Liwuś kupiłam na razie 6, zdecydowanie za mało, ale nie wiedziałam czy się sprawdzą, jeszcze dokupię; wypróbowałam dwie, i jak zakładałam pampka na noc to aż mi źle z tym było

ale muszę na razie ogarnąć jak to z tą chłonnością, czy nic nie przecieka, bo w nocy praktycznie nie zmieniam jej pampków bo śpi a nie chcę wybudzać, czasem się zdarzy jedna zmiana ale bliżej rana

Jak na razie jedna wielo dostała kupką (mam te "szmatki" wielorazowe, choć teraz myślę że sensowniej przynajmniej na razie byłoby mieć bibułki, bo kupki Małej są częściej półpłynne, teraz to się nawet zastanawiam czy są prawidłowe, bo za Chiny się nie znam

), szmatka przetrzymała większość choć pielucha się nieco ubrudziła przy drugiej - po pierwszej wystarczyło zmienić szmatkę.
Druga pielucha miała lżejsze zadanie - zakładałam jakieś 2 h przed kąpielą także długo nie była, do środka wypróbowałam zwykłą tetrę zamiast wkładu z mikrofibry, po 2 godzinach był trochę mokry, ale powodzi nie było :-) Pieluszki warstwa zewnętrzna spisała się na medal, nic nie wyciekło.
A mamy takie:
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL jeans - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL monkey niebieska - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL green dots - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL niebieskie gwiazdki - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL granatowe gwiazdki - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL zielona w gwiazdki - LULAJBABY
Strasznie mi się podobały te w kwiatuszki, ale mam nadzieję że Marysia nie jest moim ostatnim Bąbelkiem, i liczę że dostanie kiedyś braciszka, więc wybierałam uniwersalne wzorki i kolorki;-)
Liwuś Ty już testowałaś, czy w praktyce jest różnica między pulem a minky, jeśli chodzi o chłonność, grubość?
Betiks Wy jeśli się już nosiliście też czekam na opinię :-)
Jutro mam w planach spacer chustowy,mam nadzieję, że wypali :-)