reklama

mamusie grudniowe:)

teraz taka paskudna pogoda
fruwaja w powietrzu jakies dziadostwa i maluchy lapia
moj na szczescie nie choruje (odpukac)
jeszcze 2-3 miesiace i bedzie cieplo i przyjemnie
ucalujcie bidulki

reklama
Moj maly robil wlasnie kupe z placzem, krzyczal i wyrywal mi wlosy
i to wcale nie zatwardzenie bo kupka jak woda :(
zrobil i poszedl spac
tylko kaszel go co chwile budzi

byle do wiosny, byle do wiosny i bedzie git :) :)

byl lekarz i malutki ma cos z oskrzelami, zalega mu tam jakas wydzielina. dobrze, ze odkasluje. dostal eurespal i ambrohexal - ktos wie, co to i czy i jak mam to stosowac? eurespal zaraz zapodam, ambrohexal tylko do 18.
uff. dobrze, ze nic gorszego.

ale uspokoil mnie co do wysypki - mowil, zeby sie nie przejmowac specjalnie, ze generalnie moze to byc od wszystkiego, ze ciezko wyeliminowac cos z diety, bo ta reakcja moze sie pojawic i powracac nawet i miesiac po spozyciu alergenu. ze pewnie to od mleka - ale uwaga! mowil, ze u dzieci, ktore nie sa typowymi alergikami to chwilowa nietolerancja, i to tylko na mleko, jogurty i smietane! ze sery, twarozki i serki homogenizowane sa najczesciej oki! ale tak czy siak, mowil, zeby sie nie przejmowac, no chyba, ze jakas ostra reakcja i wtedy myslec, co sie zjadlo.

i mowil tez, zeby odstawic gripe water! przynajmniej sprobowac! bo ponoc moze jej nie potrzebowac juz. i w razie jakiegos ostrego stanu kolkowego zapodac sab simplex, ktory ma lepsze podloze niz espumisan.

ech, moj bidul malutki... caly czas muli, ale nie placze i nie marudzi, lezy i patrzy sie w jeden punkt, chyba, ze ktos z nim gada, wtedy nawet sie smieje.

Eurespal podaje sie dzieciom bardzo czesto. To na przeziebienie. Ogolnie jest bardzo dobry, niestety na Julke nie dzialal specjalnie. Ale dzieci wszystkich znajomych na tym sie lacza. Jesli chodzi o ten drugi syrop, to ja osobiscie go nie znam. Sugerujac sie jednak nazwa jest top syrop wykrztusny i rozrzedzajacy wydzieline w oskrzelkach. Dlatego mozna go podoawac tylko do 18. Na noc nigdy, bo sie bedzie bidok meczyl z kaszlem.
Ty powiedz jeszcze co to ten sab simplex?

dzieki, nonek!.. czyli nie bac sie stosowania tych lekow? nie zaszkodzi?
sab simplex to lek na kolki sprowadzany z niemiec albo z anglii (chyba), to samo co espumisan, ale o lepszym podlozu, przez co lepiej sie wchlania i dziala.
jejku, jak patrze na mojego osowialego bidulka, to mi sie plakac chce.. :-(

My dostaliśmy Eurespal dla małego teraz jak był chory. Jest to lek głownie przeciwzapalny. Ma on za zadanie nie dopuścić do osiadania kataru na zatokach i uszkach. Mały nawet ładnie go połykał ale podawałam go strzykawką.. Tylko trzeba strzykawkę nieco głębiej włożyć do buźki, żeby mały zaczął ją ssać i nie na brzegu języczka bo brzeżne kupki smakowe mogą go "odrzucić". raz podałam delikatnie i mały wypluł niemal całą zawartość..

reklama
ja wam sprzedam lepszy patent niz strzykawka! naprawde, kupilam zakraplacz w aptece, taka szklana pipetka z balonikiem, malutki lyka bez problemu! wszystkie syfy tym podaje :-) BOMBA

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry