reklama

Mamusie ze Stanów

• Starter tematu Starter tematu KingaB
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzieki dziewczyny za wsparcie,pewnie latwiej by mi bylo gdybym juz miala ustabilizowana sytuacje prawna a tak musze jeszcze kilka lat czekac,jesli prezydent nic nie wymysli i sie to jeszcze nie przedluzy do nastu.
Mnie w Polsce nie bylo zle i moze tak zle tu znosze.Mamy duze mieszkanie,ja mialam prace maz dwie,cala rodzine chetna do pomocy,tylko moj maz zatesknil za swoja rodzina(ma tu cala),a ja kochajaca zona rzucilam wszystko.
Blad zrobilam ze pozwolilam na to,ale byla to pierwsza rzecz na ktora sie uparl od kiedy sie znamy,zawsze to ja bylam ta osoba dominujaca i rzadzaca,zrezta mojemu chyba to pasuje.Tu niestety nie potrafie sie odnalesc.I pewnie dlatego nie jest nam latwo.

Co do dzidzi to nie wiem co bedzie.Usg mam dopiero za 5 tyg.
Moj synek stwierdzil ze musi byc brat bo siostre to juz jedna ma i mu wystarczy,chodzi co chwilke i sie pyta:mamus czy juz wiesz co bedzie,a ostatnio zapytal sie czy ta dzidzia bedzie tak niegrzeczna jak oni:-D:-D:-D
Slodziak.Corci wszystko jedno byle juz.Po 20 razy przychodzi glaska i caluje mnie po brzuchu.I mowi do dzidzi jakby bylo juz z nami.Wogole jest strasznie opiekuncza.Wiecznie opiekuje sie mniejszymi dziecmi.
Dzieciaki mam cudowne,zreszta na M tez nie moge nazekac,stara sie zeby tylko bylo mi dobrze i zebym nie chciala wracac.
Wiec powinnam byc szczesliwa i staram sie tylko czasem mam doly:-)
Pozdrowionka

reklama
owIrene glowa do gory bedzie dobrze, a o szpitale sie nie martw, tak jak pisala Kasiek, mozesz zapytac o tlumacza. A wogole ile czasu tu jestes? i skad z Polski jak mozna wiedziec... ja z Olsztyna :)

Kasiek mnie tez sie wydaje ze nie jest tak zle, wczesniej bylo gorzej , ale teraz wszystko zaczyna powoli wracac do normy. Jedyny minus to taki, ze przedszkola sa paskudnie drogie i nianki tez, czasami nie oplaca sie pracowac.

Domiska ja codziennie juz przed 10 w lozku jestem, bo taka jestem padnieta non stop. No i oczywiscie zwalam to na ciaze :)

Hejcia laseczki:-) Troszkę mnie tu nie było..stęsnkniłam sie za wami:-p Za 9 dni odlatuje do usa i korzysrtam z urokow Polski i spedzam ostatnie chwile z rodzinką:tak::tak: Nikogo sie nie przestraszylam co wy opowiadacie:-D:-D:rofl2::szok: Witam nową mamusie:-) Miło ze do nad dołączylas...Postaram zaglądac się częsciej;-) ale widze ze i bezemnie na forum produkcja:-D Dzięki kochane za pamięc całuje wszystkie mamusie i dzieciaczki;******

Wama ja z Polski jestem z okolic Rzeszowa.
W Stanach jestem od 4 lat,Przyjechalismy jak dzieci mialy 4 i 2 lata.To malenstwo juz bedzie mialo lepiej bo urodzi sie tu.Moze my tez za 4 lata dostaniemy papiery.
Wiem ze w szpitalach nie jest tu zle,ale nie dosc ze boje sie rodzic(ten strach chyba jest norma)to jeszcze boje sie tego jak to tu wyglada.Dla mnie to jak pierwszy porod.Ale wiem ze musi byc dobrze.
Anetka witam.Pewnie nie mozesz doczekac sie spotkania z mezem.Jak dlugo bylas w Polsce?

Wama ja z Polski jestem z okolic Rzeszowa.
W Stanach jestem od 4 lat,Przyjechalismy jak dzieci mialy 4 i 2 lata.To malenstwo juz bedzie mialo lepiej bo urodzi sie tu.Moze my tez za 4 lata dostaniemy papiery.
Wiem ze w szpitalach nie jest tu zle,ale nie dosc ze boje sie rodzic(ten strach chyba jest norma)to jeszcze boje sie tego jak to tu wyglada.Dla mnie to jak pierwszy porod.Ale wiem ze musi byc dobrze.
Anetka witam.Pewnie nie mozesz doczekac sie spotkania z mezem.Jak dlugo bylas w Polsce?
Lece 24 a do Polski przyjechalam na 5 tygodni;-)A twój mąz jakiego jest pochodzenia??;-)

owIrene masz w domu kanal TLC ? na tym kanale codziennie w tygodniu gdzies od 12 lub 1PM do 2;30 PM jest nadawany program Baby Story, ogladajac kilka odcinkow zobaczysz mniej wiecej jak wyglada porod w USA, czy to cesarka czy silami natury. Ja w pierwszej ciazy nie ominelam zadnego odcinka, teraz jeszcze za wczesniej dla mnie na takie przezycia, ale pewnie po polowie znow zaczne ogladac codziennie.

O Anetka do nas wrocila :) zartuje kochana korzystaj z Polski ile sie da. Te forum ma do siebie to ze czasami zastoj jest na miesiac albo i dluzej , a pozniej jak sie rozkreci to nie mozna nadrobic :tak:

owIrene masz w domu kanal TLC ? na tym kanale codziennie w tygodniu gdzies od 12 lub 1PM do 2;30 PM jest nadawany program Baby Story, ogladajac kilka odcinkow zobaczysz mniej wiecej jak wyglada porod w USA, czy to cesarka czy silami natury. Ja w pierwszej ciazy nie ominelam zadnego odcinka, teraz jeszcze za wczesniej dla mnie na takie przezycia, ale pewnie po polowie znow zaczne ogladac codziennie.

O Anetka do nas wrocila :) zartuje kochana korzystaj z Polski ile sie da. Te forum ma do siebie to ze czasami zastoj jest na miesiac albo i dluzej , a pozniej jak sie rozkreci to nie mozna nadrobic :tak:
Teraz mam chwilke czasu bo Bartus z babcią do supermarketu poszli na zakupy:rofl2: Bartuś dzisiaj do babci babciu dajes na ziakupy:-D:-D:-D:-D:szok::-D stęknilam sie za mezem strasznie ..jak go dorwe za te 11 dni to bedzie biedny:rofl2::-p:-p

Anetka czasami taka rozlaka dobrze robi, czlowiek zaczyna bardziej doceniac druga polowe. Bartus wiec co ma mowic ;-). A ja sie wlasnie zbieram do tesciow, tak wiec do pozniej mamusie.

Anetka czasami taka rozlaka dobrze robi, czlowiek zaczyna bardziej doceniac druga polowe. Bartus wiec co ma mowic ;-). A ja sie wlasnie zbieram do tesciow, tak wiec do pozniej mamusie.
Całkowicie się z tym zgadzam...alee wiesz jak to pewnie jest;((( musze wytrzymac...dzieki za ciepłe słowo;-) Bartus zawsze wypali z jakims tekstem skad je bierze:szok::szok::-D Miłeej wizyty u teściów;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry