reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Viltutti Pociesze Cię ze ja dziś juz rachubę straciłam ile razy się budziła. Nie mówiąc o tym ze o 2:30 zrobiła pobudke typowa do godziny 5:30 wiec zaczęłam się z nią bawić a nie sprawdziłam godziny.... ledwo na oczy widzę :(

reklama
Witam :-)
Viltutti, Katjuszka współczuję Wam tych nocy.
U mnie pobudka o 2 na butlę i spała do 6. Mam nadzieję, że teraz uda mi się ją przekonać do dłuższego spania. W końcu nie muszę rano wstawać, dzisiaj ostatni dzień szkoły i mąż też jest ostatni dzień w pracy i będziemy razem siedzieć :-)

Mam w domu sanki z oparciem, starsza jeździła jak miała roczek, często zastępowały nam wózek jak było dużo śniegu. Wtedy tylko kocyk nam wystarczał. A teraz wezmę śpiworek i przypnę małą szelkami, bo jakieś tam mam. A tak jak piszecie zanim spadnie śnieg jeszcze trochę minie.

Viltutti, katiusza wspolczuje nocek bo wiem co to znaczy. Jeszcze niedawno nasze noce wygladaly podobnie i rano nie wiedzialam jak sie nazywam. Tylko ze u nas to przez zeby bylo. Teraz jest lepiej, chociaz 3-4 pobudki to norma.

Dzisiaj jest u nas syn szwagierki wiec Tymek szczesliwy bo ma sie z kim bawic. Gorzej z Ignasiem bo sie wscieka ze nie moze za chlopakami nadazyc.

No i maz dzisiaj wraca na weekend. Chociaz w przyszlym tygodniu juz chyba nie jada w delegacje wiec do nowego roku bedzie w domu.v

Decydując się na dziecko (1!), wiedziałam że będą nieprzespane noce. Tylko myślałam że takie noce to będzie wyjątek, a nie standard.
Dziś jestem w szoku, bo spałam 7h z 4 pobudkami :-)

UWAGA KASZKI HOLLE ZOSTAJĄ WYCOFANE

KASZKI HOLLE ZAWIERAJA ATROPINĘ - 5 produktow wycofanych (INFO Z 17.12.2014 NA STRONIE SANEPIDU - PONIZEJ) WYDALANA Z ORGANIZMU Z MOCZEM - PO 36 GODZINACH
NR DO DEPARTAENTU BEZPIECZEŃSTWA JESLI KTOS NIE WIERZY : 22 5361368 - POWIEDZCIE , ZE W SPRAWI KASZEK TO PRZEKIERUJA DO PANA , KTORY SIE SPRAWA ZAJMUJE
ZALECENIE ODSTAWIC, OBSERWOWAC DZIECKO, OBSERWOWAC INFORMACJE NA STRONIE
Atropina -Wpływ na organizm
Poraża zakończenia przywspółczulnego układu nerwowego, co skutkuje obniżeniem wydzielania gruczołowego oraz rozkurczem mięśni gładkich przewodu pokarmowego, oskrzeli i układu moczowego. Poraża akomodację oka i rozszerza źrenice, przyspiesza tętno, ponadto:

w małych dawkach pobudza korę mózgową, a także działa negatywnie na układ pozapiramidowy i ośrodek wymiotny,
w dużych dawkach wywołuje tzw. "śpiączkę atropinową" (dawna metoda leczenia chorób psychicznych).
Zapamiętanie wyglądu osoby zatrutej atropiną ułatwia mnemotechnika: Czerwony jak burak, rozpalony jak piec, suchy jak pieprz, ślepy jak nietoperz, niespokojny jak tygrys w klatce[8].
Pradopodobnie wycofane beda wszystkie produkty holle
Państwowa Inspekcja Sanitarna

Informacja na stronie Głównego Inspektora Sanitarnego http://gis.gov.pl/ckfinder/userfiles/files/BI/baby food_atropina.pdf

Ostatnia edycja:
Przyłączam się do niewyspanych. U nas również standardowo było kilka pobudek, z czego ta o 1 i o 4 zakończyły się półgodzinnym zapierdzielaniem po domu w celu ululania gada na nowo :wściekła/y: Z piersią jest chyba troszkę lepiej, bo wydaje mi się mniej zaczerwieniona i obrzmiała.

Rila jak mało potrzeba do szczęścia :-)

marcia jak znam Ignasia to jego rozwój przyspieszy o 100%, bo będzie chciał dogonić chłopaków :-)

Edysiek, kobieto, przecież Ty i tak będziesz wstawać o 6 rano i szukać sobie zajęcia.

Katjuszka, Agunia, Viltutti i inne mamy nieśpiących dzieci na prawdę współczuję. Nie napiszę, że wiem jak to jest bo Nasze gorsze noce nie są nawet w połowie tak straszne jak Wasze.

Kilka dni z rzędu mąż spał sam ze względu na chrapanie i Kubus przyzwyczail sie ze mama o 1 w nocy brala synka do lozka bo sie wybudzal. No wiec dzisiaj zrobilam w balona synka i o 1 zamiast brac go do lozka wsadzilam mu do lozeczka swoja podkoszulke:) Kubulek przytulil sie do niej i spal ladnie do 4.30, dostal mleko i juz wtedy wzielam go do siebie:) Moze ktorejs z Was uda sie tak oszukac dziecko i pospi dluzej bez pobudek:)

Ja dzis czekam na kuriera z przesylka od Emilki:) Ma dojechac posciel dla chrzesnicy i moze dla bratanicy tez:)

Marcia no Ignas zaraz cos wymysli zeby nadazyc za chlopakami:)

No to ja Was wkurzać nie będę z pobudkami a raczej ich brakiem :)

Marcia - znając Ignasia to zaraz bedzie kolejna niespodzianka rozwojowa.

Agunia - a karmisz Julka przez dzień czy dalej twarda jesteś ?

Kroczek - fajny sposób z tym podkoszulkiem :D

Ja mam coś głowę ciężką od tej pogody. Kawy dożylnie potrzebuje.

reklama
Edysiek - dziękuję za informacje! Daję chłopakom 3 z 5 wymienionych!!! Aż mi się gorąco zrobiło! Mam zapas więc muszę oddać. Przerzucę się pewnie na Baby Sun.

Do góry