reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Calogera ja bym z nią zerwała kontakt, niech spływa. zazdrość i zawiść ludzka nie ma granic. nie przejmuj się nia

Wika gdzie Ty jesteś?

u Anaztazji znowu nie ma inertetu bo inaczej by się odezwała jak sama pisała spędza przed kompem 10 godzin dziennie

Truskawcia sie pewnie odezwie jak napisze Turka zamiast Turek by mnie opierniczyć

Rozczochrana wróciłaś już z wesela, byłaś u lekarza więc masz o czym pisać chodzby o swoim samopoczuciu wiec do jasnej ciasnej napisz chociaż że żyjesz bo widzisz że dziewczyny o Ciebie pytają

ja zmykam bo "wojt" przyjechał

Gdy ta koleżanka była jeszcze w ciąży, lekarz nie zlecił jej badań na toksoplazmoze bo twierdził że nie są potrzebne. Po porodzie okazało się że maluch jest zarażony tą bakterią która zaatakowała mózg.. Lekarze przewieźli go do Krakowa, i tam ratowali. Przez jakiś czas było lepiej, leki działały i maluch był w domkuz rodzicami, ale ciągle łapał inne choroby, leki przestały działać, i dzidziuś zmarł. Był taki kochany ;( Mały Aniołeczek..

Kochane, jak zajdziecie w ciąże to nie lekceważcie badań. Nawet jak lekarz nie chce czegoś zlecić, zróbcie je na własną rękę..

Moi znajomi mieli dokladnie taka sama sytuacje. W koncu maly zlapal wirusowe zapalenie opon mozgowych i zmarl. [*] dla maluszka i ogromne wspolczucia dla Twojej kolezanki. Nie wyobrazam sobie takiej straty...

Bunny - melduję że zyję ale co to za życie :-D:-D:-D Przed komputerem nadal pędzam więcej czasu niż trzeba , ale w weekend mieliśmy gości więc nie wchodziłam na bb , a wczoraj miałam brak weny na pisanie bo mi od piatku wieczór tak łeb napier'''''' że głowa .... DUŻA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzisiaj na szczęście już lepiej.
Trochę się też podłamałam, bo teściowa w niedziele mi OB zrobiła i wyszło 53, miesiac wcześniej było 35 i CRP - 0 no i reszta wyników w granicach normy. Zrobiłam prywatnie moczi do rodzinnego poleciałam , stwierdziła że OB jest bardzo niepokojące jak jest 3 cyfrowe, no i to co mam , ale nie ma co się przejmować bo teraz jest taka pogoda że może jakieś przeziębienie siedzi , poza tym swędzą mnie od czasu do czasu usta na opryszczkę - także się uspokoiłam.
Sorry , tak wpadam i tylko o sobie - egoizm :szok::-D
widziałam że mmona już ruchy czuje , super się cieszę , najlepsze uczucie na świecie no i gratuluję :tak:
Nie uwierzyce - ale nie pamiętam co kto pisał , ale wybaczycie prawda ? :-):-):-)

aaaaa Bunny - masz tu zostać i nigdzie nie iść , bo może na końcówkę 2012 jeszcze się załapiesz :-p
jak tam starania banda testowaczek :cool2::cool2::cool2:któraś się jeszcze dopisuje ? :-)
a od zaciążonych poproszę fluidki w ilości która by starczyło na jednego bobaska :-D:-D

Witajcie - byłam wczoraj na wizycie, tym razem u położnej - założyła mi kartę ciąży, upuściła nieco krwi, zaszczepiła (dziś trochę ramię boli) i następna wizyta za 4 tyg. tym razem u lekarki.
Poza tym bz, czuje sie bardzo dobrze, poza sennością między 15-17 godz. i budzeniem miedzy 4 a 4.30 - to nie czuję, że jestem teraz 2 w 1.

Wszystkie serdecznie pozdrawiam, więcej i częściej będę się pojawiać jak goście wrócą do domku.

Dzień doberek:-D

Maron
trzymam kciuki za usg połówkowe:-)

Iza

[*] dla Aniołeczka od koleżanki...nie wiem co napisać, bo w takiej sytuacji o jakiekolwiek słowa ciężko i trzeba dziękować, że my mamy zdrowe dzieci...

Liv gratulacje studnióweczki (sorki wczoraj zapomniałam, a dziś już 99 i będzie coraz mniej:tak:)

Bunny ja w ogóle nie znam się na tych łacińskich nazwach, ale jak chcesz to mogę poszukać co ja mam na swoim wyniku, bo też nie miałam serduszka...

Jak się okazało Wacek już jutro po południu wraca:tak: dla mnie to jest niepojęte po co kogoś wysyłać tyle km na 2 dni jakby nikt z Węgier nie umiał tego zrobić:szok: ale ponoć chodzi o kasę, że Polacy mniej kasy biorą:baffled:

Ja dziś jadę do mamy na 2 dni, bo już się wszyscy stęsknili za Bartusiem, no i jutro w końcu Hania przyjdzie i zrobi mi włosy:tak:

hej :-) piekny dzis dzien sie zapowiada
Ja pingole, jak lekarz mogl nie zlecic badan na tokso???!!! przeciez to wazne badanie!! jak widac bardzo wazne. Ja juz 2 razy robilam i w III trymestrze tez zrobie, badanie drogie ale przeciez takie wazne, ze nie mozna tego bagatelizowac :wściekła/y:
anastazja dla Ciebie wszytko :-) nie tylko fluidki ale i kciukow masa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
No mamuski czerwcowe ujawniajcie sie :-) ( swoja droga - dopiero byly lutowe :-D )
Dziewczyny trzymajcie kciuki, za godz ide na wizyte, mam wielka nadzieje dowiedziec sie w koncu kim jest dzidzia :-) oby lepiej dzis wspolpracowala niz ostatnio :-p i oby bylo wszytko w porzadku :tak:

Cześć dziewczyny,
dziękuję za miłe przyjęcie.

Bunny o jakie wyniki badań Ci chodzi? bo ja za bardzo się nie orientuję. Ja mam odebrać ze szpitala za 3 tygodnie wyniki badań histopatologicznych Gracjanka na które mogłam się zdecydować gdy miałam zdecydować co dalej z jego ciałkiem. Badają Go by jednoznacznie stwierdzić co było przyczyną zgonu i określić w 100% płeć. Ale o moich badaniach nic nikt nie wspominał.
Kolejne pytanie słońce powiedz mi długo krwawiłaś po zabiegu? czy to normalne że pomimo tego iż od wyjścia ze szpitala nic mnie nie bolało dziś mija 2ga doba a ja czuję coś na kształt drobnego bólu? ciągnięcia? nie wiem jak to określić. Nie jest to intensywne ale martwię się ze nie było czuć wcześniej a dziś tak. Co do krwawienia to ostatni, tak jak przy końcówce okresu, ledwo ledwo.

W ogóle dziewczyny orientujecie się czy powinnam zrobić jakieś badania po wywoływanym porodzie powiązanym z zabiegiem?
Kiedy mogę zbadać poziom prolaktyny bo na moje nieszczęście po każdym porodzie jej wysokość woła o pomstę do nieba a walka z jej ustabilizowaniem niestety trwa koło 2 do 3 miesięcy w moim przypadku.

reklama
Do góry