reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Mi tez na usg powiedzieli,ze wagowo itd jest 2 tygodnie do tylu,dlatego mi przesuneli termin,a w 23tyg wazyla 596g,takze nie wiem.Ja juz sie nie dowiem ile teraz wazy,ale wam zazdroszcze:-D

No to jesteśmy. Leki działają i jeżeli brzuch przestanie zupełnie się stawiać to leki odstawimy wcześniej:-D:-D:-D:-D

Test obciążenia glukozą 50 g po 1h -138 - to chyba dobrze???Ale mało brakowało do wypuszczenia ptaka na wolność:szok::szok::szok:

Dziewczyny ile teraz wasze maleństwa ważą? Mój tylko 1100 ale ponoć mieści się w granicach normy. trochę się niepokoje bo wcześniej zawsze był duży a teraz coś się ociąga z przybieraniem na wadze.

Marma każde dziecko jest inne i inaczej przybiera na wadze. Niektóre rodzą się z wagą 3 kg, a inne 4,5 kg i jest to prawidłowe. Dla orientacji zerknij tu:
www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=54514&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Ja też miałam USG w 22 tygodniu (450g) i następne około 35 dopiero :-(Miałyście kiedyś takie globulki MACMIROR COMPLEX 500 (takie żółte jajeczka)?? dostałam 6 podczas ostatniej wizyty, gdyż drobnego zakażenia się nabawiłam. wzięłam wczoraj pierwszą, a dzisiaj nie mogę wytrzymać, tak mnie szczypie !! czy to jest normalne ?? obawiam się, że nie, a bardziej to ja na nie tak reaguję :-(

a dla mnie ta waga dziecka na podstawie usg to kompletna bzdura.
dzien przed urodzeniem Laury, w szpitalu powiedzieli mi że dziecko będzie ważyć 3400-3600! a ważyła 4300. Patrząc na dziecko, to ogromna różnica. Nie ma sie co stresować "przewidywaniami" z usg, bo z rzeczywistością bardzo się to rozmija.każde dziecko jest inne i żadna maszyna tego nie obliczy.

reklama
Ja tez dzisiaj bylam w odwiedkach u swojej ginki. Badania, jak pisalam ok, w moczu troche bialek, schudlam przez dwa tyg. kilogram, czyli 12 na plusie od stycznia:-p:-p:-p:-p:-p I pytalam się jeszcze raz, czy napewno noszę chłopca:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: Za dwa tyg. kolejna wizyta. O, i tyle.

Do góry