reklama

mamusie grudniowe:)

Gratulacje, Nieistotna :-) Piękne podsumowanie :-)
Ja też zazdroszczę, choć powoli wychodzimy z kryzysu z Piotrusiem (kryzysu rzygalniczego ma się rozumieć, dzięki koprowi). Po prostu je, śpi i się bawi, od wczoraj nic nie płakał :-):-):-)

Pingwinku, na lekach często pisze, że od 2 miesiąca życia można podawać, bo nie ma prób klinicznych na noworodkach. W praktyce pediatrzy często przepisują te same leki noworodkom i nic się złego nie dzieje.

reklama
pingwinek, nie poddawaj sie! zobaczysz, jeszcze pare tygodni i bedziesz patrzyla wstecz z takim nastawieniem jak nieistotna :-)

nieistotna - fajnie ci ;-)

jesu a mi sie chceeeeeeeeeeeee

roni - hehe duzy chlopak z niego! a twoj jasiuniek to ile przybral?

w ogole moj sobie wlasnie gada z kanapa, patrzy sie w paski i macha raczkami i gada "eeeee" albo "aaaa" a najczesciej - "uuu" ;-) lubie, jak tak sobie spokojnie lezy.. szkoda, ze to tak rzadko sie zdarza..
w ogole pozyczylismy bujaczek z fisher price, maly super na niego reaguje, szczegolnie na vibre! hyhy dzisiaj go tak uspilam ;-) polecam!

Az tak rozowo to u mnie nie jest bo jak na zlosc
trzy dni temu znow zaczelam krwawic, a byl juz spokoj
od dwoch dni maly ulewa na maxa, nie moge go na 5 min zostawic samego bo wciaz ulewa, do uszu mu ciagle wlatuje
ale byl dzis grzeczny :)

czy wasze maluchy tez puszczaja takie okrutnie walace baczki?
bo moj wali jadowicie smierdzace
mama moja mowi ze to przez watrobe ale nie wydaje mi sie wkoncu ona jest tylko "nieznacznie powiekszona"

Tez wali takie smrodki, ze pozniej pielucha daje. nie raz myslalam, ze w srodku kupa. A tu niespodzianka- tylko nasmrodzone bakami.
A tak ogolnie to ide sie polozyc na kanapie. Wszystko mnie dzis denerwuje. Poklocilam sie z moja rodzicielka, moja tesciowa wloila mi w scrabble, maz juro jedzie na rajd i nie bedzie go caly dzien, a ja sama z dwojka dzieci. nie wiem co jutro wymysle. Na dwor jak bedzie wialo nie wyjde. Chyba mnie jutro szlag trafi. Nawet obia mi dzis nie wyszedl, ryba jaka s lewa nie dala sie usmazyc. A przede mna gora prania, o prasowaniu nie wspomne. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

nonek tylko spokoj nas moze uratowac ;-)
damy rade

dzisiaj ja jakos tak srednio na jeza ale to chyba pogoda jeszcze wieje na maksa i ble

moja laktacja to jakis zart, leci tyle co nic i dupa blada
maly wciaga butle
cycki mnie troche pobolewaja od tego wszystkiego ale wiem ze nawalu z tego nie bedzie :dry:
jutro znowu babcia ma bejbisiting a my do kina i chyba pojde do fryzjera albo cos grrrr
nie wiem jak to bedzie jak wroce do warszawy na wlasne smieci:nerd:

dzisiaj moja mama mnie w nocy wybawila bo wziela malego zebym mogla troszke pospac po wczesniejszej hardkorowej nocy
ja mialam taka nieprzytomke ze wstalam rano o 5 , zeszlam na dol do kuchni, zrobilam butle i wracam do swojej sypialni i nagle patrze a tu nie ma malgo hehe
dopiero potem do mnie dotarlo ze spi u mojej mamy na dole :-p
automat mi sie wlaczyl

hehe sugar na autopilocie :-D

moj dzis juz padl.. aniol.. mam nadzieje, ze sie za jakies 30 min obudzi, naje na maxa i pospi do 6... marzenie scietej glowy? ;-)

nieistotna - moj puszcza niesmierdzace zupelnie. czy kupa - to wiem po jakosci baczkow, bo sa baaardzo "mokre" hehe ;-) a czasem suchutkie, ale rzadko :eek:

nie, no zakochalam sie w synusiu ;-) co prawda troche roboty przy nim i przez niego jest (tona prania niemal codziennie - w ogole beka, 20 pieluch tetrowych starcza mi max na 2 dni. a uzywam tylko przy karmieniu (zeby wycierac jego buzie i cycka, jak sika), do ulewania i kolorowe do przewijania. beka. nie wiem, jak nasze mamy sobie radzily z tym. chyba mialy ich ze 200.

prawie w ogole nie uzywam za to flanelowych :eek: do czego uzywacie flanelek? ja po kapieli, coby smarowac go parafinka na flanelce, bo recznik wtedy mokry, no i pobrudzic nie chce ;-) aha i zwijalam z nich waleczki do lozka malego ;-) po tym mi sie fantazja wylacza. do czego to sluzy???

luckymama - wspolczucia... ja dostalam pod koniec poszukiwan takiej szajby, ze wzielabym wszystko. kociokwik totalny.

mamo ja chce na zakupy i do kina... chyba sobie kupie niedlugo laktator... nie wiem dalej, jaki ;-( w sumie nie chce mi sie wydawac 250zl na laktator medeli... nie wiem, jak dlugo mi posluzy... co radzicie?

aenyez tymi flanelami ja tez nie kumam do konca
a z praniem to czasami jak sobie tylko siknie na nowe ubranko to nie piore w pralce tylko recznie plucze i jest git
inaczej bym chyba z pralnie nie wychodzila

my od dzisiaj jedziemy na pampersach 2 te jedynki troche za ciasne w brzuszku juz sa i 2 chyba bede lepsiejsze

powiedzcie jak wasze dzieci czasowo spia w nocy? co ile pobudki sobie urzadzaja???

aha i kupilam ksiazke tracy hogg "jezyk niemowlat" zaczelam czytac, rewelka!!!

lucky z wozkiem to hardkor im dluzej myslisz tym trudniej ;)

reklama
w nocy akurat to u nas calkim luzik, karmie kolo 23-24 i mala spi do 3-4 potem spi i znowu je o 6-7.
szkoda ze noc to nie dzien takze bo w nocy mam spoko pokarmu, wyczytalam ze w nocy jest wiecej pokarmu bo jest zwiekszona produkcja prolaktyny, ciekawi mnie czy to od snu, czy po prostu w nocy, jak od snu to chyba zaczne spac w dzien zeby mi mleka starczalo, moze wy cos wiecej wiecie????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry