reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

nikolaa &&&&&&& bedzie oki musi, głowa do góry, tylko się nie dołuj proszę, nie wiem czy będziesz miała dostęp do neta w szpitalu, napisze Ci moze moj nr tel na priv to mnie informuj a ja bede przekazywac dziewczynom bo bedziemy sie tu wszystkie na pewno martwic

reklama
Nikolaa glowa do gory, nie mysle ze Cie dlugo potrzymaja! zrobia wszystkie badania, dadza Ci leki i wrocisz do domu!
Trzymamy kciuki i informuj!

Nikolaa Trzymaj się ciepło i myśl pozytywnie. To tylko kilka dni.

My tu o karmieniu a ja poszłam się kąpać sciągam stanik a tak pierwsze kropelki siary:)

staram się myśleć pozytywnie o ile to możliwe do zobaczenia za kilka dni trzymajcie kciuki.....
buziaki dla wszystkich

Nikola bedzie dobrze... nie martw sie na zapas...

Agula ja znam osobiscie dziewczynę, ktorej w szpitalu moiwli, ze nie wykarmi ect... dawali dziecku butlę itd... a ja jej mowie, po co się tak stresujesz... wyluzuj... nie ściagaj na żywca ... i karmi do dzisiaj malec ma ponad rok...
u mnie w spzoitalu bylo podejscie, ze karmienie piersią a potem butla... i juz po porodzie dostałam dziecko do karmienia:) ale jestem zdania, ze nic na siłę... mimo, ze mialam zastoje, brodawki bolały ect. wspominam ten czas wspaniale... cieplo mi się na serduszku robi jak sobie o tym mysle, bo był to czas dla mnie i dziecka:)
a jak jakaś mama mowi, ze "wygodniej" jest karmić butla to chyba nie wie o co chodzi :-D bo dla mnie np wygodniej było wziać w nocy dziecko do siebie i nakarmic a przy tym ja sobie spalam i maluch sie najadł i też spał niz wstawać, robic butle ect...
ja nawet jakby skały srały za przeproszeniem chce karmić :):) nie ma takiego bolu, który by mnie zniechęcił;-)

Agula ja w pierwszej ciazy mialam siare juz w 16 tc teraz nic... czekam :) ale to czy się ma siarę w trakcie ciaży czy nie nie świadczy o tym, ze sie malucha wykarmi:) na szczescie:)

Nikola - tak myślałam, ale już Cię straszyć nie chciałam, na pewno zrobią Ci wszystkie badania, USG, ustalą dawki leków i puszczą do domu. I pewnie będziesz musiała raz na jakiś czas pójść na obserwację do szpitala na 3 dni, żeby wszystko sprawdzali regularnie.

witam sie

jejku jaka niewyspana jestem... a to przez skurcz nogi... rowno co 4 godziny łapie mnie taki skurcz, z eplaczę z bólu... muszę pogadać z ginką bo juz biorę 3x1 magnez...

reklama
A jeszcze druga sprawa, ze 2 dni pokarmu nie mialam, w ogole, zadnej siary, nic. Ale w ciagu tych dwoch dni maly tak pokiereszowal mi sutki, ze na 3 dzien jak pokarm sie pojawil to nie bylo mowy o dotknieciu bo sutki byly jedna rana.
No i ogolnie mam duze sutki i otoczki, wiec on tego do buzi nie mogl wlozyc:(

Ollena - bo najczęściej jest, że nawet po naturalnym porodzie na początku praktycznie nie ma pokarmu, dopiero po dwóch, trzech dniach się pojawia. A Ty poddałaś się przed czasem. Ja teraz po cesarce dostałam pokarm dopiero pod koniec trzeciej dobry. I to że przez 2 dni nie miałaś pokarmu to nie znaczy, że go miało juz nie być.

Nikolaa - będzie ok.

A my dzisiaj mieliśmy super nockę, Pawełek budził się co 3 godziny, jadł i spał...oby tak dalej.

A ja...weszłam dzisiaj w jeansy sprzed ciąży!!! Ale jeszcze ich nie będę nosić kilka dni, bo rana po cesarce boli pod jeansami. Od jutra będe używać silikonowych plastrów na blizny, to może będzie lepiej.

Ostatnia edycja:
Do góry