reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
:-) u nas tez bialutko....było, od godziny juz nie ma sniegu, jest cieplo wiec poszysmy na spacer-pelno slonca.

Dzisiaj mam spokojniejszy dzien, jakos mniej sie stresuje i jakos wychodzi mi z moja corcia, zobaczymy jak bedzie wieczorem :-D

Ja na kazdy placz ide do malej, oczywiscie czasem tylko jest jeden wiec zawsze czekam czy oby nie spi dalej. Ale wiecie gdybym miala malej pozwolic plakac w samotnosci to bym cale mleko stracila, tak leci , a mam go naprawde malo, wiec musze o kazda kropelke walczyc :-)

dzisiaj mala uczylam smoka, ona go delikatnie wypluwala, wiec go podtrzymywalam i jej cmokalam nad uchem, pocieralam delikatnie policzek, a przy okazji kolysalam, no i jakby sie udalo, prawie godzine sobie ze smokiem lezala i ogladala swuat, ale jak jest wkurzona-czyli glodna, albo nie chce byc przewinieta to smoka kompletnie nieakceptuje w busce.
Nieistotna dobrze ze Marcin ich zje.... bo ile mozna ciagle sie telepiesz do szpitala, o oni ze jtro, jutro

Nieistotna także popieram Wasz jak by nie było upór.. a że do chama trzeba po chamsku to i dobrze, że Twój mąż je zj..... Tu liczy się zdrowie Waszego dziecka!!!

szpitale ogolnie mnie rozwalaja na lopatki. Z tymi babsztylami trzeba krotko i na temat. Wspolczuje wam. I trzymam kciuki oby wszystko bylo dobrze.
My dzis bylysmy na bilansie. Majeranka zdrowa i nie ma na razie potzreby isc do kardiologa, bo tam nic nie slychac. Mala tylko niestety nie przybrala za wiele przez trzy tygodnie. tylko 300 gramow. To pewnie przez te nerwy przy cycu. Teraz sobie biore za punkt honoru czesciej ja przystawiac do piersi. Pani doktor powiedziala, ze mala jest bardzo dobrze rozwinieta jak na swoj wiek. W szoku byla, ze ona juz gaworzy i ma takie "inteligentne" spojrzenie. Bardzo ladnie sie podnosi na brzusiu. Ogolnie ok. Mam tylko przyjsc gdzies za tydzien, dwa na zwazenie jej jak przybiera na wadze.
A ja mam w domu ciemno jak w d@@@ okna przysypane gruba warstwa sniegu.

Nieistotna, bardzo dobrze zrobiliście!

Kulka - u mnie dla odmiany lekarze dziwią się, czemu tak mało rusza kończynami... nie dogodzisz ;-)

Roni - to super, że lekarz fajny. Ja za tydzień zbadam osobiście :-) Sprzedałam też info bratu - oni też szukali USG bioderek, gdzie nie ma długiego czekania. Dzięki raz jeszcze!

U nas biało i padało dziś nawet trochę jak byłam na spacerze. Pierwszy spacer Piotrusia w śniegu - 2 godzinki - spał jak zwykle jak suseł :-):-):-)

a ja zupelnie nie wiem dlaczego do Hani mialam niespozyte poklady cierpliwosci, moglam ja nosic tulic calymi dniami, teraz do Helenki nie mam juz tego podejscia, moze dlatego ze Hania jest jeszcze tak mala ze nie jestem w stanie jej wytlumaczyc ze caly dzien bede sie zajmowac Helenka bo jeczy czy placze, staram sie poswiecac swoj czas rownomiernie z czego wynika ze czasami Helenka placze a ja po prostu wole dac jej smoka czy pobujac w foteliku a zajac sie Hania, boje sie zeby Hania nie poczula sie odrzucona

i czasami wkurza mnie to ze Helenka najedzona, przewinieta i marudzi, ostatnio byl taki dzien ze jak tylko odkladalam ja do kolyski to byl placz, bralam na rece, na brzuch i sie uspokajala, pewnie jest to fajne jak taki szkrab ufnie posapuje ci na brzuchu:-) , ale jak 20 raz musisz zostawic starsze dziecko w srodku jakiejs zabawy i wziac mala na rece to mnie osobiscie brak cierpliwosci i trafia szlag

reklama
Wpadlam sie tylko wykapac

Maly jest na kroplowkach
jego wyniki bardzo sie pogorszyly
i na dodatek ma anemie
wazy juz 5200 :)

doktorka stwierdzila ze byc moze w ciazy przeszlam bezobjawowo toxoplazmoze, maly jest zarazony i to moze byc powodem zoltaczki
dlatego dzis jedzie do szczecina na badania w kierunku toxo i cytomegali

szpital jest straszny, matki nie moga sie nawet na podlodze polozyc bo dra ryje
czyli mam 24h na krzesle.. kurestwo
wiadomo ze matki karmiace sa w szpitalu 24h przy dzieciach wiec powinno byc wstawione lozko polowe lub materac do spania
box hotelowy kosztuje 30zl za noc i tylko tam moge sie przespac
oczewiscie nie ma wolnych miejsc i moze dopiero pojutrze sie zwolni

ale mam nerwy ugh

maly znosi to dzielnie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry