reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam dziewczynki zawitałam na wasze forum bo dzis odebrałam wyniki dodam że staramy sie o 2 dziecko z mężem juz ponad 2 lata miałam robione usg i wyszło mi PCO może jesteście w stanie zinterpretować moje wyniki
FSH 7,33

1,7-7,7 faza lutealna
25,8-134,8 menopauza
3,5-12,5 faza folikularna
4,7-21,5 faza owulacyjna
1,5-12,4 mężczyzni

LH 7,44

2,4-12,6 faza folikularna
14,0-95,6 owulacja
1,0-11,4 faza lutealna
7,7-58,5 menopauza
1,7-8,6meżczyzni

Estradiol 43,92

12,5-166 faza folikularna
85,78-498 faza owulacyjna
43,82-211 faza lutealna
5,0-54,72 menopauza
7,63-42,59 mężczyzni

Prolaktyna 9,98

4,04-1502 mężczyżni
4,79-23,3 kobiety

reklama
Ana dokładnie :):) ale ja mam dopiero 11 dc Ty 16 dc wiec pewni u Ciebie zazieje sie wczesniej, ale mnie tez bloli dzisiaj ale ja sie nie nastawiam na ten cykl :)

Siwa zdrówka dla synka

Fioletowa jak Arturek dobrze?

Aleksandra witaj przede wszystkim napisz w którym dc robilaś badania bo to bardzo istotne :tak:

Aleksandra wg mnie masz wyniki dobre :) tzn zgodne z fazą folikularną w której byłaś :tak:

dziewczyny powiedzcie mi jak to u Was było...
u mnie Sebek ma tylko na dole jedynki a na górze ma jedynki, dwójki i czwórki...
no i strasznie sie zanosi aż do tego stopnia, ze sinieje... nie wiem co robić...

Pajka-jak Zbynio ząbkował to miał jakieś 8 miesięcy i przeszedł to bez problemu no czasami mi gorączkował ale jak juz płakał to dawałam mu taki gryzak który się mrozi w lodówce i bardzo pomagał moja siostrzenica przechodziła to dużo gorzej i siostra dawała jej czopki albo nurofen tylko wiadomo że w kryzysowej sytuacji i pomagało no trzeba jakoś maluchowi pomóc :-):-) no i wiadomo są takie maści na ząbkowanie ale nie bardzo pomagają w szczególności jak maluch bardzo płacze,no niestety to taki czas dla dziecka i mamy że oboje płaczą dziecko z bólu a mama z bezradności ale trzeba to jakoś przeżyć :(

Ostatnia edycja:
My jesteśmy w trakcie ząbkowania...:/ Dwie dolne jedynki wyszły po 9 miesiącu, potem był spokój i teraz idą górne. Dziś pękło lewe dziąsło i czuć szpileczkę. W zasadzie nie ma jakichś strasznych objawów, poza tym, że Franek ucieka na widok łyżeczki i przed drzemką w ciągu dnia muszę mu posmarować dziąsła (mam Dentinox), bo inaczej jest ryk. Za tydzień powinno wszystko wrócić do normy.
Poprzednio przez jeden dzień mieliśmy jeszcze gorączkę - nurofen wtedy pomógł.

pajkaa wstyd się przyznać, ale za bardzo nie pamiętam... u nas nie było jakichś tam sterów wielkich
kilka razy dentimex, kilka razy panadol i mamy z głowy komplet, teraz następne jak będą szły stałe...

powiem wam ze ja dokładnie nie pamietam ale 4 ząbki kacper juz miał zanim skonczyl 7 msc i do 1,5 roku wyszly mu wszystkie bez goraczki płaczu niczego ja sama nawet nie zauwazyłam kiedy one powychodzily a potrafily wyrzynac sie 3 na raz ;) moj kacper nawet nigdy życiu nie miał kolki także oby tak było przy drugim :) to moge miec nawet 5 dzieciaczków

reklama
Pajkaa u nas ząbkowanie to masakra. Młody nie spał 2 miesiące przed każdym zębem. Pierwszy w 9 miesiącu i potem ciągły nocny ryk. Bo te okresy kiedy zęby nie rosły to było po tygodniu, dwóch i od nowa:) teraz był względny spokój dłużej (kilka miesiący) ale znów się zaczęło bo idą 5-tki. Ponieważ tak to nas długo trwało nie dawałam nic i mówiłam na siebie mama zombi bo do 1,5 roku młody wstawał w nocy z rykiem i nie zasypiał ponownie przez dwie godziny. Na ostatnie dni kiedy już się ząb wyrzynał czasem dawałam ibuprom (i odsypiałam:))

Siwa 20 życzę kolejnych takich dzieci. Ja to sobie mówiłam, że będę mieć następne jak Maks zacznie przesypiać cale noce ale że dalej nie przesypia to zweryfikowałam ten pogląd. Mi młody dał w dupę równo i liczę na kolejne dziecko spokojniejsze. Nie mogą się dwa diabły trafić nie?

Do góry