reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
oj i problem kolejny... podejrzewam że od mleka... dawałam Nan pro na noc, zdecydowałam się na to mleko bo jak byliśmy w szpitalu to takie mieli i kilka razy pił i było ok... teraz dostaje prawie co wieczór jakoś od początku lutego, wypija tak około 60-70 ml... no i mamy problem z kupą... bąków puszcza sporo, co prawda z marudzeniem czyli brzuszek boli, a kupy już nie było kolejny 3 chyba dzień - do tej pory robił po kilka dziennie, i dziś krzyki straszne nad ranem, napinanie się i płacze... robiłam masaż, pomagałam machając nóżkami... nic nie dało i poddałam się po jakiejś godzinie wrzasków i dałam pół czopka dziecięcego parafinowego (w aptece tak poradzili)... i kupa była przed rozpuszczeniem się czopka - samo włożenie pobudziło... nie była jakaś strasznie gęsta, ale trochę bardziej niż zazwyczaj... i teraz nie wiem... czy próbować na siłę dawać herbatki rumianek i koperek - bo mały nie chce herbatek pić... czy może zmienić mleko... tylko na jakie...

niby dobre opinie przy temacie kupek i kolek ma bebilon comfort...

oj... mam dylemat...

Ostatnia edycja:
Madzia Miłosz śpi między 13 a 15. A o 20 idzie spać na dobre wiec staram się żeby ostatnia drzemka nie była później niż do 17.30 i nie dłuższa niż pół godziny wtedy mały ładnie zasypia wieczorem sam.
Esiek na katar polecam grip stop można go długo stosować nie tak jak nasivin do 5 dni bo wysusza śluzówkę.
Ema51 mój mały też na początku dostawał nan i dostał zaparć i bolał go brzuszek zmieniłam na bebilon i po tygodniu przeszło ;) tak więc zmień mleko i obserwuj na pewno się wszystko ustabilizuje. Słyszałam że nan często powoduje zaparcia.
Ponarzekałam wczoraj na małego a dziś spał od 20 do 6.30 :)))))))))

Majka no widzisz musisz synka przeprosić;-).marcysia tak między 12 a 15 śpi na dworze i potem tak około 18 jest zmęczona i nie moze zasnąć s gdyby jej się już uda tak na 30 min to potem jest rewelacja ona zazwyczaj chodzi spać między 31.30 a 22 wtedy dostaje ostanie mleczko.

Esiek dobrze że byłaś czujna i ponownie wezwałas lekarza :tak: Dużo zdrówka!

Ema u nas na Nanie też kupki były gestsze i co 3 czasem nawet 4 dni, choć typowego zatwierdzenia nie było. Odkąd jesteśmy na Bebilonie są co ok. 1,5 dnia i trochę zadsze.

Widzę że temat mleka to temat rzeka, aż się boję co będzie jak trzeba będzie wprowadzić mm.

Moja Zosia dzisiaj samą siebie przechodzi od rana :( Jadła o 6 i przeważnie do 9 śpi wtedy przebieranie karmienie i dalej spanko do około 12 a dzisiaj od 6 spała do 7:30 i teraz dopiero zasnela. Pierwszy dzień kiedy nic nie mam zrobione jeszcze tylko śniadanie na raty zjadłam a jest już po 11. Nie wiem co jej się dzieje dzisiaj... kupki normalne, odbeki po jedzeniu tez... chyba ma gorszy dzień ;)

no właśnie mi rodzice zakupią bebilon comfort, bo są na zakupach to wykorzystam:) i zobaczymy jak to będzie... na szczęście już po tej kupie wymuszonej czopkiem pojawiła się kolejna i maluszek od razu weselszy:) temat kup to temat rzeka u mam:-D

reklama
Hej, widzę że temat jedzenia i spania, to i ja się przyłączę.
Dzisiaj byliśmy na kontroli wagi u lekarza, bo ostatnio na szczepieniu też nam pani dr. powiedziała, że coś za mało przybiera na wadze.
Więc karnie po 3 tygodniach się stawiłam i od tego czasu Michaś przybrał 0,5kg więc całkiem ok. Waży już 6100g ale jest strasznie długi i chudy, zakładam mu już ubranka na 68-74.
Miałam z nim iść dzisiaj na rehabilitację na nfz, bo nie bardzo chciał główkę na brzuszku podnosić i patrzył głównie w jedną stronę, ale to było miesiąc temu, bo tyle się czeka na wizytę i teraz już i główkę podnosi i nią kręci w każdą stronę więc nie wiem czy nie odpuszczę tej wizyty.
Ponadto nie mogę Małego drania utrzymać, bo strasznie się ciągnie do siadania.
a co do spania, to u nas wygląda to tak wczoraj zasnął ok. 19:30(jak na niego to późno, bo czasami nam pada o 17:00), o 21 nakarmiłam go na śpiocha, zbudził się o 4 rano zjadł 140ml i poszedł spać od razu, zbudził się o 8:00.
Nie wiem jak Wy to robicie, że Wasze dzieci przesypiają po tyle godzin, u nas 7 godzin ciurkiem to max.

Do góry