reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
z wieczorami bywa roznie ja aktualnei siedze na kompie filip lata co 5 min i przynosi mi jakas zabawke ktora upycham za plecami na fotelu a on w tym czasie robi runde do sypialni gdzie marcin podaje mu kolejna zabawke

nie moge dita z Toba wypic bo mam gardlo chore :(

hej dziołchy
U nas klaps był raz moze dwa i to jakos ostatnio bo juz nie wytrzymałam oczywiscie do dzisiaj mam wyrzuty sumienia nie mowie ze nigdy wiecej ale bede sie starac zeby mnie tak nie poniosło:eek:
Staram sie wszystko tłumaczyc na spokojnie ucze sie cały czas tonu zdecydowanego i groznego wzroku :-D no i czasem dziala moje nie wolno
Raczej nie mowimy do niego zdrobniale bo siu siu to chyba normalnie co ? Jak sie skitoli w gacie to mówie ale brzydko bee fuu smierdzi gdzie kupe filip powinien zrobic? wiec chyba to zadne tam spieszczenia dzieciowe nie sa
Ja tez sie nie pochwale pieknymi słowami mego dziecka :cool2: dalej ledwo posuwamy sie do przodu chociaz jest duzo lepiej
chran- kran
ciana- ściana
jajo- jajko
ulka- bułka
amam, papa, kaka, mama (od trzech tygoni :tak: chyba jestem jedyna mamą ktora czekała na to dwa tata:-D) brum, muu, miał, i inne zwierzece odgłosy i chyba nasz słownik sie tu konczy
Nie lubie leo di caprio
Co do współnych wieczorów to ostatnio moje dziecko ma faze w budowanie domku ze stołu fotela kanapy wszystkich kocy w domu i poduszek :cool2: ogolnie rozpierdziel mi robi i zaprasza nas do swojego krolestwa :-D nas i swoje misie

Pingwinku mam te same akcje z małym

A ja mam pytanie:-) co sadzicie o akcji społecznej nie badz obojetny ( chodzi o ta reklame z płaczacym dzieckiem za sciana ) Bo czasem jak moj filip płacze i do niego dochodzi jeszcze Maja to sasiedzi pewnie rozne sobie rzeczy myslą

Ostatnia edycja:
Sie witam wiczorowa pora:-).

Tak zalegle: aktorzy co sie slinie na ich widok: Keanu, Al Pacino ( choc kurdupel), calkiem calkiem Clooney ( im starszy tym lepszy), "Brat Pit"- ale wlasnie tez jako starszy, Sean Connery ( bo kopia mojego taty),

Nie podobaja mi sie- Leo, Bacon ( aktor swietny, ale nie podobaja mi sie jego nozdrza), Delag, Clinta niecierpie i filmow z nim ( czemu, nie wiem. Swietny aktor, dobre filmy a ja nie lubie). I Mroczki dzialaja na mnie jak plachta na byka ( ale to nie aktorzy).

Co do bicia. Jak Julka byla mala zdarzalo sie posadzic lape na pieluche. I orzyznam szczerze, nic to nie dalo. Ale ona mnie wyprowadzala z rownowagi. Manka jest inna, bardziej karna. Choc czasem jak jej powiem np. chyba chcesz dostac w tylek, ta momentalnie odpowiada TAK. Nieraz dla zabawy dostaje w siedzisko kuksanca.

Co do zabaw wieczornych, ostatnio nie ma na to czasu. Ale najczesciej to sa przewalanki na podlodze i kanapie, wyglupianie, gilgotanie, akrobacje. We czworke.

Dzis byla u nas Kate z rodzinka. Cosmo patrzyla chyba lekko zaszokowana jak nasze dziewczyny odstawialy taniec swietego wita, Manka istne adhd. Tak byla zmeczona, ze o 18.30 kazala sie ubrac w pizame i o 7 juz spala jak zabita:-). Kasia, czesciej do nas wpadajcie:-p.

hehe, a dla mnie pitt to ohyd ;-)
chociaz co do bacona sie zgadzam! fuj!
i joaquin phoenix - kojarzy mi sie z niezlym psycholem i nie mam ochoty na niego patrzec w ogole!

a mroczkow lubie :cool2: :-D:-D:-D Pawla (ale czy to marcin, czy rafal to nie wiem) ofcoz ;-) jami
ohhh i Matta Damona bardzo lubie!!

u nas szpital, oba glony na antybiotykach jada. Maks ma zapalenie nosogardzieli (nos i gardlo, tak powiedzial lekarz, to chyba nosogardziel), a Filip - zapalenie oskrzeli. zyc nie umierac :cool: Maks okropnie chory, pierwszy raz tak, ciagle placze, marudny, niespokojny, nie moze oddychac swobodnie, co chwile sie wybudza, jeczy przez sen... a w dzien w ogole okropnie trudno z nim, ciagle tylko na rece chce i to nie siedziec, tulic, tylko sam nie wie, czego chce.. i nie pomagaja leki p.bolowe :-(

a Fiol lepiej, bez goraczki, super humorek i sily, tylko kaszle. chociaz tyle dobrego. ale poniewaz kaszle juz ponad 3tyg, mimo inhalacji, to daje mu ten antybiotyk, zeby sie wyleczyl..

hej hej

z zabaw to u nas zwykle lezenie na wyrku naszym z dziecmi i rozne zabawy z jankiem, a Blanka zwykle proboje dogonic brata i to jest jej zabawa
ogladamy razem jakies bajki, jezdzimy samochodami itp

dzis byl "cud nocny"
Jasiek ani razu sie nie wybudzil :cool2:
wiem ze dla Was to normalka, ale dla matki nie spiacej w nocy ktora jest masakrycznym klebkiem nerwow przed pojsciem spac z obawy co ja czeka to naprawde duuuuuuuzo

Mam takie zapytanie : mój chrześniak chorował już na ospę ; teraz miał kontakt z zarażonym dzieckiem ; czy mimo , że się nie zaraził , to mógł przynieść choróbsko na Mikołaja ? A w ogóle , to czy można dwa razy chorować ? :confused:

Wracając do aktorów : dla mnie niezłym psycholem ( z resztą na ogół takich gra ) jest Steve Buscemi - ale lubię go bardzo .
Mroczków i innych Zakościelnych nie lubię :no: Jedynym polskim aktorem , którego uwielbiam jest Zamachowski ! Lubię też Gajosa i Fronczewskiego . Za to nie ma ani jednej polskiej aktorki , którą co najmniej bym akceptowała ! Szapołowska - lafirynda , Kożuchowska - lafirynda , Cielecka - zołza , Janda - jej po prostu nie lubię :cool2: :-p

Kamila gratulacje dla Filipka !!
Pati :-( no zdrowia dla Masia i oby szybko stanął na nogi !!

Zabawy mamy podobne jak u Kasi :sorry:
Na cokolwiek innego niż sprawy domowe , mamy czas w weekendy .
http://www.stopklatka.pl/filmowcy/osoba.asp?oi=256

reklama
U nas noc koszmarna, Manka sie co chwile z awantura budzila, nie wiem o co jej chodzilo. Chodze dzis jak zombie.

Kasia _Z u nas w ciagu dnia takie wspolne robienie wszystkiego. ( tzn. ja z Manka) od mycia zebow, bo wykladanie zmywarki ( moja najulubiensza przyjaciolka:-p). Z czego najczesciej jak zaladowuje zmyware to Manka bierze wszystkie czyste sztucce z szuflady i laduje do koszyka:sorry2:. Wiec wieczorem to ostatnia rzecz jaka chcialabym robic wspolnie:eek:. Choc ostatnio ja mam zabawe w pieczenie babeczek z dziewczynkami. Radoche maja na calego. A Pozniej przychodzi stary i wciaga prawie wszystkie. Taka to nasza wspolna zabawa.

A w ogole to chyba zaczne stolowac sie w mcdonaldzie, moze przytyje, bo znow jestem jak nasza szkapa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry