: w gastrologii (stany skurczowe wpustu żołądka i odżwiernika, zespół jelita drażliwego, zaparcia na tle spastycznym, wzdęcia, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy), w ginekologii (bolesne miesiączkowanie, poronienie zagrażające).
DAWKOWANIE:

Doustnie. Dorośli: 40-80 mg (1-2 tabletki) 1-3 razy na dobę.

MOŻLIWE SKUTKI UBOCZNE:

Mogą wystąpić ból i zawroty głowy, osłabienie, nudności, kołatanie serca, utrata łaknienia, obniżenie ciśnienia tętniczego krwi.

POINFORMUJ LEKARZA:

Gdy masz schorzenia wątroby lub nerek, choroby układu krążenia.
Gdy przyjmujesz preparaty zawierające lewodopę lub atropinę.
Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią

.....a w innym opisie nie pisze że nie można przy karmieniu tzn karmienie nie jest przeciwskazaniem, więc najlepiej jak by się zpytała lekarza

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry