reklama

Mamusie ze Stanów

• Starter tematu Starter tematu KingaB
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ooo pawimi wracasz do pracy - oj no bedzie ciezko bedzie ciezko :D

powiedz dzieci u was moga isc do przedszkola tak wczesnie? bo widze ze ma troche ponad poltora roczku ? u nas musza miec SKONCZONE 3 latka by pojsc do przedszkola - co stan to obyczaj prawda?

dziewczyny szukam imienia dla psiaka znacie jakies fajne imiona dla duzych psow?

reklama
Witam serdecznie, ciesze sie bardzo, ze forum nasze sie pobudzilo .
I jakos mi przemknelo, ale dopiero dzisiaj zobaczylam, ze Wama jest w ciazy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Wielgachne gratulacje, napisz kochana jak sie czujesz.:-):-):-)
Pawini powodzenia w pracy, pewnie pierwszy dzien zleci Ci nie wiadomo kiedy.:tak::tak:

Kasiek kochana dziekuje :) a czuje sie juz lepiej, bo jutro mija 12 tydzien ale pierwsze 10 bylo mdle i wogole tylko bym spala. Teraz juz lepiej ale znowu zgaga mnie meczy szczegolnie wieczorami.

Domiska dobrze ze wzieliscie takie bardziej radosne szczenie, bo pomimo ze mastiffy sa z reguly spokojne to jako szczenieta pownny byc raczej ruchliwe. Wybraliscie jedno z wiekszych szczeniat w miocie wiem musiscie uwazac, bo one z tego faktu ze sa wieksze od reszty juz prawdopodobnie nad reszta dominowaly. Pies jest o jakies 20-40lbs ciezszy od suki, czesto tez i sporo wyzszy i mniej zgrabny, wiec tutaj od malego musicie mu dac do zrozumienia ze Shannie nie jest na rowni z nim w stadzie tylko wyzej w hierachi, bo inaczej za 4 miesiace mala bedzie miala ciezko. Dobrze by bylo zebya wasza goldenka jakos ze starsza zdominowala malucha, ale to zalezy od niej. Moja rada... jak mlody trafi do was do domu, to nie zapraszajcie zadnych ludzi zeby go zobaczyli ani nic z tych rzeczy, przez minimum tydzien. Potem od malego jak ktos do was przychodzi, uczcie go witania na siedzaco, czyli pies zostaje glasakny (witany) tylko i wylacznie jaak siedzi i jest spokojny, jak skacze to toalny ignor i w druga strone idz. Naprawde polecam Ci National Geographic Cesar Milan, bo uwazam jego metodzy za bardzo dobre, ale przede wszystkim z jego programow mozna swietnie poznac jezyk ciala psa. Wow sie rozpisalam. A imiona dla wielkoluda to cos jak Max, Rufus, Barry a i sprawdz ta stronke... Big Dog Names: Large Dog Names For Male, Female, Boy & Girl Dogs

ooo pawimi wracasz do pracy - oj no bedzie ciezko bedzie ciezko :D

powiedz dzieci u was moga isc do przedszkola tak wczesnie? bo widze ze ma troche ponad poltora roczku ? u nas musza miec SKONCZONE 3 latka by pojsc do przedszkola - co stan to obyczaj prawda?
oj bedzie..bedzie..w koncu prawie trzy miesiace siedzialam w domciu, spradycznie tylko kilka razy bylam w pracy przez ten caly czas a teraz juz musze wziasc sie za robote:tak:
Jesli chodzi o przedszkole to znalazlam szkole montessori ktora przyjmuje od 18 miesiecy. Ta do ktorej chodzi Oliver i zaczal w niej w tym roku juz pierwsza klase ma programy tylko dla dzieci od ukonczenia trzech lat. Z nim niestety musialam czekac, chodzil do normalnego daycare najpierw a jak skonczyl 3 latka to poszedl do tej swojej montessori. Natomiast kilka mil dalej znalazlam jeszcze jedna szkolke tego typu i maja toddler program. W sumie to wiem o tej szkole od dawna ale jakos gdy szukalam te kilka lat temu odpowieniej dla Olivera wydawalo mi sie ze to jest duzo dalej i zbyt daleko zeby tam jezdzic. Ona jest w innym miasteczku stad caly czas myslalam ze to duzo dalej- ale na jego obrzezach i w sumie wyszlo na to ze jakies 5 minut od mojego biura, szkoda tylko ze w przeciwnym kierunku niz szkola Olivera, bede niestety miala kazde dziecko w innej szkole:-( Maja jedno miejsce i od pazdziernika wskoczymy na to miejsce z Vincentem. Mam tylko dylemat bo musze nianke zwolnic i nie wiem czy jej teraz juz powiedziec czy odczekac jeszcze ze 2 tygodnie, boje sie ze jak teraz jej powiem to mi podziekuje i wiecej do pracy nie przyjdzie a ja zostane na lodzie, a z drugiej strony jak przetrzymam to dluzej w tajemnicy to moze pozniej nie znalezc sobie tak szybko pracy a nie chce byc swinia :eek:

Wama kochana jeju dzieki za wszystkie rady! pisz duzo jak masz jakies inne jeszcze na mysli!!! dzieki serdeczne i ja juz zagladam na jego stronke zeby poczytac!

a powiedz wlasnie jak powinnismy sie zachowywac jak go przyniesiemy do domu, bo wiem ze nie powinnismy calej uwagi jemu poswiecac ale tez nie chce go ignorowac.. ale chce zachowac wlasnie te hierarchie pomiedzy nim nami ale tez pomiedzy nim a nasza goldenka..
kurde mam nadzieje ze nasza goldenka stanie na wysokosci zadania i tego ze jest starsza:D

pawimi no slyszalam wlasnie o tych szkolach nawet mala o malo nie wyslalam do jednej tutaj ale strasznie nie po drodze. napewno dzieciakom sie bedzie podobalo :)

ajjjj mialam okazje poogladac Rozmowy w Toku - bardzo lubie ten program choc nie czesto mam szanse go zobaczyc, zreszta jak wiekszosc polskihc programow:)
nic mi sie nie chce ojaj mowie wam takiego lenka mam ze szkoda slow :)

pawimi no slyszalam wlasnie o tych szkolach nawet mala o malo nie wyslalam do jednej tutaj ale strasznie nie po drodze. napewno dzieciakom sie bedzie podobalo :)
Oliver juz prawie 4 latka chodzi do tej swojej szkoly i szczerze to sobie nie wyobrazam innego systemu specyficznie w jego przypadku, moj najstarszy syn chodzil 3 latka ale po drugiej klasie podstawowki przenieslismy go do normalnej szkoly bo niestety dla niego ta metoda nie byla odpowiednia. On musi miec przyslowioy bat nad soba a ta szkola tego nie daje, dzieci maja luz i wybor co u niego nie pracuje ze wzgl. na brak samodyscypliny. Oliver jest calkiem innym dzieckiem i tutaj ten system sie doskonale sprawdzil. Mam nadzieje ze z Vincentem bedzie podobnie. Zreszta w przypadku przedszkolaka to nie ma az tak wielkiego znaczenia, problemy zaczynaja sie pozniej jak dochodzi do powaznej edukacji. Jesli dziecko jest pozbawione samokontroli i przekonania ze musi samo dokonywac wyborow to niestety nie da rady. Moze blad wystapil w tym ze Jonathan pozno zaczal bo dopiero w zerowce a Olis chodzi tam od samego poczatku i jest juz przesiakniety cala ta filozofia montessori. Zreszta ogolnie Jonathan jest roztrzepany i troche bezmyslny:eek: Do dzis musi miec kogos kto non stop nad nim wisi i kontroluje, popycha do pracy i przypomina o nauce.
No dobra, wracam do pracki, szczerze to nie moge sie wgryzc w fakt ze w biurze siedze i mam kupe roboty.

pawimi to skad taka zmiana - w sensie ze wrocilas do pracy w biuurze itd :)??
no i chyba nie jest tak zle jesli mozesz byc na internecie i pisac z nami na forum ! :)))

pawimi to skad taka zmiana - w sensie ze wrocilas do pracy w biuurze itd :)??
no i chyba nie jest tak zle jesli mozesz byc na internecie i pisac z nami na forum ! :)))
no ja wrocilam do swojego biura:-) po wakacyjnej przerwie, zawsze na lato zostawiam "butik" swoim pracownicom i lenie sie z dzieciakami bo szkoly nie maja;-) Od czasu do czasu wpadam tylko baaaaardzo sporadycznie, ale teraz musze nadrobic bo tak gdzies do polowy grudnia mam szanse na dosc dobry biznes, pozniej po swietach az do poczatkow marca praktycznie znowu nic sie nie dzieje, ludzie sa splukani i nie robia zadnych ani wiekszych inwestycji, ani specjalnych zmian na polisach, nie kupuja domow ani samochodow to raczej nie ma co ubezpieczac. Wiosona znowu rusza na calego i wtedy mam harowke a w polowie czerwca biore dlugie wolne. Nie to zeby tak calkowicie ale generalnie nie jezdze codziennie do biura tylko jak cos mi wypadnie to spotkam sie z klientem poza biurem, czy nawet w biurze wieczorkiem na umowiona godzine, ale najgorsza czarna robote zalatwiaja moje panie a ja specjalnie nie mam nowego biznesu jak cos to z polecenia to moge cos wycenic i sprzedac:tak: No ale teraz musze sie naprawde za robote wziasc bo trzeba podgonic, klienci nie lubia jak mnie dlugo nie ma, wola sprawy zalatwiac ze mna, poza tym musze podlapac nowych klientow bo bez tego i placa lichsza no i normy musze dla firmy z ktora mam kontrakt wypelnic.

haha nie wiem dlaczego myslalam ze ty sie zajmujesz podatkami :D zupelnie mi sie pomieszalo :D a ty przeciez ubezpieczenia grr - widzisz jaka ja mam pamiec :)
dobrze chociaz interes sie kreci? u nas tez busy busy busy w pracy az milo miec wolne :))

a gdzie ta nasza nowa forumowiczka anetka? pewnie sie niezle bawi w polsce :)

reklama
juz niewiele jej tez zabawy pozostalo ;-) Podatki to licze ale ostatnie kilka lat juz tylko swoje, moze stad ci sie to wzielo bo w zimie ci chyba pisalam ze podatki robie - akurat swoje rozliczalam :-) Wszystkich srok sie nie da za ogon zlapac, zreszta z ubezpieczeniami mam duuuuzo wieksza praktyke...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry