• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie w 2012

reklama
No i gdzie sie podziewacie wredziuly?:-D:-D:laugh2:

Ja juz wykapana,najedzona tylko troche, bo chleba nie bylo za duzo a ja akurat na niego mialam ochote, no i teraz leze z winkiem pod koldra:-p:-p

Musze jutro jakies ciasto upiec bo mnie nosi! Lubie miec cos slodkiego wlasnego wypieku:rofl2:

O i owocow morza dawno nie jadlam- drogi gips ale jakie smaczne mniam mniam- zawsze na ostro robie i moj m ile bym nie zrobila to wszystko wtrabi a pozniej placze ze brzuch go boli:-D:-D

podaje w nieokreslonych blizej ilosciach bo zawsze robie na oko

Iles tam mieszanki mrozonych krabow,malz, krewetek itd
2 kartony pomidorow bez skorki np z czosnkiem
pomidor swiezy
cebula
czosnek
makaron muszle wielkie, rurki ale te al dente
zielona nac pietruchy
troche oleju
ziola prowansalskie, oregano, bazylia, pieprz, sol, papryka ostra

makaron ugotowac na al dente

cebulke pokroic drobno i podsmazyc na oleju, wrzucic rozdrobniony czosnek, pozniej wlac pomidory, zagotowac, wrzucic owoce morza, gotowac z 20 min, wsypac wszystkie przyprawy- duzo papryki ostrej! pozniej nac pietruchy i na koniec makaron, chwile pogotowac- mieszajac i gotowe!

:-D:-D:-D:-DO KURCZAKI!!!! Ale się uśmiałam!!! wariatki jesteście niezłe!:laugh2::laugh2::laugh2:

Przeleciałam z grubsza wasze wypociny:-D i ..... nic już nie pamiętam, bo mam w głowie tylko te wasze obrazki:szok::szok:

Dziewczyny, no chocbym się starała to NIE NADĄŻAM ZA WAMI! ;-)

Mama Sówka - dawno Cie nie było :-D No a tak w ogóle to Chorwacja wymiata i widze, ze tu na forum jest calkiem sporo jej miłośników ;-) Poza tym koszt takich wakacji tez jest przyzwoity :-D

Martolinka - koszty wyjazdu do Chorwacji sa bardzo różne i zalezą od wielu czynników :-) Nam wychodzi około 9000zł, ale za 6 osób na 14 dni - co prawda mieszkamy pod namiotami (tylko to nam pasuje, bo mamy gdzie wtedy sprzet trzymać ;-)), ale tam gdzie jeździmy camping wychodzi prawie tyle samo co mieszkania. Poza tym w tych 8000 jest pailwo dla 2 samochodów, no i codzienne jedzenie obiadokolacji w restauracji [średnio od osoby wychodziło nam 10 euro na dzień] + codzienne zakupy świezych produktów na śniadania (owoce są stosunkowo drogie, a jedzenie w sklepie wychodzi niewiele drożej niż w Polsce :-)).

livastrid
- no z tym zdjęciem to przegięłaś, nie wolno tak znęcac się nad innymi ;-) A co do norweskiego to nie watpię, ze masz go w malutkim paluszku :-D

Wika - moje kondolencje :-( Ale i tak prababcia dożyła pieknego wieku! Wiem, ze to nie czas, ale jak napisałaś, ze twoja prababcia miała 91 lat to pomyślałam, że musisz miec młodych Rodziców :-)

maron - takich walentynek to ja już chyba nigdy mieć nie będę - w ogóle mało jest sytuacji, kiedy mogę być z moim M sama w łóżku - zazwyszaj nasz mały owsik się do nas wprasza ;-)

Juliana - super, ze badania wyszły OK! :-)

Co by nie robić, to odpowiedzenie Wam wszytkim graniczy z cudem! ;-) Ja już jednej strony wstecz nie pamiętam co chciałam napisać, a co dopiero kiedy tych stron jest tyyyyyle! ;-) Coraz bardziej skłaniam sie ku temu, ze rzeczywiście chowacie chyba dzieci do szaf :-D

Lelek tak tak wymiatasz! :-D Ja myślałam że jestem kopnięta, ale ja nawet Tobie do pięt nie dorastam :-D

Owoce morze fuuuj :-p

Phoenix
pewnie że chowają ,tylko udają takie matki polki no i jedna norweżka :-D

A z obiadowej pizzy zrobiła się kolacyjna i dopiero od 10 minut siedzi w piekarniku, oj grzeszę o tej porze jeść, M jeszcze kopnął mnie leżącą i kupił bitą śmietanę, wybory nie ma trzeba zjeść coby się nie zmarnowała :-D A jeszcze jak podana na gorącym ciałku mmm :-D

kaamaa aj, moze Ty po prostu tutaj udajesz bardziej powsciagliwa ode mnie:-D:-D

ogolnie ludziska maja problem ze mna bo z wygladu wygladam na surowa, zimna sluzbistke a w duszy...!!!!!:-D:-D

i nie wiesz co dobre:) owoce morza mniam mniam a bita smietana fuuuuj!;-)

reklama
A z obiadowej pizzy zrobiła się kolacyjna i dopiero od 10 minut siedzi w piekarniku, oj grzeszę o tej porze jeść, M jeszcze kopnął mnie leżącą i kupił bitą śmietanę, wybory nie ma trzeba zjeść coby się nie zmarnowała :-D A jeszcze jak podana na gorącym ciałku mmm :-D

Ojj to się będzie dzisiaj u ciebie działo, bita śmietana na gorącym ciałku:rofl2::rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry