reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamuski grudniowe

Witam z rana :-)
Madlen jak masz zachcianke na piwo to pij :-)
Moja koleżanka prawie cały czas miała zachcianki na piwo.. :-p I mówła nawet o tym ginkowi ;-) Mówił, że jak to zachcianka to ma pić

A ja znów zła jak nie lepiej :wściekła/y::wściekła/y:... Nowe japonki nie wytrzymały nawet miesiąca...... I już ich nie ma..... Pies się do nich dorwał..... :angry::angry: Wygryzł cały środek co łączy paski.... Musiał akurat teraz gdy jest po 30 stopni?... I w dodatku niedziela????

Miłego dnia... Bo mój już chyba miły nie będzie.....

reklama
Witam z rana:) Moja mała spac mi dzis nie dala - zrobila sobie bezsenną noc od 1 do 5 nad ranem:// uwielbiam takie:angry:
Niedługo wybywamy nad wode bo u na gorac ciąg dalszy...

Madlan ja piję Lecha Free w upały codziennie, podobna ilość alko byś miała jakbyś zjadła ze dwa jabłka więc nie bojaj się, jest napisane BEZALKOHOLOWE? jest!;-)

nathani wiesz ja dwa lata temu jak byłam w ciązy to też na L4 (teraz jestem sama przedsiębiorcą) i nawet do głowy mi nie przyszlo w domu siedzieć oczywiście byłam na wakacjach i to dwa razy, wyjeżdźałam do rodziców itp. Ja tam np nie znam żadnej cieżarówki którą by wezwali (a Wy znacie???), zresztą niekoniecznie musisz musieć leżeć na L4, masz prawo wyjechac własnie np do rodziców...poleżeć:-p
Jeźdź z dziećmi, odpocznij!!!
Jak pisina?:confused2:

Ja tam owłosiona na ciele nigdy za bardzo nie byłam a teraz to już w ogole (zreszta w każdej ciazy) mogę się golic raz na miesiąc:rofl2:

Co do masazy to chodziłam w ciazy ale fakt - do specjalnej rehabilitantki - ale nietrudno znależć w necie salony gdzie oferują masaże dla ciężarnych. Ja na pewno skorzystam, juz tez o tym myślę bo ja tez niestety ma ogromne roblemy z kręgosłupem:(

Ania oo skąd ja to znam:/ tez miałam psa który gryzł bty nestety nie tylko buty. Wyjechał nawet do Holandii na szkolenie z psimi psychologami ale niestety miał zrytą psyche i musieli go uśpić:((( i mimo wszystko tego jaki był bardzo to przeżyłam...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry niedzielnie ja już wczoraj do was nie zaglądłam bo poszłam z małą na spacer a później zatrzymalyśmy sie w ogródku na podlewaniu jarzyn i kwiatków mąż zacząl myć samochód to chciala z tatą siedzieć i pilnowałam jej na podwórku zeszło nas do 9 później kolacja mycie i padłam jak kłoda do lóżka a dziś już od rana nie śpi a my po prostu nie przytomni zmęczeni okropnie ciężka jest w tym gipsie sama sie ruszać nie może więc na każdy raz trzeba ją podnosić i obracać mam nadzieje że nie będzie miala długo tego gipsu:eek: Witaj Sylwkowa:-) Ania-skąd ja to znam mam suczke która jak byliśmy na weselu miałam wtedy kupione nowiutkie szpilki a ten pasożyt je zeżarł jak do domu wrócilam:wściekła/y:współóczuje Milego dnia wszystkim

Hej.
Mnie coś wczoraj brzuszek bolał ale chwilkę

Betiks o matko współczuję takcih dolegliwości
a nie zgłaszaliście na policję ?
My wczoraj położyliśmy się zapobiegawczo wcześniej choć przez upał
zasnąc nie mogłam, ale koło 12 słyszałam jak mój pies warczy
to chyba szli po klatce jednak nic nie słyszałam przez korki
za to obudzili mnie o 9 :confused2:
Pewnie do grudnia już to mieszkac nie będą ale jakby tak to mam nadzieje że
maluch da niezłe koncerty :-p

Margot pisz bo jestem ciekawa:-D
Mnie dziś znów ciągnie na wymioty do tego jelitka coś świrują ;)

Nathani rozumiem, właśnie tak bywa że porządnych ludzi którzy nie umieją kłamać
kontrolują albo ktoś się czepia
a takich kłamców i krętaczy nic :wściekła/y:
Chłopak mojej siostry był chyba pół roku na l4 potem się zwolnił i tylko ciągnął
no i wszedzie jeździli a jak się go spytałam czy nie miał kontroli itp
to się tylko śmiał głupio i mówił że on ma układy :baffled:

Madlen
udanej imprezki
ja nie piję nic, nie wierzę że to jest bezalkoholu. nie czuję tez potrzeby aby "się napić"
Nawet na kawę mam opory aby wypić.
A co do zachcianek niby się tak mówi ale bez przesady, mam zachciankę na wódkę
to mam się napić:eek:

Ania to japonki chowaj ;)

Pozdrawiam :)

Fiolka nie mam gdzie chować jeszcze :-D
Ale byłam już w biedronce na razie jakieś byle jakie aby się w adidasach nie parzyć :-p Za 7zł są :-D
Niby zdania są podzielone. Ale jak z dzidzią ok i nic sie nie dzieje a masz np. zachcianke na wódke to (przecież nikt nie każe Ci odrazu siadać do litra) łyk nie zaszkodzi...
Dla mnie zachcianka jak zachcianka :-) Jak masz zachcianke na ogórki to też nie zjesz?

Najgorzej to popadać ze skrajnosci w skrajność...
Litości!
Fiolka masz nadcisnienie? bo nie wiem czemu miałabyś nie napić sie kawy skoro ja lubisz i masz na nia ochotę???:eek:

uciekam nad wodę
miłego dnia!:)

Jak to dlaczego, wszędzie kawa jest na liście rzeczy zakazanych w ciąży;-)
pewnie ze względu na kofeinę tak samo cola nawet herbata zwykła to ma.
Nie piłam nałogowo jej tylko czasem rozpuszczalną dlatego mogę się bez niej obejść
choć czasem sobie teraz pozwolę na słabą z dyużą ilością mleka :-p

Coś czuję że dziś bedzie bardzo źle
Znów wymiotowałam
Nawet wody się napić nie mogę, tabtekę chyba zwróciłam
luteinę też i co mam znów brać ;(
Do tego mam jakby biegunke :(

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki. Czuję się jak masło na patelni, nie wyrabiam już z tym upale, choć generalnie lubię ciepło :tak: Zazdroszczę niemiłosiernie tym co maja niedaleko wodę, chętnie bym się tez wybrała. Duużo piszecie, nie nadążam :eek:
Ale co do kawy i alkoholu. Ja jestem kawoszką z prawdziwego zdarzenia.Uwielbiam kawę, nienawidzę czarnej herbaty, tylko owocowe lub zielona i biała. W poprz. ciąży nie miałam ochoty w ogóle na kawę, wręcz mnie odrzucało, natomiast teraz nie jestem w stanie funkcjonować przy moim niskim ciśnieniu. Wolę filiżankę małej kawy z kawiarki, niż procha np podczas bólu głowy :happy: Moja gina powiedziała,że jedną dziennie przy tym ciśnieniu spokojnie mogę. Co do alkoholu to uważam, że piwo bezalkoholowe ma naprawdę niewielką ilość alk. podobnie jak Karmi - do 0,5% w ogólnej zawartości. I zwykłego nie tknę ze wzgl. na maleństwo, ale przy Karmi nie mam oporów. Jak mam ochotę to piję. Czasem mnie nalatuje np. na lampkę dobrego wina lub tak jak ostatnio na szampana. Ale dzidzia jest ważniejsza :tak:
Gotuję dziś na obiad żółtą fasolkę i ziemniaczki na obiad :-p A co u was? :happy:
Fiolka współczuję, może coś ci zaszkodziło dodatkowo, w tych tropikalnych temp. o to nie trudno :confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Hahaha Betiks ale miałam ubaw z tego masła:-D
Tez zazdroszczę tym co mają wodę blisko, my coś tam mamy jakieś zalewy
ale darmene i brudne raczej nie do kąpania.
Tez mam nawet bardzo niskie ciśnienie ale kawa na mnie nigdy nie działała
moja endo radzi napić się wody mineralnej na niskie ciśnienie:tak:

Ja nie wiem czy będę mieć siłe cokolwiek zrobić
w planach były ziemniaczki maślanka i kotlety sojowe
ale chyba zostaną dwie pierwsze pozycje, ewentualnie fasolka

Do góry