reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Milka, nic takiego.lekarz obejrzy dokladnie malucha, poobraca, postawi na chwile, sprawdzi wszystkie odruchy, pokaze klebek welny, latarke i tyle.byc moze przepisze jakies witaminy i skierowanie na usg glowki.

Dita - urazy głowy są o tyle niebezpieczne, że objawy pojawiają się z opóźnieniem, tak jak mówi Miłka. Także obserwuj bacznie.
Ja bym poszła do tego szpitala - klimat szpitalny klimatem - przeżyje się - a badania zrobią i w sumie w szpitalach bardziej doświadczeni lekarze niż pediatra z ośrodka, więc mogą coś wypatrzyć, co ty czy on przegapicie.
Choć z drugiej strony szansa, że coś się stało jest nikła i najpewniej jest wszystko w porządku. Ale ja bym tam pojechała. Jak usłyszysz, że masz tkwić 3 dni oczekując na prześwietlenie to wstaniesz i wyjdziesz najwyżej.

Roni, ja dostałam wizytówkę, ale nie mogę jej otworzyć (chyba mój tel. się nie nadaje), to jak możesz wyślij mi nr na priv po prostu. Gratuluję mieszkanka! Super, że wszystko się udało! :-)

Roni, Kulka - może macie ochotę się kiedyś spotkać np na spacerku? Jak już mieszkamy w miarę obok... Ja chodzę w miarę codziennie na 2-3 godzinki między 10-14, głównie nad morzem albo do parku przymorzowego, ale jestem otwarta :happy:

Dita nam Majeranka w Wigilie spadla z kanapy. Na guzie sie skonczylo. Nie martw sie, bedzie dobrze.
Roni gratuluje mieszkanka! Dzieki za nowy nr founa.
Kulka Majeranka tez sie tak rusza, ale jak jest czyms modniecona. Ale za to nogami wierci prawie caly czas, jakby szukala oparcia pod nogami..
My dzis bylysmy we trzy na sankach. Ja z wozkiem, po boku przywiazane sanki i na nich Julka. Kurde, czlowiek orkiestra. Pozniej na gorce raz przy wozku raz przy Julii. Ale najlepiej, stoje sobie na gorce i widze jak jakis facet w niewiadomo jakim ubraniu ( prawie jak menel) podchodzi do wozka i lapie go i... jak zlecialam z gorki, jak nie krzyknelam na niego. Ale sie wystraszyl. Okazalo sie, ze to jakis robotnik, musieli w poblize podjechac ciezarowka, bo oczyszczali dachy ze sniegu. I on chcial wozek przestawic. Ale widowiska narobilam na cale podworko.

aenye ja mam podobny proble..
na 15 min zsypia..prz cycku wriuje,ale zazwyczaj od 17.00
Jest bardzo marudny i tyle...o 20.00 zawsze go kapie i idzie spac...
ale te 3h...stale go musze nosic na rekach.Tulic,glaskac,spiewc.RECE OPADAJA,ZE NIE WSPOMNE O KREGOSLUPIE.
Ja sie nie zastanawialam dlugo i juz zamowilam wczoraj chuste.Bez upiec,jak najbardziej ergonomiczną.Zobaczymy czy sie sprawdzi.
Mam nadz ze ulatwi mi zycie

nonek....ale urzedzilas kino
ale reakcja jak najbardziej na miejscu.Ja z pewnoscia postapilabym podobnie
Choleraa wie co z tymi ludzmi, a wiadomo co moze takimu typkowi po glowie chodzic

Asiu, pochwal sie zdjeciem.. albo linkiem, gdzie taka chusta bedzie.. bo nie wiem, jaka kupic.. niby najlepsze te takie torby ;-) na maluchy, ale mi sie to wydaje za male.
pokazesz, co tam kupilas??

ja mam nadzieje, ze to chwilowe (dotad byl bardzo grzeczny).. maly o dziwo spi dzisiaj w dzien! spal 1,5h w poludnie i teraz od godziny tez spi...

bidul...

Kicia - no to pieknie :-) po infacolu testujemy gripe water :-) a co to jest i jak sie to podaje w ogole?

jejku, jak slysze o takich biednych malenstwach.. o porzuconych dzieciach, o dzieciach na smietniku.. to po prostu nie moge, nie moge..! patrze na mojego synka i zalewa mnie taka milosc, ze zabilabym dla niego.. jak ktos takie male, bezbronne, ufne i slodkie malenstwo moze narazac na takie cierpienia od pierwszych chwil ich zycia..
to sie w pale nie miesci..!

pozdrowienia dla nieistotnej i jej synka.. i niech ukocha te malutka dziewczynke..

Hej
wpadlam do domku sie wykapac i drzemnac godzinke
dzis w nocy spalam na podlodze przy malym w sumie 4h i oblazly mnie faraonki kur......:wściekła/y:

zapisalam sie na box hotelowy za te jeban... 30zl byłam 2 w kolejce
i dzis bez kolejki wlazla tam synowa piguly z dzieckiem :wściekła/y::wściekła/y:czyli chyba sie juz nie doczekam
czyli dalej czekam mnie spanie jak pies nielegalnie na podlodze :wściekła/y::wściekła/y:
i do tego te mrowki..ech

dziewczynka Natalia nadal jest z nami halasuje okropnie, krzyczy i maly sie jej boi
bidulka jest karmiona przez sonde w nosku i nie umie odbijac i strasznie przez to rzęzi
piguly mowia ze ona nie slyszy ale to guzik prawda, mala slyszy bo wzdryga sie na glosne dzwieki
szkoda tylko ze nie reaguje na dotyk i nie daje sie uspokoic gdy placze

moj pulpet ma sie dobrze, nic go nie rusza poza momentami gdy go klują
przez te tempreatury w szpitalu spi znacznie wiecej niz w domu
kroplowki ma 2 razy dziennie po 4h i tylko wtedy marudzi bo nie moze byc na rekach

chcialabym juz wrocic do domu ech

reklama
Nieistotna strasznie Ci wspolczuje. Ja to pewnie bym narobila rabanu za ten box hotelowy. Tylko pozniej pewnie strach, ze pielegniary beda sie mscily.
Kate dobry artykul. gratuluje!
Ja mam te torbe z Premaxx'a. Spodziewalam sie, ze chyba bedzie lepsza. Niby jestem zadowolona, ale mysle, ze przyda mi sie bardziej na wiosne. Jak sie chce nosic dzidzie w domu, to chyba chusta bedzie lepsza. Torba jest duzo ciezsza i gruba i mniej wygodna. Na jakies wyjscia na wycieczke czy cos to na pewno jest godna polecenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry