reklama

mamusie grudniowe:)

Milka - ja sie wlasnie odsniezylam
Ditka...ta chusta ma strasznie waski pasek...moze sie wbijac.

Kurcze...ja chyba nie dostane becikowego:no: :no: :no: ,a jesli nawet dostane to najprawdopod. bede musiala je zwocic
aj zla jestem .
Podobno kazda mamusia rodzaca w Polsce miala otrzymac becikowe.
Wychodzi na to ze mi sie nie nalezy
Zawsze musze miec takie durne zezowate szczescie:zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

reklama
a no niestety polskie prawo stwierdzilo(baba po drugiej stronie sluchawki)..grubo podpierajac sie normami unijnymi iz rodzicom,ktorzy sa legalnie zatrudnieni za granicami Polski nie beda wyplacac becikowego.
A jesli nawet je wyplaca...to w momencie kiedy dojda do nich papiery o rodzinnym ktore wyplaca panstwo brytyjskie...to moje becikowe bedzie do zwrotu
Ja wszystko rozumiem...tyle tylko ze to ja rodzilam swoje dziecko a nie ojciec.Poza tym nie jestesmy malzenstwem i co jeszcze...ja nie pracuje i nie jestem na zadnym maciezynskim
Tylko ojciec dziecka pracuje.
Posrane to wszystko...
Brytyjskiego becikowego tez nie dostane bo dziecko musialoby urodzic sie tam a nie w Polsce.Zreszta nawet nie wiem nic za bardzo na ten temat,bo logiczne ze mnie to nie odtyczy i nic nie czytalam w tej sparawie

Czyli...jezeli moj Pawel zacznie pobierac miesieczne rodzinne od Angoli...to ja polskie pieniazki bede musiala oddac.Dziwne to jest
Przeciez do jasnej cholery ja rodzilam w Polsce i teraz jestem tu a nie tam
To wydaje sie logiczne tylko wtedy,kiedy czlowiek pomysli sobie jaki nasz rzad jest mocno cwany

Asia becikowe Ci się należy! A to dlatego, że do becikowego nie musisz mieć żadnych zaświadczeń o dochodach ani o zatrudnieniu! Do becikowego musisz mieć tylko akt urodzenia a w niektórych miejscach jeszcze pesel. To co mówisz to jest prawdą jeśli chcesz dostać dodatkowe drugie becikowe. jest coś takiego i nazywa się to jednorazowe świadcznie rodzinne. Wtedy owszem potrzebne Ci są zaświadczenia o zatrudnieniu i z urzędu skarbowego zaświadczenie o dochodach. Więc nie łam się i składaj wniosek o becikowe!

Zlozylam wniosek,ale nawet jesli dostane te pieniazki nie moge ich wydawac.Powiedziano mi ze "prawdopodobnie" bede musiala je oddac.
Takze nici z "becikowego szalenstwa".Troche mi przykro ze tak to wymyslili.
Chodzi tu glownie o to ze ja nie pracuje w Polsce i nie mam tu zatrudnienia.W momencie kiedy ojciec dziecka zacznie pobierac to brytyjskie rodzinne ..wysylane sa do Polski papiery w celu sparwdzenia czy napewno to dzieciatko na ktore polaca sie urodzilo..Polacy potwierdzaja i w tym samym momencie wysylaja pismo do mnie o zwrot becikowego.Nie wiem dlaczego.
Jeszcze jedno..nie jest wazne czy jestesmy po slubie czy tez nie.Skoro ojciec dziecka nie ma zasadzonych alimentow-tworzymy rodzine.
Sprawa wygldalaby inaczej gdybym wlasnie byla ta samotna matka.Powalone to jest.
A niech sobie powsadzaja te cale becikowe w te urzedowe duuupska!
Wymyslaja tylko jakies zawijasy i kreca,a z ludzi debili robia.
Jestem Polka do jasnej cholery...urodzilam w Polsce.Zarejestrowalam sie nawet pierwszy raz w zyciu w urzedzie pracy i dostalam jakis posrany status BEZROBOTNEJ ze wzgledu na ubezpieczenie...Mikolaj ma juz pesel...tak samo jak ja jestesmy obywatelami Polski i oboje na jednym ubezpieczeniu
Jak widac za malo u nas bylo tej Polski w Polsce....bo polskie becikowe to jednak...."nie dla psa kielbasa"

Cześć dziewczyny, jenki jak mnie tu dawno nie było. Teraz tak mało mam czasu :-( A tak chciałabym utrzymywać z wami jak najczęstszy kontakt. Ciesze się że juz wszystkie mamy swoje dzieciaczki, a pamietacie jak sie doczekac nie mogłysmy.. Jak sobie radzicie ze swoimy dziecmi dziewczyny? jak wasze samopoczucie psychiczne i fizyczne? Pozdrawiam was bardzo mocno i naprawde bede starala sie zaglądac tutaj tak czesto jak bede mogła. Nie mniejcie żalu do mnie bo ja naprawde chce z wami pisać...

Buziaki dla was wszystkich i dla waszych malenstw****

ciocia Kinga

Kingusiu - dziękujemy za pozdrowionka, ściskamy i czekamy na twoją obecność;)

Asiu - no polska paranoja po prostu. To się nazywa polityka prorodzinna naszego państwa psia jego mać.

Jasna dupa moja cierpliwosc sie konczy

mala cala noc dzis DARLA ryja.. myslalam ze sie rozplacze z nerwow
Filip jak zwykle gdy ktos obok krzyczy bal sie i nie spal
ze zmeczenia zaczyna mi brakowac pokarmu :wściekła/y:

do tej pory znosilam dzielnie to ze oblaza mnie mrowki ale dzis znalazalam dwie na Filipku :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
pielegniara sie zlitowala i spryskala nam pokoj Raidem
prosilam o zmiane pokoju ale nie ma miejsc

jutro beda wyniki i kolejne badania, jak narazie wszystko jest git :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry