reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
No właśnie, Filip też zjada te 125ml całe. Te duże podałam dopiero 1 raz i podałam 3/4 i to co podałam całe zjadł, także nie wiem czy zjadłby cały duży. Ale tak jak mówi Madzia, Hania zjada tyle ile jej potrzeba :) a jak ma odruch wymiotny to nie ma co zmuszać.

Madzia, ja czasem gotuję. A właściwie gotowałam, bo mamy jeszcze trochę swoich warzywek z działeczki, więc marcheweczki, selerki czy pietruszka były i blendowałam, ale teraz już tych składników jest więcej, więc idą słoiczki. No i kupuję od czasu do czasu Bio bananki i jabłuszka w (w lidlu są te Bio produkty) i ugniatam/skrobię. Ale nie będę się oszukiwała 90% posiłków to słoiczki :-D ale od lata zamierzam mieć już wszystko swoje i wtedy na obiadki nie będę kupowała słoiczków. Na deserki pewnie częściowo tak

nie no w lato to co innego, zastanawiem się tylko skąd wziaść takie dobre miesko, zresztą w lato nasze dzieci to już dosyć duze będą i wiecej rzeczy takich jak my będą jadły.

Lenka a podajesz już te słoiczki z glutenem?

dziewczyny a kupki waszych dzieci przy słoiczkach są bardziej zbite bo u nas tak.

No Madzia z mięskiem też mam problem :/ niby są te kurczaki zagrodowe Eko, ale to tylko kurczaki a cała reszta? Ehhh
A co do glutenu, to jestem zaopatrzona w takie słoiczki i jutro mamy pełne 5 miesięcy i premierę glutenu: jabłuszka z kaszką manną. Ale do tej pory nie podawałam

no właśnie widziałam te z kaszą manną i biszkoptami, tylko ja muszę kpować wszystkie które nie mają mleka bo Marcysia nie moze. Ala mówiła mi żeby kupić gluten w sklepie ze zdrową żywnościa i pomalutku dodawac do mleka.

Ja mam duzy problem z Hanka bo raczej wsxystko jej blenduje bo strasznie mi sie zadlawia. Raz to juz myslalam ze jej nie uratuje bo rzezila i sina byla i same lzy jej lecialy masakra to co przezylam. Pediatra mowila zeby dac jej jeszcze czas i za jakis czas sprobowac podawac z kawalkami. Mam straszne zmartwienie.

muszę sie pochwalić od rana dwoma sukcesami...
1 - Janek dziś w nocy przespał 11 i pół godziny:) a się bałam że się nie da, bo wydawało mi sie że malutko zjadł wieczorem...
2 - przed chwilą wywalczyłam że usnął bez kciuka tylko ze smokiem:)

miłej niedzieli zyczę:) i lecę wyciągać sernik z piecyka:)

reklama
Madzia ja odplamiam vanischem a potem plucze i piore w loveli i zmiekczaczu. Problem z plamami polega glownie na tym, ze jak zaschnal to ciezko sie ich pozbyc, bo ze swiezymi to raczej nie ma problemu. Zrobilam dzisiaj zaopatrzenie w nowe sloiczki. Probowalyscie moze na deser dac dziecku sliwke lub sliwke suszona? Zastanawiam sie czy wplynie jakos na kupe? Bo dzisiaj Michas zrobil mi dwa razy taka twarda kupe z widocznymi pomaranczowymi plamami po marchewce. Wiec moze ta sliwka w przyszlosci by pomogla jak juz zaczne podawac deserki.

Do góry