reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jouluatto... Boga w sercu nie masz narzekając że Oskar wstaje o 7.22... Moje bachorzątko od narodzenia rozpoczyna dzień o 5.30. Nie dość że budzi się co godzinę na żarcie i nie mam już pomysłów jak to zmienić to jeszcze między 1 a 3 nad ranem odpoczywa od snu.
Ja już chodzę jak zombie ze zmęczenia. Mąż wychodzi z domu o 7 w wraca o 20 najwcześniej jak mały śpi więc cały dzień sama...

reklama
Witam :-)
Ja już nie mogę doczekać się przerwy świątecznej, bo wtedy może się trochę wyśpię. Nawet jak mała śpi to i tak muszę wstawać przed 7, bo starsza do szkoły. No i jak ja wstaję to i mała od razu oczy otwiera.

Jouluatto fajnie, że już do domu wracasz.
Madziolina moja sama nauczyła się jabłko jeść, daję jej do rączki i pilnuję, żeby za dużego kawałka nie odgryzła.

Jouluatto Ewcia jak wstanie o 7.20 to dla mnie święto i radocha, że tak się wyspać mogłam:tak:, z reguły 6-6.30 wstaje.
Za to nocki nam się poprawiły - zamiast 5 pobudek są 2:-) - zrobiłam eksperyment i zamiast cycka dałam butlę i dziecku na 4h a nie na 1,5 wystarczyło. Tak więc cycowanie już za nami. Zjada o północy i potem dopiero po 4:-)

Nas lęk separacyjny jakoś omija. Jest wręcz przeciwnie - wczoraj byłyśmy z wizytą u mnie w pracy, 15 bab ją na rękach miało, do każdego się szczerzyła, zachwycona była, że tyle się dzieje i jest w centrum uwagi

U nas w kawałeczkach póki co same miękkie rzeczy - banan, brokuły, rybka. Większe kawałki też od razu w panice paluchem wygrzebuję.

Odrobineczka śniegu dziś pojawiła i Zosiek po drodze do przedszkola oszalał, szłyśmy 3 razy dłużej niż zwykle, bałwana już lepić chciała:rofl2:

Lecę z Olką dyktanda pisać, bo na ostatnim tak błysnęła, że aż mi wstyd

JOULUATTO podobnie jak Viltutti przeczytałam 2razy czy Ci się godziny nie pomyliły,heh.o 7,22 to ja już ubrana,młoda tez i wcina mleko i szykuje syn a do szkoły ale ty jesteś usprawiedliwiona na tym etapie chce się spać;-)

EDYSIEK ja zawsze tak soboty wyczekuje,rano w deszczu spacer do szkoły.
Ja mojej wczoraj dałam kawałek bułki to jej się do podniebienia przykleiła i sie darła bo nie mogła odkleić:laugh2:.
W niedzielę chrzestna nad nią ubolewała ze biedna nic dobrego nie może jesć to się zlitowałam i dałam biszkopta, to jej podchodzi;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie

O ranyyyy otworzyłam oczy i już mam lenia, chyba już z godzinę leżymy w łóżku, Młodzieniec namiętnie żuje pieluchę i dopóki nie włączy alarmu o kaszkę to pitole nie wstaje :D

Z gotowaniem dzisiaj mam luzik bo zupka dla F jest z wczoraj, dla nas coś wygrzebie z zapasów zamrażalnikowych na czarną godzinę :D i odpuszczam dzisiaj kuchnię :)

Dzisiaj robimy test nowego wózka, pierwszy raz będzie jechał do kierunku jazdy i aż się boję jak my tą "rozłąkę" przeżyjemy.

Miłego dnia i do pózniej :)

reklama
witam i ja :)

jouliuatto nie marudz, 7:22 to calkiem dobry czas :) co do emilusiowych to prawda, ale ubranka sa przesliczne i cena nie taka koszmarna jak w sklepach. Jak wrocicie to odezwij sie i pamietaj o naszym spotkaniu :) wszystkie czekamy na Ciebie.

viltutti Twój chociaz zasypia przed 20, bo u nas nie ma szans na sn przed 23:) reszte mamy podobnie

Edysiek oj tak, ja tez czekam na te swieta bo maz bedzie wiecej w domu to mi da chwile wytchnienia :)

Magda ciosek sniegu narazie co na chorobe, ale juz pewnie niedługo córa sie nacieszy. U nas tez tylko miekkie pokarmy narazie :)

Do góry