reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

No ja tez czekam na to usg polowkowe jakos kolo 20 tygodnia :-) jakos w czerwcu hihi.
Pewnie bedzie czas na tym usg miedzy nozki dzidziusiowi zobaczyc :-)

reklama
No to trochę pocieszyły mnie wasze wypowiedzi. Ja też odczówam taki silny ból jakby naciąganie w brzuchu i już myślłam że to może coś z dzidzą ale widzę że więcej ma takie dolegliwości:crazy:.
Ale i tak za dwa tyg ide do lekarza to wypytam co to się dzieje, bo nie wiem czy to jest normalne:no:.

A co to jest usg połówkowe (aż wstyd pytać:sorry2:ale nigdy nie słyszałam o tym)

No to trochę pocieszyły mnie wasze wypowiedzi. Ja też odczówam taki silny ból jakby naciąganie w brzuchu i już myślłam że to może coś z dzidzą ale widzę że więcej ma takie dolegliwości:crazy:.
Ale i tak za dwa tyg ide do lekarza to wypytam co to się dzieje, bo nie wiem czy to jest normalne:no:.

A co to jest usg połówkowe (aż wstyd pytać:sorry2:ale nigdy nie słyszałam o tym)

Usg polowkowe to nic innego jak tylko usg wykonywane w polowie ciazy czyli ok 20 tyg.Podczas tego badania sprawdza sie czy organy dobrze sie rozwijaja i ogolnie czy wszystko jest w porzadeczku.

Ja ide jutro do lekarza to sie go zapytam bo mni czasami jak leąe na łóżku i sie przekręcam lub zbyt gwałtownie się podniose to mni boli tak jakby lewy jajnik:-( i czasami brzuch też jak chodze ale to rzadko kiedy...

Agniesia25:) dzięi za odpowiedź. Już wiem o co chodzi. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że zrobi mi dokładne badanie usg czy narządy dzidziusia dobrze się rozwijają i jaki jest mój stan. Będzie to w 19.5 tyg. A więc to będzie to ale naprawdę nie słyszałam nigdy takiej nazwy:zawstydzona/y:

Cześć Wam!! ja w środe będe miala polowkowe i juz mam stresa czy wsio ok.? ale tak sobie mysle, że skoro do tej pory bylo ok to juz tak pozostanie!
Czarna jak tam po komunii?
kaka powodzenia jutro w pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

url%5D
url%5D

url%5D

Witam stawiam tu moje pierwsze kroki i czuję się trochę" onieśmielona", widzę, że sporo mam mieszka w Irlandii- ja też, mam więc pytanie czy któraś z Was będzie rodzić w
Waterford?
Ja nie mam jak narazie złych doświadczeń związanych z opieką tutejszych lekarzy, owszem jest ona bardzo "uboga" w porównaniu do Polski ale w szpitalu będąc na badaniach byłam zadowolona, duży plus to ten że z ciążą jak narazie jest wszystko dobrze. za 3 tygonie mam następne usg i może się dowiem co się urodzi? Pozdrawiam...

Witam
Ja ostatnie usg miałam robione 24.04. - wtedy wg lekarza był to 13 tydzień . Mój maluszek wtedy słodko fikał - nie czułam nic ale jak Pani Doktor obróciła monitor widziałam jak podskakuje :) Prawie sie rozpłakałam.
Martwie sie że mój dzidzia jest duzy jak na ten tydzień - wazy 54g.

reklama
Witam stawiam tu moje pierwsze kroki i czuję się trochę" onieśmielona", widzę, że sporo mam mieszka w Irlandii- ja też, mam więc pytanie czy któraś z Was będzie rodzić w
Waterford?
Ja nie mam jak narazie złych doświadczeń związanych z opieką tutejszych lekarzy, owszem jest ona bardzo "uboga" w porównaniu do Polski ale w szpitalu będąc na badaniach byłam zadowolona, duży plus to ten że z ciążą jak narazie jest wszystko dobrze. za 3 tygonie mam następne usg i może się dowiem co się urodzi? Pozdrawiam...

Witamy, witamy i zapraszamy na wątek główny:)

Witam
Ja ostatnie usg miałam robione 24.04. - wtedy wg lekarza był to 13 tydzień . Mój maluszek wtedy słodko fikał - nie czułam nic ale jak Pani Doktor obróciła monitor widziałam jak podskakuje :) Prawie sie rozpłakałam.
Martwie sie że mój dzidzia jest duzy jak na ten tydzień - wazy 54g.

Carii mi mię wydaje, ze na tym etapie lepsza dzidzia duża niż za mala...Widać od razu ze dobrze się rozwija:tak:

Do góry