• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

A jak jest z niekapkami z dolną granicą wieku? Kiedy powinno się zaczynać?
Ja kupiłam taki kubek od miesiąca 4+, na razie mały się nim bawi ale wkłada do buzi i się cieszy jak mu się uda trafić, tak samo z łyżeczką na razie do zabawy a po czwartym miesiącu próbujemy:-):-)

Byliśmy dzisiaj u pani dermatolog do kontroli, bo co jakiś czas wraca wysypka na buzi pomimo stosowania Zyrtecu i zmiany mleka, ale na razie nic innego oprócz pielęgnacji nie można zrobić, bo jeszcze za mały. Trochę się martwię, bo w sumie mały ale jak go swędzi to potrafi rozdrapać a potem będą blizny, ale mam się nie martwić na zapas jak powiedziała:-(:-(. Od razu byłam w pracy pozałatwiać te dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego i wychowawczy, żeby nie jeździć 2 razy. Kierownik ok, ale Pani w kadrach zadała mi pytanie, czy sobie zdaję sprawę z tego, że ciężko wrócić i wdrożyć się do pracy po tak długi okresie przerwy jakim jest wychowawczy?:szok: Rozbroiła mnie i zapytałam czy to oznacza, że nie będę miała gdzie wracać? :eek::eek:Na co ona, że oczywiście ona nie to miała na myśli, ale powinnam sobie wszytko przemyśleć. Ciekawe o co jej chodziło ? Dziwna kobieta, ale trudno decyzja podjęta będę mamą 24h na dobę.:tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupiłam taki kubek od miesiąca 4+, na razie mały się nim bawi ale wkłada do buzi i się cieszy jak mu się uda trafić, tak samo z łyżeczką na razie do zabawy a po czwartym miesiącu próbujemy:-):-)
Masz jakiś link do takiego kubaska? Sama bym kupiła taki od 4 miesięcy, bo to mogłabym już pokazać Miśce :-p wiem, że jeszcze miesiąc, ale kubek nie ucieknie :-)

Od razu byłam w pracy pozałatwiać te dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego i wychowawczy, żeby nie jeździć 2 razy.
No a jak to jest z dodatkowymi dwoma tygodniami macierzyńskiego? Też płatny 100%?

tez mamy kubeczek z tej firmy ale z twardym ustnikiem,i Maciusiowi za duzo lecialo z niego wiec go wyrzucal. a z Nuka super pije, ma silikonowy ustnik ale bardzo stabilny i mocny nie jak smokw butelce. jeszcze troche i przejdziemy na typowy niekapek z twardym ale w dalszym ciagu z Nuka

reklama
Dzięki za linki. Do Tommee Tippee mam zaufanie, bo super sprawdziły nam się butle tej firmy. Marika chętnie pije, a kształt brodawki nie zaburza jej mechanizmu ssania z piersi. Mam nadzieję że na rzecz kubka też nie odrzuci cycusia, bo teraz jest tak, że jak wypije z butli to i tak chce jeszcze cycy

A na dobranoc dorzucę jeszcze kilka fotek :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry