reklama

mamusie grudniowe:)

Ja też szukam jakiejś fajnej chusty... wstawcie linka jak coś znajdziecie...
Jest mi ciężko, bo Nat waży ponad 4,5 kilo + moje cycki z 8 kilo... kręgosłup wymięka:)
Nonek - dzięki...

reklama
Nieistotna trzymamy za Was kciuki! Najważniejsze by Filipek szybciutko wyzdrowiał a mama odpocznie w domku.. trudko skoro nie ma innej możliwości. Bądź dzielna..:tak:

Co do kolek to my wreszcie znaleźliśmy złote lekarstwo. Do tej pory mały dostawał Esputicon i wydawało mi się, że nie ma po tym kolek a jego ogólne zachowanie to zwyczajnie taki charakter. Wydawało nam się, że po prostu mamy "głośne" dziecko. Nic bardziej błędnego. Ostatnio pediatra zapisała nam DEBRIDAT- syropek, słodki o smaku pomarańczowym. Dostaje go dwa razy dziennie i od tygodnia nie było żadnej kolki (odpukać.. puk puk..), mały śpi spokojnie a jak w dzień nie śpi to leży, macha sobie rączkami i nóżkami, zaczyna coś gaworzyć.. Normalnie rewelacja- mam cichutkie i grzeczne dziecko! Wczoraj byliśmy na szczepieniu i wieczorem Oliwierek był nieco marudny ale to co innego. A samo szczepienie chyba oboje z mężem bardziej przeżyliśmy niż synek..:baffled: Ja byłam tak zdenerwowana, że nie słyszałam w ogóle co mówiła pani doktor.. dopiero po wyjściu z gabinetu w drodze do domu pytałam męża co ona w ogóle do nas mówiła..:baffled: Eh.. a za 6 tyg powtórka z rozrywki..:no:

Dita nie boj bedzie dobrze, pomysl jakiego scisku doznawaly glowy dzidziow jak przelazily przez kanal rodny. zrob przeswietlenie i bedzie ok.

co do chusty: www.bebelulu.pl

co do kolek: plantex ;-)

kurde pieknie na dworze jest!!! lazilismy sobie z Ignacem dzisiaj jak po bajce jakiejs :-)

maly zakochal sie w sciezce dzwiekowej z marii antoniny ( 2 cd tej spokojniejszej) spi przy tym slicznie
i zniknelo mu to dziadosteo z buzi wiec powinnam tylko pania doktor opierd....

buzi

aenye ...zrobilam to tak szybko,bo maly plakal i kupilam taka ktora wydala mi sie byc taka najnormalniejsza.Nie szukalam jakos szczegolnie...Juz napewno nie wertowalam tak jak przed kupnem wozka.To byl zakup w 10 min.Przelecialam po allegro i kupilam jedna z tych.Tylko trzeba sobie wybrac rozmiar dla siebie wedle tabeli,bo one nie maja regulacji.Sadze,ze ma to swoje dobre strony bo nigdzie sie nie wbija.
CHUSTA NOSIDEŁKO + FILMY JAK NOSIĆ na CD, Rozm.1 (159250848) - Aukcje internetowe Allegro

Tyle tylko,ze jak zobaczylam bebelulu...to stwierdzilam,ze sa jednak takimi z prawdziwego zdarzenia i nieco bardziej twarzowe :-) ...no i te opinie.ehhh
chyba sie pospieszylam.
No coz przetestuje i jakby co opwiem jak sie spisuje nowy zakup

KICIA!!! blagam, powiedz, jak ty podajesz swojemu mlodemu ta gripe water!? u mnie kongo... 1/4 juz wylalam... dupa jasna mac... mlody wypluwa, nic nie chce przelknac.. nie mowiac o tym, ze dupiascie sie z tej butelki leje na lyzeczke.. ale widze efekty :-)

laski.. od czego jest sluz w kupie..???

Śluz w kupie od nietrawienia czegoś, chyba nie ma co spinać.
Ja wszystkie ohydy podaję strzykawką - musisz wepchnąć głęboko w gardło - wtedy dzidzia zaczyna mieć odruch ssania i zaczyna ssać strzykawkę - powoli wstrzykujesz. No albo z butli.
Ja juz całkiem zrezygnowałam ze wspomagaczy antykolkowych - mój ma tylko problemy z wypierdzeniem i stęka, czasem płacze, ale max 30 min mu się zdarzyło, a często tylko 5 min, więc nie warto rozregulowywać mu tych ruchów jelit jakimiś specyfikami.
W ogóle od wczoraj - zaczął normalnie bekać - rewelacja! Nie wymiotuje i nie ulewa - drastyczna zmiana jakościowa przy karmieniu!!! Strasznie się cieszę, że tak szybko dorósł. Teraz znowu film na jedzenie - bez przerwy głodny - zaraz dogoni Jasia Aniowego ;-)

He laski!.
Przed nami normalna noc, malutka normalnie się zachowuje, śmieje się, rozgląda, ten guz czy też przesunięta kość zupełnie się wchłonęło. Nie byłam na przeswietleniu - byłam u rodziców, wszyscy twierdzą,że nic małej nie dolega, że jest tak samo kochana jak zwykle. Tak też lekarz mówił,że gdyby nic się nie działo, to nie ma sensu przeswietlać.
No zobaczymy, na razie cały czas obserwuję, gdyby cos się działo to walę do szpitala.
Boże, ale mi narobiła kłopotu akrobatka mała.

Kate - nie pochwaliłam artykułu - jest świetny, podobnie jak rady dla nas o bujaniu. No i gratuluję!

Dziewczyny, a ja myślałam o tej chuście:
USA nowa chusta CARRYCOT INFANT 2pozycje 3kolory ! (147051360) - Aukcje internetowe Allegro

dita no to super ze malutka wesolutka i spokojna, ty juz sie dziewczyno nie stresuj!!

..aenye najlepiej w dwie osoby. piotrek trzyma malego i naciska mu brudke, pyszczek sie otwiera, glowka lekko do tylu a ja wlewam na malej lyzeczce i on juz sobie polyka albo mozna szczykawka jakby wam nie szlo POWODZENIA :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry