reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Mnie na zgagę Rennie pomaga, staram się mieć to zawsze, obrzydliwe toto, ale pomaga. Pomagały mi też migdały. I jakoś lubię sobie potem miętę wypić, ale sama w sobie to nie pomaga. Mleko podobno też jest dobre.

Basia współczuję i zdrówka dla córci życzę.
Vivienne kurs zaliczony to teraz tylko praktyka na żywo za kilka tygodni. A co to ta frida? bo ja nie za bardzo kumam:no:
Nathani ja zgagi nie miewam ale moja mama je zawsze banany na to:-)
lolcia życzę twojej mamie polepszenia.
ruda-iza fajny ten twój synek,też sie pewnie nie może doczekać jakie rodzeństwo bedzie miał:tak:
Witam nową mamę:-)
Ja uciekam do wyrka, obejrzałam "Zmierzch" a rano znowu pobudka bo Wika ma rozpoczęcie roku szkolnego w polskiej szkole.
Dobranoc Brzuchatki...

Asia to jest frida FRIDA Aspirator do nosa NoseFrida, podobno występuje też w wersji "doczep mnie do odkurzacza" :szok: w wersji bez odkurzacza używa się tego tak... How to Use the Nose Frida Nasal Aspirator - YouTube
A praktyka chętnie, byle nie za szybko, dziewczyna w tym samym tygodniu co ja jest prawie na finiszu... byle doczekała jeszcze tych kilka tygodni i żeby moja nie podsłuchała za bardzo i nie chciała też już wychodzić :no:

Też się zbieram do wyrka, rano trzeba wstać, posprzątać, bo koleżanka przychodzi. Dobranoc więc :)

Hej. Wpadam na chwilę pomiędzy stertą pakowania, matko sporo tego, choć naprawdę poszłam w minimalizm totalny :eek: O 5 rano pobudka i mam nadzieję, że zdążymy to wszystko ogarnąć do 6:30. Potem wyjazd.
nathani no powiem ci, że ten odkurzacz to bajer, przy mojej alergii, to naprawdę super. Tylko cena, 5 tys. :szok: Zajął nam facet kupę czasu, bo gaduła straszny, tak, że w sumie dopiero przed 19:00 skończył i mogliśmy się zacząć pakować :baffled:
Spadam, bo oczy mi się kleją,a jescze muszę trochę poszykować.
Ściskam was wszystkie i każdą z osobna, proszę mi się tu w międzyczasie nie "rozpakowywać", ja ze swej strony postaram się zrobić to samo :-) Pa, kochane :cool2:

Rozmawiałam z gin o zgadze bo rennie dla mnie na 5 minut przynosiło ulgę. Powiedziała mi że najlepiej wyeliminować z diety produkty które wywołują zgagę (łatwo powiedzieć). Ja ją miałam nawet po wodzie mineralnej za to po napojach ostro gazowanych typu cola czy litewski kwas chlebowy jej nie miałam. Polecam wypróbować wszystko. Najczęściej jest po słodyczach i napojach gazowanych. A to po prostu włoski rosną maleństwu.

Betiks, Miłej podróży.

Mamuśki czy już tylko ja nie znam płci dzidzi?

Aha i starszak dzis się zbuntował i koniecznie chce dla braciszka imię Michał (najlepszy kolega z przedszkola) lub Julka (najmłodsza dzidzia w rodzinie). Za nic nie da się z nim porozmawiać. Liczę że czas załagodzi trochę te jego postanowienia.

Fridy ja nie używałam ale wiem, że jest dużo lepsza i bezpieczniejsza od gruszki. Zresztą widziałam z jaka letwością używa jej moja siostra dla swoich dzieci i ja na 100% się w nią zaopatrzę.

Hajka....a ja znowu nie spalam...nie no wykoncza mnie te nocki:-(:-(

Zaraz jade z malym na cwiczenia na basen, a potem musze go na urodziny dziewczynki z przedszkola zawiesc;-) a zapowiedziala mi sie dzis tez i siostra i bratowa:sorry: najchetniej zamknelabym dom na klucz i poszla spac:eek:

hejka. masaa sprzątania a chęci brak. dziś mamy gości na grila...Zaraz muszę przypilnować Juli ę z zadaniem do szkoły muzycznej bo chce aby niedzielę miała wolną.
Noukie ja niby spałam całą noc a dalej chce mi się spać

Nouke zrobilabym to samo:/ - zasnąć do 3 nie mogłam bo ze 40 razy biegałam do kibelka z marnym skutkiem po prostu mały gdzieś tak uciskal. A o 6.50 mała radosnym okrzykiem "tajemy!!!" zapowiedziala początek mojego zabujczego dnia:confused2:

Basia_one w pierwszej chwili nasunął mi sie na myśl samolot i klimatyzacja no ale faktycznie może dzieciaki chore ja pozarażały:/ u nas najlepiej na katar działa Sterimar Cu - polecam!

Viv bez Fridy to nie da razdy przy zakatarzonym niemowlaku ;) jest wybawieniem i dla rodzica i dla dziecka. Ale mówie tu o normalnej bo tej do odkurzacza to ja bym się bała - jakiś hardkor:no: nie odciaga się mocno dziecku przy katarze bo wbrew wszystkiemu poteguje to katar jeszcze bardziej i zwiększa produkcje wydzieliny. trzeba troche to co po prostu zalega lezacemu brzdacowi i co mu samo nie wypłynie .

ruda iza fajny mały:-)

betiks udanych wakacji;-) super! a napisz jak tam depilacja bikini przebiegła - bolało?:confused2:

reklama
Dzień dobry ;-) U nas pochmurno i coś pewnie popada a ja mam pranie nastawione :rofl2: Kuchnia posprzątana, reszta ciuchów z wczoraj wyprasowana ale na razie przerwa na bb :-D
Nathani ja mam rennie pod ręką i w torebce z tym, że o smaku owocowym - jak cukierek :-D
My fridy nie używaliśmy. Najpierw mieliśmy wodę morską w sprayu a później przy inhalacjach nosek ładnie się oczyszczał. Ale u nas nawet spray był mega wyczynem bo się młody wyrywał więc nie wiem jakbyśmy z fridą czy katarkiem dali radę. My pewnie wypróbujemy w razie w inhalacje a jak nie będą pomaga to wtedy się skuszę. W ogóle na razie nic nie kupuję bo skoro drugi synuś ma być a Miki też zimowy to wszystko mam. Nawet 3 paczki pieluszek 2-5kg nam zostało po Mikusiu :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry