reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamuśki wracają do pracy

Ja też padam z nóg. Cały dzień na budowie - odbiór zbrojenia w fundamencie, protokoły, pomiary i upierdliwy inwestor:baffled:
Marzy mi się ciepła kąpiel i wygodne łóżeczko.
A jutro powtórka z rozrywki:dry:

reklama
ja też jestem wykończona dzisiejszym dniem :baffled:
rano musiałam jechać kupić mężusiowi telefon,bo już chyba ze trzy tygodnie mnie prosi :-p
puzniej pobiegłam do pracy na cztery godzinki :laugh2: ledwo co się rozkręciłam w pracy i już musiałam zmykać,bo musiałam z Maciusiem jechać na pogotowie:baffled::zawstydzona/y:
ciężki dzień,wszystko w biegu:zawstydzona/y::baffled: i chyba zaraz zmykam spać :tak:

rany jak się wkurzyłam dzisiaj....
w końcu się zebrałam i zaczęłam roznosić cv, no i na pierwszy rzut idę sobie do centrum pomocy rodzinie a facet do mnie prawie z płaczem: "no czemu się pani w tamtym roku nie zgłosiła?" wrrrrrr
pół roku szukali psychologa i w końcu zatrudnili pracownika socjalnego no jak pech to pech... ale facet powiedział że będzie się bardzo starał jeszcze w tym roku utworzyć etat

fajnie by było, super się z nim gadało i bardzo mi odpowiada to czym się tam zajmują...

jutro ciąg dalszy łażenia...

rany jak się wkurzyłam dzisiaj....
w końcu się zebrałam i zaczęłam roznosić cv, no i na pierwszy rzut idę sobie do centrum pomocy rodzinie a facet do mnie prawie z płaczem: "no czemu się pani w tamtym roku nie zgłosiła?" wrrrrrr
pół roku szukali psychologa i w końcu zatrudnili pracownika socjalnego no jak pech to pech... ale facet powiedział że będzie się bardzo starał jeszcze w tym roku utworzyć etat

fajnie by było, super się z nim gadało i bardzo mi odpowiada to czym się tam zajmują...
To moje klimaty zawodowe :tak:

:-)

Kasiad a co robisz dokładnie? znaczy robiłaś bo teraz chyba na wychowawczym jesteś jeszcze prawda? facet mówił że potrzebny im ktoś do zajmowania się problematyką rodzin zastępczych przede wszystkim, a i jeszcze do domu dziecka mi kazał jechać - no to się jutro przejadę :tak:

Ja też padam z nóg. Cały dzień na budowie - odbiór zbrojenia w fundamencie, protokoły, pomiary i upierdliwy inwestor:baffled:
Marzy mi się ciepła kąpiel i wygodne łóżeczko.
A jutro powtórka z rozrywki:dry:

Matylda
powiem ci, ze to było moje marzenie...do końca życia będę miała mamie za złe, ze wyciągnęła moje papiery z technikum budowlanego...i poszłam do liceum...bo jej sie wydawało, ze to najlepsze dla mnie ,a nie jakaś budowlanka...zawsze jej to mówię, jak wyskakuje z tekstem, ze marne studia skończyłam...ale po liceum nie wyobrażałam sie na polibudzie w temacie budowlanym..:baffled::baffled:

Oj Wisieńko to mozna sie wkurzyc rzeczywiscie:baffled::blink:ale skad moglas wiedziec...

Ja dzisiaj po pracy jestem padnieta......dosc ze nie wyspana to jescze dalam sobie popalic myjac okna w punkcie:sorry2::wściekła/y:zachcialo mi sie wrrrr....:angry:

:-)

Kasiad a co robisz dokładnie? znaczy robiłaś bo teraz chyba na wychowawczym jesteś jeszcze prawda? facet mówił że potrzebny im ktoś do zajmowania się problematyką rodzin zastępczych przede wszystkim, a i jeszcze do domu dziecka mi kazał jechać - no to się jutro przejadę :tak:
Ja jestem pracownikiem socjalnym, ale nie chodzę w teren, zajmuję się całą papierkową i finansową robotą w obsłudze podopiecznych - od drukowania decyzji na podstawie wywiadu po sporządzanie list wypłat. Po wychowawczym wracam do swojej pracy, którą zresztą bardzo lubię :tak:

reklama
...ale po liceum nie wyobrażałam sie na polibudzie w temacie budowlanym..

No coś Ty mysia... ja po ogólniaku dałam radę, a budownictwo ogólne mialam przez 4 lata, do tego konstrukcje budowlane ze statyką i mechaniką budowli, matma z całkami różniczkami, geometria wykreślna i inne takie... ważne żeby robić to co się chce i nic na siłę :)

Do góry