reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Spozywanie mleka nie ma nic do produkcji pokarmu niestety.
Ja soli nigdy nie podgrzewalam pietwsze slysze zeby podgrzewac. A mleko ha jest dla alergikow ? I jak kazala Ci zmienic ? Stopniowo czy odrazu ?

Kazala odrazu. Tak ha jest niby dla alergikow. Powiedziała że na razie go nie klasyfikuje do alergikow ale mleko zmienić i czekać na kupy a jak nic się nie zmieni to trzeba będzie jakis wymaz zrobić ale to dopiero pi konsultacji we wtorek zapadnie decyzja.

Kupy zolte i takie połrzadkie :) tylko często. Tzn duza kupa tak 4 razy a prawie przy każdym piernieciu takie popuszczenie tak malo jakby łyzecZka i od tego to odparzenie jak to powiedziała pani dr żrąca kupa. A soli raczej nie będę podgrzewać bo do tej pory tego nie robilam.
Co ciekawe powiedziała jeszcze że smarować kremem powinno się tylko po kupie a jak kupy nie ma to nie ma potrzeby. Po prostu założyć suchego pampersa bez zadnej maści/kremu. Dziwne. I mowie jej ale jak to tak a pachwinki i kolo cykusia tez nie??? A ona no ze nie że za dużo się teraz smaruje :/eee i tak bede smarować bo to dziwne się mi wydaje

A zmieniajac temat. Chciałam tez zrobić te sesje małemu nawet emka przekonolam ale u mnie takie ceny ze szok od 450 zł nawet do 600 i to tylko za 20 zdjec:/ w sumie kasę bym miała tylko za co takie zdzierstwo :/ ceny jak to się mowi warszawskie.

Milena u mnie takie same kupki jak u ciebie :) żółte , płynne z grudkami :) i śmierdzące :P

A propo kupy i pieluch , kupiłam dzisiaj pierwszy raz pieluchy dady i jestem mega nie zadowolona , nowa formuła ciensze i niby bardzo chłonne, dajcie spokój , kupa rozmazana, nic nie wchłonęła sie , tylko Franek wymazany kupą po same pachy :( wiec strata pieniędzy i na dodatek wiecej prania z namaczaniem :/
Pampersy białe rozmiar 3 jeszcze ciut za duze a bella 2 ju za małe :/ dada 3 tez przyduzawe :/ wiec chybausze kupic belle 3 i beda dobre

reklama
Kasik, karmiąc można paracetamol i ibuprofen brać. Ibuprofen nawet dawkę 400 mg co 6 godzin. Tak mi zalecili jak miałam temperaturę po powrocie do domu ze szpitala. Tłumaczyli że Paracetamol jest przeciwbólowy i przeciwgoraczkowy a ibuprofen przeciwzapalny.

Milena, to masz teraz ostre zalecenia, oby szybko dupcia się wygoiła.
My nie smarujemy żadnymi kremami nic się na tyłku nie dzieje i myślę że nie ma co przesadzać ze smarowaniem. I wietrzyć przy każdej możliwej okazji ;) Zośka uwielbia fikać na łóżku bez pampersa.
Co do nabiału to trzeba uważać bo niby żółty ser może uczulać (tak miała moją sąsiadka po odstawieniu sera mały przestał mieć kolki i problemy z brzuszkiem ustały). A z piciem mleka na laktacje to jest bajka jakich mało. Jak mi teściowa mówi "może chcesz mleka bo wiesz karmisz...." od razu odpowiedź "a czy krowa pije mleko żeby dawać mleko???" ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry