reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Ja też tak mówiłam do wczoraj, Milenka nie spała prawie całą noc darla się jak cholera chyba nam się jakaś kolka przyplątała (wczoraj zjadlam sernik :dry: )

fanti espumisan, infacol itp. to wszystko jest to samo. Roznia sie tylko nazwa i producentem. Zawieraja jeden i ten sam glowny skladnik - simeticon.

też stosuje esputicon i musze przyznać ze mojemu dziecku pomaga. dziewczyny ja też mam problemy czasami z moim synkiem, wczoraj wieczorem np tak płakał że myślałam po prostu zwariuję albo bede ryczała z nim:-( Mąż go uspokajał bo ja nie miałam siły, tylko pogorszyłabym sytuacje jak dziecko wyczułoby że jestem rozdrażniona i płaczę...
szok normalnie:sick: A dzis sama jestem w domu, jak na razie nie narzekam, mały je i śpi i oby tak dalej

ja na razie malemu nic nie podaje, sama pije koperek. w sumie nigdy nie placze z powodu bolu brzuszka, raczej sie tylko prezy, steka i czasem zaplacze, ale na rekach sie uspokaja, wiec raczej specjalnie go to nie meczy. kupke tez robi ladnie - 2,3 razy dziennie, po karmieniu. nie chce go niepotrzebnie truc lekami. chyba slusznie? czy opisane przeze mnie objawy wystarczaja, by mu cos podac?
na razie nawet nie ryzykowalam koperku, boje sie troche, ze nie bedzie chcial ssac cycka po butelce (znajac jego lenistwo przy oproznianiu niepelnych cyckow).

dobra, ide karmic, bo plakusia.

a co do tego artykulu - fajny! polecam zaniepokojonym mamusiom! niby simetikon wg tych badan nie dziala, ale nie wiem, jak to mozliwe, w koncu i doroslym pomaga. najlepsze, ze stwierdzili, zeby dziecko same zostawiac, gdy ma kolke. mi by serce chyba peklo, jakby maly trzy godziny ryczal sam w ciemnym pokoju..
a co to sa te hydrolizatory (nie wiem, czy dobrze zapamietalam ;-) ) bialek???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry