reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Przyszła kryska na matyska.. i ja dołączam do grona matek zaniepokojonych brakiem apetytu :/ Dziewczyny! Mój syn, jeszcze 2 dni temu rasowy Łasuch, co to pochłaniał co mu się tylko pod nos podstawiło nagle całkowicie stracił apetyt :( od wczoraj zamiast 180 ml mleczka wypija 80(!), obiadki na które się rzucał z otwartą buzią, zjada z wielką łaską, a i miewa odruch wymiotny, a kaszka... szkoda gadać, tylko u taty na śpiocha jak tata w kółko śpiewa "jedzie pociąg z daleka" i to też niecałą i bez apetytu. Miała tak któraś??? Ja jestem naprawdę mocno chora, ale u niego żadnych objawów, ani katarku, kaszlu czy gorączki. Nic. Tylko ten brak apetytu na cokolwiek...

Madzia, Esiek ten Wasz prof. ma ten nr: 601 565 044. Jak to się utrzyma to będę się umawiała do niego. On przyjeżdża do domu?

reklama
Lenka tak to ten numer. Niestety nie przyjezdza do domu a przyjmuje w Zdrojach :/ Wiec ja mam do domu innego pediatre a prof w razie "w". Madzia za to jeździ i mowi ze nie tak daleko jest.

Co do apetytu - chyna zmowe maja nasze dzieciaki - Goska tez od rana polowe porcji zjada. No ale moge to zwalic na przeziebienie ... Ale tak mysle ze moze juz nie beda rosly w takim tempie wiec teraz sie ureguluje ich apetyt
...

Dzięki Esiek :) no trudno, jak ta tendencja się utrzyma, pojedziemy z Filipem nawet do Zdrojów. Myślę, że jest w tym trochę racji, tak jak piszesz, teraz może te potrzeby naszych dzieci będą się zmniejszały.. ale żeby aż tak? Jeszcze 2 dni temu otwierał buziaka jak tylko widział zbliżającą się łyżeczkę obiadku czy owocków, a teraz się wzdryga. Może też ząbki, ale morze to jest szerokie i głębokie, a dziecko najważniejsze na świecie

A tak poza tym to muszę Ci jeszcze powiedzieć, że Madzia tak zachwalała tą matę Bright Starts z mini matą między nóżkami do kopania, że ją kupiliśmy, bo nasza Tiny Love jakaś się wydawała nudna.. i rzeczywiście jest warta polecenia! Bardzo fajna mata, Filip zachwycony

Ostatnia edycja:
To ja się dołączam z brakiem apetytu już drugi dzień mam ten problem. Mały robi przerwy między jedzeniami 4-5godzin. Jak mu po 3 godzinach wkładam butlę do buzi to zaczyna z nią gadać :confused:Póki co mi się udaje wcisnąć w niego ok 700ml dziennie ale strasznie to męczące, a kiedyś wcinał aż mu się uszy trzęsły.

My mamy taką matę: DUŻA interaktywna mata edukacyjna TINY LOVE 95x105 (5020592351) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i też mi się wydaje fajna, chociaż póki co Mały się boi tego odgłosu który mata wydaje jak się kopie nóżkami w tą mini matę, więc wyłączamy głos.

Ostatnia edycja:
Lenkabar jak małemu to nie minie to zrób w pn badanie moczu przy zakażeniu dróg moczowych brak apetytu i wymioty to pierwsze objawy. Wiem co mówie bo u nas tak było. Mam nadzieje że u Was to po prostu gorszy dzień ;)
Mój Miłosz też ostatnio mniej je ;)

A moja Hania chora.... :( w nocy obudzila sie z temp 40 stopni . Pogotowie ,antybiotyk jednym slowem masakra. Jade na ryju bo inaczej nie da sie tego okreslic. Teraz kaszel katar do pasa... Najgorsze to to ze prakrycznie bez objawowo. Poszla spac malo zjadla mleka na kolacje o 2:20 sie obudzila z takim placzem az zaczela sie krztusic. Rozpalona bardzo mierze temp a tam 39,9 to co przezylam nie zycze nikomu. ..

O rany, lilka współczuję! Niech Hania szybko wraca do zdrowia!!! Ale co przeżywacie doskonale sobie wyobrażam...

Bzibziok mamy dokładnie tą mate Tiny Love! Ale jakoś ona się Filipowi szybko znudziła. Mimo, że Fifi jest długaśny jest ... za duża. Pałąki przez to za wysoko i mały się zniechęca, a do tego jak w Bright Starts kopniesz to nad głową migają światełka i to go bardzo bawi. Ale wiadomo każde dziecko ma prawo do swoich upodobań :) No i może jak będzie jeszcze większy to wrócimy do Tiny Love :)

Majka dzięki za podpowiedź, na pewno też będziemy się konsultować z lekarzem jak to się utrzyma

Widzę, że nie tylko moje dziecko postanowiło mi takie atrakcje zapewnić...

Moja dzis je po 30 ml mleka ...

Lenka a moze zabki ida ? U nas jak szly zabki to Hania 3 dni jak widziala butle z mlekiem to plakala bardzo i praktycznie jadla na spiocha. A na wszelkie bolaczki najlepszy jest gumi mis z youtuba :-) i nawet apetyt wraca :-)

Lilka może być, że ząbki, biorę to pod uwagę wszelkie objawy niby są.. ale wiadomo, że to zawsze loteria :/ gumi miś mówisz taki skuteczny?:) u nas zawsze pomaga jak tata śpiewa, co on za głupoty wyśpiewuje to ja już słuchać nie mogę :p
Bidulo 30 ml mleka... osiwieć można...

reklama
Na zabkowanie bardzo dobry jest plyn camilia w takich ampulkach w smaku dobry bo Hania sama dzioba otwiera. Wlasnie zasnela ale od godziny 18 do teraz mielismy gorszy koncert niz przy kolkach. W dzien bylo ok bawila sie spala tyle ze bardzo malo jadla ale ogolnie wesola byla a jak przyszedl wieczor to masakra. Tak mi jej szkoda bo tak sie meczy. Jeszcze pobudka o 4:30 na antybiotyk . Mam nqdzieje na spokojna noc ...

Do góry