Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
witam :-)
dzisiaj termin @,oczywiscie jej brak,testy pozytywne od srody..coprawda druga kreseczka blada,ale widoczna
dzisiaj robilam kolejny test i juz wyrazniejsza byla ;-) jeszcze do mnie nie dociera..bardzo dlugo staralismy sie o 3maluszka..wiec tym bardziej trudno mi uwierzyc,ale chyba juz czas..;-)caly czas sie boje,ze to tylko sen..ze @ jeszcze przyjdzie..:-(
wiec na razie tak po cichutku dolacze do grudniowych mamusiek,mam nadzieje,ze mnie przygarniecie ?
wszystkim oczywiscie GRATULUJE I ZYCZE SPOKOJNEJ CIAZY ORAZ SZCZESLIWEGO ROZWIAZANIA !!!!![]()

, z tamtad wyslali na patologie ciazy, odczekalam nastepne 4 h na korytarzu i w koncu mnie przyjeli. A wiec w skrocie beta powyzej 1000, (dla nich powyzej 1000 oznacza ze mozna wyslac na usg,) nie powiedzieli mi dokladnie ile. Prog 33!!!!! starsznie bylam zdziwiona bo przy ostatnim poronieniu byl tylko 4, a wiec troche mi ulzylo. Szyjka macicy zamknieta, ale nadal nie wiem z kad ten rozowy kolor, moze nadzerka, no nic najwazniejsze jest to ze jutro mam USG:-). Ach troszke naklamalam ich i powiedzialam ze ciaza o tydzien starsza czyli, nie 4 tydzien i 4 dni tylko, 5 tydzien i 3 dni, takie male klamstewko, ale podzialalo. Inaczej pewnie by mnie odeslali do domu. Ach i musze pochwalic pania ktora pobierala krew, jako jedyna wbila sie do zylki glownej z wenflonem. Zazwyczaj zakladali mi wenflon na dloni, albo w polowie miedzy reka a lokciem, (nie wspomne jak szukaja zylek , metoda prob i bledow). 
Według generalnej zasady każdy poziom hCG w surowicy krwi poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) uznawany jest jako wynik negatywny, przeczący ciąży. Rezultat powyżej 25 mIU/ml (25 IU/L) rozpatrywany jest jako pozytywny, oznaczający ciążę. Jeżeli wynik nie jest jednoznaczny, powtórz badanie po dwóch dniach (najlepiej w tym samym laboratorium) – wzrost stężenia hCG sugeruje ciążę. Trzeba przy tym pamiętać, że sama implantacja embrionu może odbyć się w różnym czasie - pomiędzy 6 a 12 dniem po owulacji (najczęściej 10-ty). Ponieważ hCG zaczyna być wydzielane od ok. 1-2 dni po zagnieżdżeniu w macicy, ze względów ekonomicznych nie ma większego sensu wykonywać testów przed 10-12 dniem po jajeczkowaniu.hej
zrobiłam dzisiaj test, niesttey ujemny... jestem podłamana.. chociaz to dopiero 22dzien cyklu, także jest jeszcze nadzieja.... trzymajcie kciuki zeby okres nie nadszedłmam jeszcze conajmniej tydzień czekania ale nie mogłam sie powstrzymac i zrobiłam ten test..
boje sie ze to jednak nie ciąża, w nocy pobolewał mnie troche brzuch ale nie wiem czy to na okres bo w ostatniej ciaży jak jeszcze nie wiedziałam to tez mnie bolał ale bardziej.
mi w pierwszej ciąży karte zakładali na 2 wizycie jak miałam wszytskie badania![]()

To jest tylko pare dni . Przychodzi jak nie myslimy ,chodz o to trudno bo sama juz nie wytrzymujeKinga28: dzięki za odpowiedź, wiem że test może byc niewiarygodny, pisałam wyżej, że pierwszej ciąży dopiero kilkanaście dni po dniu spodziewanej miesiączki miałam pozytywnyale jednak nie mogłam sie powstrzymac przed zrobieniem tego testu dzis
![]()
teraz będe przez cały tydzien o tym mysleć![]()
rety dziewczyny ja zwariuje ;p ciągle licze na kalkulatorach te dni płodnejeszcze mi wyszło na jednym, że 20 była owulacja i nie wiem juz, musze sie czymś zajac bo oszaleje
![]()
sama ciekawa jestem ale czasu nie przyspieszymy
To jest tylko pare dni . Przychodzi jak nie myslimy ,chodz o to trudno bo sama juz nie wytrzymujesama ciekawa jestem ale czasu nie przyspieszymy
![]()
Ja zaraz uciekam na zakupy i cieszyc sie piekna pogoda bo na weekend ma byc 8 s ,a dzis ma byc az 16s
Ale napisalyscie duzo ale juz nadrobilam, wstalam o 5 bo nie moglam spac
Wczoraj bylam klepbkiem nerwow, juz wam pisze co sie stalo. A wiec jak glupia tak jak wy latam do lazienki i sprawdzam czy nic nie ma na, no i wykrakalam !!!! ok 16 polecialm i zauwazylam rozowo blady kolor na papierze toaletowym, to bylo straszne, od razu wrocily do mnie 4 wczesniejsze poronienia, tylko wczesniej byl kolor brunatny. Ale nie czekajac do nastepnego dnia wybralam sie do szpitala, w rejestracji powiedzialam o co chodzi, i po 2,5h czekania w koncu przyjecli mnie, z tamtad wyslali na patologie ciazy, odczekalam nastepne 4 h na korytarzu i w koncu mnie przyjeli. A wiec w skrocie beta powyzej 1000, (dla nich powyzej 1000 oznacza ze mozna wyslac na usg,) nie powiedzieli mi dokladnie ile. Prog 33!!!!! starsznie bylam zdziwiona bo przy ostatnim poronieniu byl tylko 4, a wiec troche mi ulzylo. Szyjka macicy zamknieta, ale nadal nie wiem z kad ten rozowy kolor, moze nadzerka, no nic najwazniejsze jest to ze jutro mam USG:-). Ach troszke naklamalam ich i powiedzialam ze ciaza o tydzien starsza czyli, nie 4 tydzien i 4 dni tylko, 5 tydzien i 3 dni, takie male klamstewko, ale podzialalo. Inaczej pewnie by mnie odeslali do domu. Ach i musze pochwalic pania ktora pobierala krew, jako jedyna wbila sie do zylki glownej z wenflonem. Zazwyczaj zakladali mi wenflon na dloni, albo w polowie miedzy reka a lokciem, (nie wspomne jak szukaja zylek , metoda prob i bledow).
Nadal bede brala dupka, magnez, i czekam na jutrzejsze usg.![]()