reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

ja nie dałam rady przy glukozie. Z wypiciem było okej, ale później.... doszłam do domu (jakieś 5 min od przychodni) i zwróciłam może połowę....

W tamtym tygodni byłam na usg. Z dzieckiem jest wszystko super! tylko niepokojąco przyglądał się na łożysko. Na końcu powiedział, że jest wszystko oki, że to taka jego natura. Ale mi to już dało do myślenia. A chodzi o to, że miał wrażenie, że szyjka otwiera się od wewnątrz. Jakby tak lejek się tworzył w łożysku. Kazał mi przeć kilkakrotnie i nic w tym czasie z nią się nie działo, ale mimo wszytko...
Przecież przy badaniu ginekologicznym nie są wstanie tego zobaczyć. dopiero jak dostanę plamień, albo bóli w podbrzuszu -wtedy natychmiast do szpitala.
Kurczę nie ukrywam, że trochę się przestraszyłam. Nie można mi się schylać, a już nie wspomnę o dźwiganiu. A mój Jasiek waży już 15 kg... i czasami muszę go wziąć na ręce, chociażby wtedy gdy muszę go do wózka wsadzić idąc na spacer.
"I bądź tu mądry i pisz wiersze...."

Teraz biorę Magnez vit b6 bo łydki mi sztywnieją na przemian z palcami :)

reklama
Jestem już po teście z glukozą! Hurrra przeżyłam. Wstałam rano o 4:szok: wziełam kąpiel...o 7:30 już na busika czekałyśmy (byłam z mamą) 16 km busikiem dalej przesiadka znowu ponad 20km autobusem pózniej wysiadka 1,5 km piechotką. A tam morfologia (2 strzykawki-jak dla mnie spore) wypiłam glukozę (smakuje jak grubo przesłodzona herbata...Godzinke musialam czekac-znowu pobranko krwi... i do domciu z powrotem ta sama drogą:tak:Dzielna jestem co?:-D
A przy okazji kupiłam mojemu Maluchowi kocyk-taki mięciutki....słodziutki... (79zł:szok:) To chyba dlatego,ze w SMYKU

BEZA mnie sie wydaje ze jakby bylo cos nie tak z lozyskiem to napewno lekarz by Ci o tym powiedzial i podjal odpowiednie kroki :tak:Ale staraj sie bardzo na siebie uwazac i oszczedzaj sie lepiej dmuchac na siebie :tak:

MAJECZKO ja teraz przy zmianie lekarza myslalam ze ja mam daleko do niego droge ale Ty pobijasz wszelkie rekordy :-DNo dzielna jestes
Moze wklej fotke kocyka to pocieszymy oczy ;-)

ja mialam podobnie po glukozie. 3 razy zrobilo mi sie slabo- musialam polozyc sie na podlodze w toalecie w przychodni, i do tego strasznie mi bylo niedobrze:/moze ja mam cukrzyce skoro tak zle zareagowalam....za chwile sie to okaze bo ide do lekarza i zobacze wyniki.

Dorotko wiem, że muszę uważać, tak samo jak każda z nas. Same wiemy jakie jest życie i czasami nie jest to takie proste. :)

Blond, od razu cukrzyca. Nikt normalny nie wytrzyma zbyt długo z uśmiechem na twarzy po wypiciu takiej ilości glukozy... :-D:-D:-D

Ja tez sie tak czasem pocieszam, ze przeciez kazdego by chyba zemdlilo po takiej dawce cukru na czczo:)podziwiam te ktore daly rade.osobiscie preferuje inne sniadanka:)

reklama
Do góry