• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

A ja wczoraj eksperymentowałam z ciastem. Udało sie:-)
Na cieście babkowym.
Robicie ciasto babkowe (5jaj, po 1szkl cukru i mąki ziemniaczanej, 3/4 szkl m.pszennej 2łyż-ki pr do piecz aromat lub odrobina cukru waniliowego 200g margaryny kasi: jaj ubijamy potem dodajemy kolejno cukier, mąką... na koniec letnią roztopioną kasie) masa serowa (1 kostka sera najlepiej takiego miałkiego jak z wiadereczka-polecam z biedronki dwa jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki m. ziemniaczanej lub budyniu niecała łyżka oleju - ubijamy białka dodajemy cukier żółtka olej ser mąką) wykładamy ciasto babkowe na blachę, na wierzch rozsmarowujemy masę serową
pieczemy ok 50 min do 1 godz, po połowie czasu pieczenie przykrywamy ciasto papierem
Smacznego

Gratulacje tym co się powiodła i tym kobietom dalej starającym się powodzenia.:happy:

reklama
Hej dziewczynki. Dawno mnie nie było. Tak samo jak 0la85 mam dziś urodzinki i myślałam że dostanę fajny prezent. A tu przyszła @. Też trochę mi się popłakało ale trzeba być dobrej myśli. W sumie to był trzeci miesiąc starań, a teraz będzie czwarty...

To w takim razie wszystkiego naj naj;-)

Gaba82 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN KOCHANA SZYBKIEJ FASOLKI i głowa go góry!
Niunia27 gdyby nie biszkopt na tort to już bym piekła to Twoje ciastko:-) Zrobiłaś mi smaka, no ale spróbuję po urodzinach:tak:
M z córcią byli na spacerku to zdążyłam sobie spokojnie zrobić co nie co. Jutro zrobię bitą śmietanę i dokończę torcik. Wyjdzie 4 piętrowy:-)
A w sobotę szykuje sałatki i goście! Właśnie dotarły mebelki dla córci na prezencik.
Za 3 miesiące przeprowadzamy się do swojego domku:tak:
Właśnie kończymy budowę najgorzej że blisko teściów:wściekła/y:ale przynajmniej odeszło nam kupno działki.

Witam Kochane staraczki po długiej przerwie!! Niektóre mnie może pamiętają, widzę wiele nowych staraczek i wieeeele nowych stroniczek niestety nie jestem w stanie nadrobić zaległości :-(

Niektóre wiedzą że ja jestem zafasolkowaną, ale zanim to nastąpiło to tutaj u Was szukałam wsparcia i je znalazłam za co jeszcze raz dziękuję!!

Jestem teraz w 8 tyg i bardzo się martwię opinię na temat ciąża na Wyspach ( ja mieszkam w Szkocji ) są podzielone. Ja niestety już odkryłam złe doświadczenia :-( i nie wiem jak to się skończy dla mojej dzidzi. Wszystko to dla nich Infekcja układu moczowego niezależnie od objawów. Lekarz ogólny wcześniej wyjdzie z siebie i stanie obok niż wyśle Cię do specjalisty. Lekarz ogólny to Bóg zajmuję się wszystkim dziećmi dorosłymi ciążami problemi z nerkami i oczami. Jestem załamana :-( Na pierwsze USG muszę czekać do 12 tyg bo do tego czasu jak to oni mówią może się wiele wydarzyć czyli co możesz poronić. Dla nich to zjawisko naturalne i traktują je bez emocji jako fakt ich statystyki mówią 1 na 5-4 ciąż zostanie poroniona i tyle. Nie ma czegoś takiego jak podtrzymywanie ciąż wczesnych nie istnieje podawanie Luteiny w pierwszym trumestrze w tym czasie właściwie nie robią nic. Mówią żeby czekać nawet jak czujesz się beznadziejnie i wiesz że coś jest nie tak :-( Porażka porażka porażka. W Polsce naprawdę jest lepiej pod tym względem nie ma porównania. Jest mi ciążko bo sie boję wiem że coś jest nie w porządku mam krew w moczu ale mogę sie tylko modlić.
Trochę się wygadałam.

Mam nadzieje że te co zaciężyły z naszego grona nie mają problemów z utrzymaniem ciąży a te które się starają dopinguję mimo że nie bywałam ostatnio u was w ogóle.
Pozdrawiam cieplutko.

Ja Cie bardzo dobrze pamiętam :) Stosuje sie do Twojego przepisu na dzidzie :)
Dobrze, ze kupilam castangus , okazało sie, ze mam podwyzszona prolaktyne a o dziwo progesteron tez..

Tzrymam kciuki aby choróbsko odeszło a dzidzi nic sie nie stało !

Witam w czwartek!

nie było mnie na forum od poniedziałku (niby tylko 2 dni) i mam trochę do pzreczytania, więc witam się i zmykam czytać:-)

dziewczyny! Pozdrawiam! Dziękuję, że byłyście i jesteście! Beta pozytywna! Zatem..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i obym zobaczyła was na październikóweczkach, listopadóweczkach lub grudnióweczkach..tego wam życzę

gratulacje!!!

TROCHĘ TU CICHO!

Witam nowe staraczki - ola, klaudyna, martuśka (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam) i życze powodzenia:tak:

OLU i GABA wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:biggrin2::biggrin2:

Sylwijka - mam nadzieję, że to fasolka - trzymam kciuki!!!!

reklama
gaba wszystkiego najlepszego! Sto lat!

wiecie, ja do tej pory to tak na luzie podchodziłam do zafasolkowania, ale dzisiaj dowiedziałam się, że trzecia dziewczyna u mnie w pracy jest w ciąży i jeszcze moja przyjaciólka ze studiów! Normalnie nakręciłam się na maxa :-) ja też tak chcę i mam silne postanowienie - w tym miesiącu zafasolkować!!!! :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry