• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie w 2012

Własnie gyros będzie jedną z sałatek ale brakuje mi pomysłu na jeszcze jedną. Jarzynowej nie jemy u nas w domu, zawsze jak zrobimy to nikt jej nie je...nie wiem czemu. Jarzynowa odpada. A grecka? Hmm, może. A co do gyrosa, to ja robię z innych składników: cycki z kury, kukurydza, fasola, ogórek konserwowy, cebula i pekińska i mieszam majonez z ketchupem jako sos

reklama
wika moze byc warstwowa?

kukurydza
seler ciety ze sloika
jajka
por w drobna kostke
jablko starkowane
szynka plastry pokrojone w kosteczke
ser starkowany

w misce ukladac zaczynajac w kolejnosci od kukurydzy i kazdy skladnik przekladac majonezem

Dzięki dziewczyny za kciukasy!!! A bobosex był już dzisiaj po obiadku...:tak::-D:-p
Ale mi narobiłyście smaka na te sałatki... zjadłabym teraz jakąś, ale nie mam składników, ale jutro lub pojutrze sobie na pewno zrobię.:happy:
Widzę, że już nikogo nie ma, a ja mam jutro na popołudnie do pracy to mogę sobie jeszcze chwilę posiedzieć.
Kolorowych snów!

Halo halo ja tu jestem ;)
jakoś ostatnio późno chodzę spać ;)

Ja dzisiaj miałam fajny dzień bo przyjaciółka mnie odwiedziła :)

Jutro będę miała dzień sam na sam z synkiem, a w czw i pt mąż ma wreszcie wolne :D
Już mam dość zimna i siedzenia w domu, mam ochotę na jakiś ciepły wiosenny spacerek :)

Ostatnia edycja:
Rysica, ja także przyłączam się do powitań :-) Bardzo miło jak grono sie powieksza :-)

Wika, jak spytałas o sałatkę to pierwsza jaka mi do głowy wpadła to był też gyros :-D Potem patrzę, a tu nie tylko ja miałam takie skojarzenie - jednym słowem musi być obiektywnie pyszna :-) Ja robię trochę inaczej, ale gyrost to gyros ;-) Inna która u mnie zawsze goście uwielbiają to "corleone" (winogrona pocięte na pół, oliwa, sery pleśniowe, orzechy włoskie, oregano i sałata lodowa) no i mistrz nad mistrze, ale pracochłonna "amerykańska" - skład dosyć kontrowersyjny, ale wychodzi rewelacyjna (orzechy włoskie obrane z błonek - koszmarna robota, cebula, ser gouda, rodzynki, majonez kielecki i ... 2 łyzki cukru pudru :-D), na razie nie znam osoby, która byłaby nią nie zachwycona ;-) Ale wiem, ze o gustach się nie dyskutuje ;-)

Livastrid
- gdzież się podziałaś? Mam nadzieję, ze wszysko OK :-) Oczywiście u u Ciebie i u Córci!

Isana - za 2-3 tygodnie będziemy trzymac kciuki za testowanie :-D

kaamaa100 - koszmar! podziwiam, że to przetrwaliście, ja jak nie mam prądu przez 2-3 godziny to juz wariuję ... bo ani podgrzać cokolwiek (wszystko na prąd), ani ogrzewanie nie działa - a swiec nie znoszę ;-)

A ja kurcze weszłąm dziś na wagę, a tam +3kg! No coś mnie trafia - mam już nadwagę! Choćby nie wiem co przed zajściem w ciążę muszę schudnąć, bo potem będę sie meczyła przez 9 miesięcy.. Niby mam od dziś @ (no coś cykle ustawiły mi się na 31-32 dni), ale 3kg nie mogę zrzucic na karb tego.. Od jutra jem racjonalnie i kropka ;-) Musi sie udać, bo już widzę mojego ginekologa, który na każdej wizycie bedzie patrzył na mnie znaczącym wzrokiem, że tyle ważę..

Ja tez jeszcze nie spie:-D

ojc, ja tez musze stanac na wadze ale to u ginka bo u niego zawsze sie waze, wtedy wiem na pewno ile mam kg.

Cos mnie brzuch boli jak na @ ale przeciez mialam tydzien temu:crazy:

Aniu piękne suwaczki :-)
a dziękuję bardzo:-):tak:

witaj:-)

Dziewczyny, podajcie jakiś przepis na smaczną sałatkę!!! W przyszlą niedzielę robię roczek dla Igora i kompletuję menu i nie ma już pomysłu na sałatke. Pomóżcie!!!
u nas furorę robi sałatka z kurczaka z sosem czosnkowym i i z pieczarek:tak:
gyrosa też robimy ale bez pomidora i oliwek, tylko mięsko, ogórek w occie, kukurydza i pekinka, no i sos majonezowo-ketczupowy:tak:
Sałatka z kurczaka:
- 2 piersi pokrojone w kostkę
- woreczek ryżu
- mieszanka warzyw: brokuł, marchew pokrojona w talarki, kalafior
wszystko ugotować razem w osolonej wodzie
po ostygnięciu dodać puszkę kukurydzy i wymieszać z sosem czosnkowym
Sałatka z pieczarek:
- pół kilo pieczarek pokrojonych i ugotowanych
- 2-3 jajka ugotowane i pokrojone
- jabłko pokrojone
- 2-3 ogórki w occie
- do tego sos majonezowo-musztardowy
- wymieszać z pokrojoną natka pietruszki

reklama
Witam was

Widzę że watek żyje,świetnie :-)

Przepraszam że dziś z wami nie popisze ale mam ponownie mega ból głowy i już nie wiem czy to przez pogodę czy ze stresu bo sikam po nogach jak myślę o niedzielnej wizycie u ginekologa,boję się że będzie coś nie tak...

Pozdrawiam was kochane i wpadnę jak tylko mi przejdzie ten cholerny ból głowy :-/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry