reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Kasik żadnego theraflu!!!! Kup Olbas i rub sobie inhalacje, miska,wrzątek i głowa nad tym , do tego ibiprofem i tyle . Sa jeszcze ziołowe tabletki na zatoki ale nie wiem czy je mozna brać .

Dobry wieczór
Byliśmy dzis z malym u lekarza bo martwila nas ta dupcia dalej odparzona. KupA lub popuszczeniie przy każdej pieluszcce. Od dwóch dni przemywamy tylko woda z dodatkiem szarego mydla i trochę o dparzeniaa właściwie to juz ranka po odparzeniu zelżała. Pani dr super(polecona) bardzo dokładnie nikusia zbadala i zrobila dlugi wywiad. Po oglądnięciu kupy podejrzewa bakteryjna przyczynę. Dala dużo zaleceń. Po pierwsze zmienić mleko na bebilon 1 ha po drugie butelki po każdym użyciu gotować 5 minut. Mleko robić z wody tez gotowanej 5 minut. I do tego jeszcze prowadzić "zeszyt kup" godzina i ilość (kupa piąstka to 3, kupa pol piastki to 2 i kupa popuszczeniie to 1)
Do tego jeszcze masc jakaś mociejsza 3 razy na dobę a po każdej kupie bepanten. I tak do wtorku a we wtorek mam zadzwonic i z zeszytem kup wszystko jej opowiedzieć. Kiedy ile i co. Aha mam jeszcze obserwować czy w kupie nie mA śluzu. Do wtorku mam tez odstawić mu wit. K+D. I koniecznie pilnować zeby mu sie odbilo.Także troche tego jest. Tak po za tym to niniu zdrowy.Waży 3460 :) oczywiście czułam się jak wyrodna matka bo wszystko przy Nikim robil emek a ja siedzialam w tym gabinecie jak głupia az widzialam uśmiech doktorki :)
Po lekarzu(juz sama bo emek juz nie mial czasu) pojechaliśmy po te wszystkie masci i inne. Fajnie było z wozeczkiem się czułam taka dumna. wstąpiłam jeszcze po pas poporodowy i butelkę a skusiłam się jeszcze na grającego i wibrującego misia z fisherprice. Tak ślicznie spiewa :)
A i dr kazała bezwzględnie nie pić herbatek na laktacje, mleka i jeść sera żółtego ewentualnie biały, a ja z rana specjalnie pilam szklanke mleka a w ciągu dnia jeszcze 1 lub 2 szkl. :)
Juz nie nudze.

A tu skarb ze swoim nowym misiem po kapaniu ktore uwielbiamy

Załączniki

• 1428701297994.jpg
    1428701297994.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny ale powiedzcie mi skoro mozna brac wszystko co zawiera paracetamol a unikac ibuprofenu to dlaczego theraflu nie?

Milena slodziak z Twojego synka :) dlaczego masz nie pic mleka i herbatek na laktacje? Ja kupilam femifertil i robi sie go na mleku. Sciagam malo pokarmu bo jednorazowo 20-40 ml wiec musze zbierac caly dzien, zeby podac Juniorowi na jedno karmienie.

Ostatnia edycja:
Kasik miałam tyle to zapamiętania ze właściwie nie zapytalam ale głównie właśnie żeby zaobserwować czy ta kupa małemu się zmieni bo duzo nabialu to tez nie dobrze a ja staram małego trzymać w dzień na piersi a na wieczór jak mi brakuje to butla

reklama
A czy wy sol fizjologiczna podgrzewacie? Bo nam tak dzis zalecala :/
Kasik ja tak samo miałam z plamieniem. Żywa krew a juz na trzeci dzien tak tylko różowo i trochę na podpasce to jest ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry