reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kupujecie jakieś specjalne torby? Ja myślałam żeby spakować się w zwykłą podróżną, albo w taką średniej wielkości, którą używam na basen i siłownię.

reklama
ja biorę zwykłą podróżną ale rozumiem, że komuś się mogła "skończyć" i szuka nowej... no i druga na rzeczy na wyjście co by mąż nie musiał pakować po porodzie :)

A ja nie mam ani torby ani zawartości do niej;-),10tego mam wizytę i wypłatę do tego i zamierzam kupić wszystko na allegro:tak:

Ja kąpałam w normalnej wodzie z kranu a do przemywania buzi przegotowaną wodę w małej miseczce miałam przygotowaną.

DJMka a o jakiej torbie myślisz? Bo ja od kilku dni oglądam na allegro i nie mogę się na nic zdecydować :dry:

Dziewczyny podpowiedzcie jakie wymiary ma mieć ta torba?? Dla maluszka już mam taką mniejszą ale swoich gratów to nie mam w co spakować..

Dagmar Ty to się obiegasz po lekarzach ale zobaczysz jak urodzisz to wszystkie choróbska odejdą i będziesz zdrowa jak rybka :happy2:

Agmaa ja chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam robione usg ale przez brzuszek a dopochwowego nie miałam ani razu..

Rano jak Wam pisałam że idę włosy ogarnąć to w tym momencie zadzwonił domofon i zostałam nawiedzona przez teściów :wściekła/y: ja tu sobie w majciochach po domu śmigam, Kuba w piżamie a oni do mnie " a wy co jeszcze nie ubrani? która to już godzina?" :baffled:
- chyba u siebie jestem to sobie mogę i cały dzień tak chodzić, mówię że idę pod prysznic bo nie długo z małym wychodzimy a oni "to idź się kąp my poczekamy" Ale na co do jasnej ciasnej??? I czekałam aż sobie pójdą! Oni siedzieli i się patrzyli próbowali rozmawiać "o dupie marynie.." a ja wzięłam się za sprzątanie kuchni żeby pokazać im że nie mam czasu! Nerw mi puścił jak cholercia..

Wizyta z Kubą u dentystki to sama przyjemność :-) bez jęczenia i płaczu, dwie kolorowe pląbki założone. W jednej chwili zaczął tylko głowę zabierać i pani dr rękę odsuwać i ona się pyta czy go bardzo boli?? a on że nie tylko ona mu ręką bajkę zasłania :-D:-D:-D

Torba dla Nas musi być duża taka typowa podróżna,bo rzeczy sie uzbiera sporo,ja muszę kupić specjalnie cienki szlafrok bo mój puchaty to połowe miejsca by zajął.

ANCONA nie wiem jak z torbami na kółkach,mam 2walizki podróżne i powiem że sie nie spotkałam nigdy w szpitalu żeby ktoś miał,dlatego muszę jakąś torbę kupić bo stara juz sie rozsypała.
A akcji z teściami współczuję,mi się bez zapowiedzi na szczęście nikt nie wprasza.

Myślałam nad małą walizką podróżną, żeby zapakować nas obie, ale u nas w szpitalu wrzeszczą, że nic nie może stać na podłodze. Wszystko musi być pochowane w szafce, a to raczej łatwe nie jest. Skończy się pewnie na średniej torbie podróżnej. A na wyjście zostawię w domu i mąż przywiezie ze sobą.

Agunia myślę, że taka torba będzie ok.

Mika ja kąpałam w takiej wodzie prosto z kranu ;)

Ancona fajna ta torba :) myślę, że jak najbardziej może być.

Z tą torbą to zależy, co która musi wziąć ze sobą. Ja muszę zestaw dla malucha wziąć (ubranka do szpitala, ręcznik, chusteczki, pieluchy) i zestaw dla siebie (koszule, ręczniki, podpaski, kosmetyki, kapcie, szlafrok), a to trochę miejsca zajmuje.

Tylko ja się zastanawiam czy ona rozmiarowo będzie ok?
Bo rzeczywiście sporo rzeczy mamy do spakowania.. a chciałabym taką na kółkach żeby nie dźwigać, zawsze to lżej ciągnąć niż nieść.

Jak macie to wrzućcie fotki albo linki do toreb ;-) niby taka pierdoła ale jakże ważna hehe

Biorąc prysznic zaczęłam sie zastanawiać w jakiej wodzie kąpać maleństwo. W takiej "surowej" czy w przegotowanej ?
Może to głupie pytanie ale tak jakoś sie nad tym zastanawiam :D

w surowej :)

DJMka a o jakiej torbie myślisz? Bo ja od kilku dni oglądam na allegro i nie mogę się na nic zdecydować :dry:

Dziewczyny podpowiedzcie jakie wymiary ma mieć ta torba?? Dla maluszka już mam taką mniejszą ale swoich gratów to nie mam w co spakować..

Dagmar Ty to się obiegasz po lekarzach ale zobaczysz jak urodzisz to wszystkie choróbska odejdą i będziesz zdrowa jak rybka :happy2:

Agmaa ja chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam robione usg ale przez brzuszek a dopochwowego nie miałam ani razu..

Rano jak Wam pisałam że idę włosy ogarnąć to w tym momencie zadzwonił domofon i zostałam nawiedzona przez teściów :wściekła/y: ja tu sobie w majciochach po domu śmigam, Kuba w piżamie a oni do mnie " a wy co jeszcze nie ubrani? która to już godzina?" :baffled:
- chyba u siebie jestem to sobie mogę i cały dzień tak chodzić, mówię że idę pod prysznic bo nie długo z małym wychodzimy a oni "to idź się kąp my poczekamy" Ale na co do jasnej ciasnej??? I czekałam aż sobie pójdą! Oni siedzieli i się patrzyli próbowali rozmawiać "o dupie marynie.." a ja wzięłam się za sprzątanie kuchni żeby pokazać im że nie mam czasu! Nerw mi puścił jak cholercia..

Wizyta z Kubą u dentystki to sama przyjemność :-) bez jęczenia i płaczu, dwie kolorowe pląbki założone. W jednej chwili zaczął tylko głowę zabierać i pani dr rękę odsuwać i ona się pyta czy go bardzo boli?? a on że nie tylko ona mu ręką bajkę zasłania :-D:-D:-D

ja mam taką średnią- sportową :)

zależy co chcesz tam zmieścić :)

reklama
A ja o torbie jeszcze nie myślałam:) pewnie wyszperam jakąś starą sportową u rodziców.

Zovita, jejku, najadłaś się nerwów:( dobrze,że wszystko w porządku.

Dzisiaj mam trochę lepszy dzień. Wczorajszy egzamin mnie dobił, bo się obkułam na maksa i gość dał dużo trudniejsze pytania niż rok temu (bo powtarzam przedmiot). 3 godziny później miałam pisać kolokwium poprawkowe, w sumie się na nie trochę uczyłam, ale i tak podeszłam do ćwiczeniowca i mu mówię, że dziś nie mam siły tego pisać i może mi od razu 2 wstawić i wyznaczyć następny termin. Po prostu się poddałam. Ale dziś znowu miałam egzamin z czegoś innego i jest szansa na pierwszą trójeczkę:D

Staram się nie stresować, tak jak radzicie i nawet mi to wychodzi. Ale czasem mała tak mi się pcha na szyjkę, że się strasznie boję, że ona już chce wychodzić:( Kopniaczków już mam naprawdę dość, taka silna się mała menda zrobiła, że mnie zwyczajnie to boli. I jeszcze biodra, krocze, kręgosłup, wszystko mi doskwiera, nieważne czy siedzę, czy leżę, echh.

Do góry