reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się:)
U nas piękna pogoda:) Zaraz na spacer idziemy:)

Kurcze Kubusiowi ida kolejne zabki:/ Nie jest zle bo tylko troszke mardzi ale widze ze mu dokuczaja. Dolne jedyneczki ledwo sie przebily a tu juz kolejne:/ Ciekawe czy teraz tez ida dwa na raz?

Jak Emcia się czuje?

reklama
Dzień dobry:-)
U nas szaro i pomgliście, a do tego miałam nocny armagedon!!!!! Starszak nie mógł zasnąć, o północy obudził młodszego i tak razem przeleżeli do 1 w nocy. O 1 urządzili taki ryk, że mało nie popłakałam się z nimi:wściekła/y::wściekła/y:Wyryczeli się i zasnęli, a matka do 2 zasnąć nie mogła:confused2:
Madzik jak tam Emma???

U Was ząbki idą jak szalona, a my nadal nic nie mamy:eek:

Niektórym zęby wychodzą na potegę a innym jeszcze nie - jaki morał z tego ? My wcześniej u dentysty wylądujemy :D wiec Mamuśki bezzębnych szkrabów cieszcie się :)

MADZIKM - jak po wizycie ?

No u nas to w ogole szal z zebami. Ignas ze swoimi siedmioma zebami wyprzedza wszystkich. Tylko jeszcze jakby szly bezbolesnie to by bylo super a tu chwilami masakra jest. Ale pocieszajace jest to ze kiedy u nas bedzie juz spokoj to wiekszosc z was dopiero.bedzie sie meczyc.

Tymek mi usnal a Ignas nie moze. Spiacy jest i marudny ale sie broni przed tym spaniem. A i ja bym sie chetnie polozyla po ciezkiej nocy.

Mam chwilkę, bo babcia z dzieciem na spacer poszła :)

Ja już się rano nt zębów wyraziłam.. nie czuję tego.. jak Truskawkowa ładnie nazwała - armagedon :( i co? i dalej nic :( oszaleć idzie, my tak z przerwami się od 3 miesięcy bujamy :( a teraz to już katastrofa, bo trzy osoby się nią w ciągu dnia zajmują i ledwo dajemy radę :( a noce oczywiście do mnie należą :(

Zadam głupie pytanie, wiem, ale czy zęby wychodzą dokładnie tam gdzie jest "najwyżej"? bo mamy coś dziwacznego u góry - taką białą kreskę i nie wiem czy to ząb się pcha czy coś innego, ale nie wiem co miałoby to być.. tylko właśnie to nie jest na łuku u samej góry tylko trochę poniżej.. nie umiem tego dokładnie "wymacać" bo młoda od razu wrzask podnosi... no i oczywiście to jest u góry a na dole nic, ale ale znając moje dziecko to mnie już nic nie zdziwi :(

Marcia - Ignaś to w ogóle jest torpeda we wszystkim :-)

Mika - ZAZDROSZCZĘ :-) baardzo

Mandziolina - Ty proszę nie drażnij spaniem do 9 ;-) moja zasnęła po kosmicznym ryku po 21, a o 24:30 już gadała w najlepsze :( i potem niestety pobudki lekko licząc co 30-40 min a o 6 wyspana...

Zuzanka - ja też jakaś any kawowa.. piję tylko rano rozpuszczalną zalaną wrzącym mlekiem bez wody - jestem od niej uzależniona, ale to do śniadania :-) a z herbat to tylko zwykła czarna lub zielona.. też najzwyklejsza :)

Madzik - jak tam na froncie? ja to się ostatnio zastanawiałam czy Emma to nie lunatykuje przypadkiem... kurcze.. u nas młoda się zupełnie inaczej rzuca.. a teraz przy zmianie mleka mam powtórkę z rozrywki :-(

ja tylko na moment.

Chorowitkom zycze duzo zdrowia, Madzikm napisz jak po wizycie.

Mika gratulacje zabka :) Zaabkujacym duzo sil y i cierpliwosci.

Co do ubranek - tez lubie z lidla i tesco, pewnie pojde i znowu wydam majatek a maz mnie zabije :)

Miego dnia!

Hej
Wpadam jak po ogień bo dzień szalony nic ogarnąć dziś nie mogę - spałam po pracy wczoraj trzy godziny i tera zpo południu dwie i zaraz lecę do pracy.
Dziękujemy za zainteresowanie, Emmcia zdrowa jak ryba!!!! Osłuchowo czyściutkko, gardło, uszki idealne tylko dziąsła górne bardzo spuchnięte więc mamy się spodziewać zębów i dr widziała że Emmie spływa z noska przeźroczysta wydzielina ale nic komletnie do leczenia. I wiecie co nie żebym życzyła dziecku choroby ale tak sobie myślałam, że jak np ma podrażnione gardło albo uszko t jak coś dostanie to może zacznie spać lepiej i my też:-(No co ze mnie za matka:-( Ale teraz jest tak, że osoba która zajmuje się Emmą nie śpi dokładnie całą noc:-(
Na razie mamy dalej psikać solą morską, kupiliśmy Oil of Olbas dla dzieci żeby nakropić na szmatkę i powiesić jej w łóżku i mamy jej ewentualnie podać nurofen. I to wszystko. Nadzieja jest, że jak zęby wyjdą to się na chwilę uspokoi:tak:

Muszę lecieć kochane bo się nie wyrobię. Postaram się z pracy coś napisać.

PS Katjuszkaaaa - ja też zaczynam podejrzewać że Emma lunatykuje, bo to co ona w łóżku wyrabia przechodzi ludzkie pojęcie, ostatnio spała stojąc na głowie i rękach i z dupą wypiętą na maksa do góry:szok: Jak się ją chciało ruszyć to był wrzask jak nie wiem:szok:

Tak mi sie teraz przypomniało jak żona kuzyna wsadzała do bawełnianego woreczka delikatnie rozgniecione ząbki czosnku i wieszała w łóżeczku (poza zasięgiem rączek), że niby miały inhalować i uodparniać.

Madzikm - cieszę się, że z Emmą wszystko super.

Katjuszka - u F też były białe krechy wiec obstawiam, że się Twojej K ząbek bedzie przebijał :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!

Przepraszam, ale nie doczytam Was raczej bo zupełnie nie mam czasu na forum ostatnio :-(...
No ale oczywiście jak trwoga to gdzie jak nie do Was? ;-)

Mam pytanie, ostatnio kupiłam inhalator, mój mały od wczoraj zaczyna mieć katar bo budził się w nocy i dziś cały dzień marudzi i źle śpi... Czy mogę już mu robić inhalację? Mam tylko sól fizjologiczną ale nie mam pojęcia ile tego się wlewa i czy samą czy z wodą czy jak:eek:??? No i ile czasu, oraz czy zakładać mu maskę czy przyłożyć z małej odległości te "widelce" do nosa? Jak tego ogólnie użyć i czy ma sens???

Oprócz tego oczywiście smaruję maścią majerankową i mam też nasivin ale ostatnio tydzień się męczyliśmy tymi sposobami więc może teraz te inhalacje by pomogły?
Jestem zielona w tym temacie, ale mam nadzieje że podpowiecie mi coś o tych inhalacjach...

Do góry