reklama

mamusie grudniowe:)

ciemiaczko ma za male jak na swoj wiek. Dzidzia powinna miec tak mniej wiecej 2x2, 2x1, 1x1. Ale co z tego wynika powinni ja przeciez poinformowac! Mendy jedne. K@@@@ mac! Juz naprawde nie wiem jak mozna by jej pomoc. Mozemy ja tylko wspierac psychicznie. Boi sie, ze straci pokarm. To moze powodowac dodatkowy stres.

reklama
No to mnie juz dobilas Kate. Jak tak mozna??? Szczegolnie, ze to jest SZPITAL!!!! A pozniej sie dziwimy, ze w Polsce jest tyle zachorowan i powiklan poszpitalnych.

Mi już po prostu brak słów.
Podziwiam Ilonkę za siłe psychiczną i modlę sie, aby Natalka była zdrowa, bo ja czegos takiego bym nie zniosła. Za słaba jestem.

Ja caly czas wierze, ze to moze nie byc nic powaznego. Moze Filipek urodzil sie z takim malym ciemiaczkiem? Mojej znajomej synek mial pol roku i zarosniete ciemiaczko, ale to wynikalo z tego, ze byl totalnym wczesniakiem i dostawal bombardujace dawki m.in. wit D3. Teraz jest dosc zdrowym 4 latkiem i nie mialo to wiekszego wplywu na rozwoj.

Ja wlasnie wyczytalam w swojej magicznej ksiazce, lek. Loraine M.Stern "Czy juz wzywac lekarza", ze Ciemiaczko moze byc mniejsze od opuszka palca, ale rowniez miec 2x2. Niektore noworotki maja prawie niewyczuwalne ciamiaczko, moze sie tez zdarzyc, ze zrosnie sie zbyt szybko. Ale nie ma czym sie martwic jesli dziecko rozwija sie fizycznie prawidlowo.

Poczytałam...

wielkość ciemiączka nie jest istotna! ważne, aby główka rosła proporcjonalnie i zgodnie z klatką piersiową... jeśli ogólny rozwój jes OK, to wielkość ciemiączka nie ma znaczenia... to może być genetyczne lub taka jego uroda, że ma pół cm.
A o tych szpitalach, co zakazują matką spać na oddziale dzieci, bo musisz wykupić box hotelowy, to jest kurewstwo!! trzeba napisać do np. TVN "Uwaga"... niech to nagłośnią!

Wiesz juz sie nad tym zastanawialam, szczegolnie nie wiem czy widzialas bodajze wczorajsza "Uwage" o jakims szpitalu polozniczym. Akurat pokrewny temat. I te mrowki, Raidy itp.

Oglądałam o tym szpitalu w Gorzowie... koszmar!!!
Już jej napisałam, żeby się nie martwiła z ciemiączkiem...
I chce podać szpital do sanepidu... z tym mlekiem... cały dzień dają to mleko rano "zrobione"!!! Gdzie my żyjemy???

reklama
kurde skandal i wogule brak slow
najbardziej wkurzajacy jest ten tupet tych cholernych pigul
bylam w swoim zyciu w kilki szpitalach i jakos spotykalam sie w 89% z dobra opieka
ale jak czlowieka traktuja tak jak pisze Ilona to po prostu wysadzic!!!!

TRZYMAJ SIE MALA!

roni of kors zapytaj i jakby co daj znac, moze Twoja znajoma ma jakies namiary jesli sama nie moze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry