reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mary - zanim zaczęli robić mi usg powiedzieli od razu żebym zapomniała o informacji o płci... a jednak :-) od razu obraz najechał na pipuszkę hi hi :tak:

reklama
Witam się weekendowo

Mou to jak już stwierdziłaś że Cie przeczucia nie zawodzą, to teraz na stówę zrobią Cie w jajo :-D

Ja się dzisiaj wyspałam aż miło, zjadłam śniadanko...... i mnie takie spanie zebrało że odleciałam na 1,5h :rofl2:

Niestety zaczyna mi wariować cukier, więc sobie nie pojem przez te 9 m-cy. Cukrzyca ciążowa zwykle wraca i to się sprawdza w moim przypadku.
Mam tylko nadzieje że nie będzie potrzebna insulina.

Jedyne pocieszenie, że mam szansę mniej się upaść niż w pierwszej ciąży (wtedy przybrałam 20kg i dobiłam do 90tki :zawstydzona/y:)

Mama - ciekawe czy będziesz miała rację :-)
Czyli w poprzedniej ciąży mówisz że miałaś cukrzycę? Życzę Ci w takim razie żeby tym razem było inaczej ;-)

Witam się weekendowo

Mou to jak już stwierdziłaś że Cie przeczucia nie zawodzą, to teraz na stówę zrobią Cie w jajo :-D

Ja się dzisiaj wyspałam aż miło, zjadłam śniadanko...... i mnie takie spanie zebrało że odleciałam na 1,5h :rofl2:

Niestety zaczyna mi wariować cukier, więc sobie nie pojem przez te 9 m-cy. Cukrzyca ciążowa zwykle wraca i to się sprawdza w moim przypadku.
Mam tylko nadzieje że nie będzie potrzebna insulina.

Jedyne pocieszenie, że mam szansę mniej się upaść niż w pierwszej ciąży (wtedy przybrałam 20kg i dobiłam do 90tki :zawstydzona/y:)

Współczuję. Kiedy masz pierwszą wizytę? Ja mogłabym leżeć cały dzień. Cały tydzień w pracy na wariackich papierach nawet przerwy nie miałam :no: Nie wiem jak długo dam rade pracować. A zauważyłaś że mamy ten sam "czas" ciąży :DD

Pajeczka gratuluję SYNKA :D

uuu... widzę że się weekendowo zrobiło, bo pustki jak się patrzy :-) a ja właśnie wyrobiłam ciasto drożdżowe, będzie z porzeczkami mmmmmm

Ostatnia edycja:
ja sie tylko witam bo ledwo zyje... zle sie czuje.... niestety u mnie mdlosci nie minęły po 12 tc...cycki mnie bolą i swędzą na zmianę szal normalnie i urosly z A do B...

Kiedy masz pierwszą wizytę? Ja mogłabym leżeć cały dzień. Cały tydzień w pracy na wariackich papierach nawet przerwy nie miałam :no: Nie wiem jak długo dam rade pracować. A zauważyłaś że mamy ten sam "czas" ciąży :DD

iza:) no faktycznie, pełna synchronizacja :-)

Pierwszą wizytę mam 12.03 czyli w przyszły poniedziałek, a Ty?

Co do zmęczenia to u mnie też jest bardzo wyraźne, niestety. Mam nadzieję, że nabiorę energii, bo sytuację mam taka że pracować muszę :-(

a masz już mdłości? mnie zbierało na rzyganko przez kilka dni, ale od wczoraj odpuściło - może zbiera siły i zaatakuje ze zdwojoną siłą :-D

Pajkaa to mąż sie pewnie cieszy z B (żart :-)) ja mam nadzieję, że mi nie urosną, w pierwszej ciąży raczej rozmiar zachowały, tylko jak przyszedł nawał mleka po porodzie to wyglądałam jak Pamela Anderson :sorry2:

Ostatnia edycja:
Pajkaa - z A na B ???!!!!!!!! :szok: jak ja bym chciała B chociaż...

Hehehe ja przed urodzeniem Ali nosiłam rozmiar 70E i co ja miałam powiedzieć??? A po porodzie głowa mojego dziecka cały czas podczas karmienia była mniejsza od mojego cycka:-)Po karmieniu zmieniło mi się na 75D - ogólnie mam wrażenie że zmalały....A po kolejnej ciąży to chyba zjadę do C. Ale ja akurat nie narzekam bo przed ciążą miałam za duże piersi i problem z kupnem biustonoszy i ciuchów, bo na dole 36 a u góry 40:szok:

A co do testów owu to zamówiłam je razem z ziołami z Allegro i stosowałam pierwszy raz. W poprzednich cyklach testu owu wychodziły pozytywnie w tych dniach, a w tym cyklu dooppa ale myślę że masz radę mou bo ja w tym cyklu bez staranek pozwalam sobie na wypicie pifka więc te testy mogą nie wychodzić...

Mou a jak tempka mi wzrosł to na bank była owu??? Czyli jak nie ma takiego skoku tempki to nie ma owulacji???
A Ty niedługo testujesz i zobaczysz że będzie dobrze!!!Wykres palce lizać - piękniusi!!!
Moniś ja trzymam kciuki za wzrost tempki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Enya - no ja testuję od początku starań czyli 12-13 cykli. 13 to max a 12 to na pewno. I przez 3-4 cykle testy nie wychodziły, mimo potwierdzonej owulacji w laboratorium. Więc nie masz co się nimi sugerować czasami.. a piFFFkooo... uuuu to na bank Ci test nie wyjdzie he he he he :-D ale wykres świadczy o odbytej owu, więc głowa do góry... no i nogi do góry też w konkretnej sytuacji :-D:-D:-D

Ale ja jestem jełopek hi hi - Ty mi piszesz że niedługo testuję ... a ja wzięłam to za pytanie - jak długo testuję owulacyjnymi. No głowa już nie ta :baffled:

Do góry