reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dziękuję za rady:) Już zaczęłam gotować kompocik a tu kupsko poleciało takie konkretne. Niemniej jednak nie wiem co się z tym Dzieciem dzieje bo raz robi kupki 3 dziennie a potem ma 2-3 dni zastoju:baffled:
Coś mu się ogólnie zupki odwidziały i tylko butla z mlekiem się liczy. Obiadku to tak kilka łyżeczek i dziękujemy za współpracę:( Czy ogólnie któreś dziecko jada już tylko 3 posiłki mleczne a reszta to zupki i deserki? W takiej sytuacji zastanawiam się poważnie czy już czas na kubeczek czy jeszcze butlę dawać.

Jouluatto Biedactwo drogie uważaj na siebie i na Kruszynkę w brzuszku. Dobrze że na ziemię nie poleciałaś... Oskarka też szkoda bo i on się biedulek meczy. Oby szwagierkatroszke Cię zluzowała:)

Marcia, Viltutti widze ze nadciagaja lepsze czasy:)

U nas też ząbki idą ale nie wiem czy pojedynczo czy tak jak ostatnio w parze:) Tylko tyle że Kubusiek nic sobie z tego nie robi:) Gdyby nie ślinka i troszkę rzucania sie w nocy to bym nie wiedziala ze cos idzie:)

reklama
Jouluatto to Ty w ciazy jestes? Jesli tak to przepraszam musialam niedoczytac <3
Moj maly je tak Kroczek- ok 8-9 butla 180ml, potem zazwyczaj drzemka, ok 12 je albo kaszke i dodaje troche deserku albo caly deserek, potem ok 15 caly obiadek zazwyczaj, ok 18 mleko 180, ok 20.30 jest kapany (przerwa w na wspolnej :-)) i 21 butla 180 z kopiasta miarka kleiku. Spi cala noc :-*

Marcia, bo sie chyba tu jeszcze oficjalnie nie przyznawalam do tej pory ;) Ale tak, w maju nasz syn zostanie starszym bratem :)

Kroczku, dobrze ze sie z brzuszkiem wyluzowalo :) U nas z kupkami jest podobnie, czasami codziennie, albo i dwie dziennie, a czasami trzeba 2-3 dni poczekac ;) Podobno takie fazy na mleko sa typowe i nawet poltoraroczniakom sie jescze zdarzaja.

Mandziolina, przepraszam ogromnie pisalam posta w pospiechu i pomylilam nicki, ale tylko je, osobe mialam w glowie wlasciwa :)

Po 2 miesiacach myslelismy wlasnie ze wpadlismy, okazalo sie ze nie i bylismy do tego stopnia rozczarowani ze przeanalizowalismy nasze plany na przyszlosc i zaczelismy sie starac ;) No i w sierpniu sie udalo :) Jestem w 14tc, za tydzien mam USG genetyczne i licze na to ze uda sie podejrzec plec :) Od poczatku chcielismy miec dzieci z mala roznica wieku, choc poczatkowo nie zakladalismy ze bedzie ona az tak mala ;)

Super!!! Gratuluje Ci bardzo!!!
My z mezem zaczniemy sie starac od stycznia- w sylwestra zamierzam sie wybawic!!! Tez chcemy mala roznice wieku ;-)
A dobrze sie czujesz?

Dziekuje :) Trzymam kciuki zeby u Was tez szybko poszlo :)

Tak, czuje sie calkiem dobrze, naturalnie zarwane noce mnie mecza, ale ogolnie jest ok, czuje sie lepiej niz w pierwszej ciazy mimo ze obciazenie podwojne bo Oskar nadal jest glownie na piersi. Druga ciaza o wiele szybciej "leci" niz pierwsza, starszak skutecznie przyspiesza bieg czasu ;)

Dzień Doberek:)

Marcia jak tam? Wyspana?

Loka ja bym osiwiała gdybym miała tyle z dzieckiem siedzieć. A może on za późno drzemki ma i potem jest wyspany?

Dziewczyny mam problem bo dziś jest 3 dzień bez kupki:( Boje sie zeby gdzie nie zatwardzil sie. Juz i jablka wcina, daje mu samo mleko bez zupek i dan ze sloika i nic. Wczoraj byl tylko taki tyci balasek. Doradzcie cos.

kroczku u nas przy zabkach zdarzaja sie zatwardzenia.

Moje łaskawe dziecię, zrobiło w nocy z 5 pobudek i bez większych scen i pospało do 6.30! Cud jakiś normalnie. Co nie zmienia faktu że do wyspania mi nadal daleko... ;)
Kurde, idą i idą te górne jedynki. Już miesiąc temu mówiłam "w ciągu dwóch dni" wyjdą :p no ale teraz to już serio chyba do jednej tyle czasu mu zostało. Dolne to cyk pyt i są, a górne u nas suną w dół tuż pod skórą, ale zjechały na sam dół więc jeśli nie zaczną cofać się to na dniach przebiją się. Oby, bo mam dość marudzenia, ślinienia i kataru.

no to piekna noc :) u nas jedynki tez szly chyba z 2 m-ce

reklama
Do góry