reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Hej dziewczyny

Witam nowa mamusie i zapraszamy do klikania ja chetnie spotkam sie na spacerkach tylko ja zrobi sie ciplej bo dzisiejsza pogoda mnie dobiła jak zobaczyłam tyle sniegu.szok........

anek no własnie ja nie biore zelaza moze powinnam sama sobie kupic bo wizyte mam dopiero po swietach????????????

Ja zjadłam sniadanko no i zastanawiam sie co robic dalej ale jakos nic mi sie nie chce chodze i klikam po bb i podjadam jeszcze bułeczki czosnkowe hehehe

Anowi z twojego suwaczka wynika ze masz malutkiego dzidziusia wiec napewno nie prcujesz z czego sie utrzymujesz ????przepraszam ze pytam ale ja jestem taka bezposrednia i jezeli moge komus pomóc to pomagam jak moge:)

Ostatnia edycja:
reklama
anek m fakt jest mi ciezko. ale dla corki musze byc silna. choc mam dosc ale musze chociaz sprobowac dac sobie rade. teraz najwazniejsze dla mnie jest by mnie i dzieckoktos zameldowal tymczasowo w rzeszowie. znalazlam mieszkanie wlasciciel zameldowal nas. ale. ale nie powiedzial o karaluchach, ze sa w mieszkaniu. i sie wyprowadzilam. bo niewyobrazam sobie mieszkac w takim mieszkaniu.

bardzo mi sie podoba w rzeszowie, tu chcialabym mieszkac, pracowac, wychowywac dziecko. tu sa jeszcze jakies mozliwosci. tam skad pochodze to tragedia.

Oby twojemu mezowi pomogly te zastrzyki
Na pewno Ci sie uda:tak::tak: My kobiety jesteśmy silne.Z tego co piszesz pochodzisz chyba z wioski tzw.zabitej dechami ja przed wyjściem za mąż też w takiej mieszkałam wszędzie daleko do liceum miałam 45 km:szok: aby tam dojechaćmusiałam wstawać o 4 rano :szok:masakra.Teraz mieszkam nie w samym mieście ale bardzo blisko bo rzut beretem no i lepiej się żyje niż tam.

IWCIK lepiej nic nie bierz na własną rękę.Jeśli bierzesz jakiś zestaw witamin to bardzo dobrze a samo żelazo powinien przepisać lekarz,a nie możesz do niego zadzwonić?

Iwcik28 jak sie okazalo ze ojciec dziecko nie chce ze mna byc to wrocilam do rodzicow. do stycznia 2010 mieszkalam u rodzicow. przez ciaze bylam na zwolnieniu lekarskim, teraz jestem na macierzynskim. gdy mieszkalam u rodzicow oszczedzalam jak tylko moglam. narazie mam ten macierzynski i oszczednosci. bede probowac znalezc prace a dziecko marzy mi sie dac do zlobkka. ale musimy miec ten meldunek czasowy, bede jeszcze probowac to zalatwic.

Moze ktoras z was zna kogos kto by nas zameldowal tymczasowo?ja nie oczukuje tego zeby mieszkac w danym mieszkaniu. moze ktos z was ma jakis np stary dom, i moglby nas tam zameldowac?wiem ze sie ludzie tego obawiaja, ze jesli kogos zamelduja to pozniej dana osoba bedzie sobie roscic prawo do tego by np nie wyrzucic z tego mieszkania. ja tak nie zrobie, bo tak jak pisalam nie chce mieszkac w tym mieszkaniu. i jeszcze jest cos takiego jak wizja lokalna, ktora ma uprawdopodobnic czy dana osoba mieszka pod takim a takim adresem.

Ja nie bede robic problemow. Potrzeba mi jedynie ten meldunek aby dac dziecko do zlobka. Prosze moze ktoras z was moze mi pomoc?

Iwcik28 a moze zostaniesz mi kiedys na chwile z Martynka? :)

jesli dobrze pamietam, gdy sie bierze zelazo to pozniej moga wystapic zaparcia, tak?

dziekuje Ci bardzo za chec pomocy. Iwcik28, ja nigdy bym nie przypuszczala ze to mnie spotka. z ojcem dziecka bylam 1,5roku jak sie dowiedzialam ze w ciazy jestem. myslalam ze go znam. ze to dobry czlowiek. a sie pieknie okazalo

anek m
tak pochodze z pewnej bieszczadzkiej miejscowosci, tam zadnych perspektyw niema. a ja niechce zyc za pieniadze z opieki czy z tego ze przemyce alkohol czy fajki z ukrainy.

Cześć dziewczyny!
Mam pytanko, a w zasadzie to dwa:p
Pierwsze, to czy nie orientujecie sie może gdzie i za ile można zrobic USG 3D/4D w Rzeszowie? O Pro Famili na Podpromiu wiem.Ale chciałabym porównać oferte z innej przychodni a w internecie niestety nie wiele jest informacji, o informacjach przez telefon nie wspomnę;/
A drugie pytanie, jako że jestem nowa;) jak wstawić suwaczek ? Jak go stworzyc wiem, kombinowalam z opcjami w profilu i powychodzily mi dziwne rzeczy:p
Jak zreszta chyba widac:p

anowi no to naprawde trafiłas na kawał drania , tym bardziej ze byliscie razem 1.5 roku , człowiek mysli ze zna czlowieka chociaz ja lepsza nie byłambo tez wpadłam z pierwsza ciążą i Krzyska poznałam w lutym a w lipcu dowiedziałam sie ze jestem w ciąży bałam mu sie powiedziac ale i tak musialam pracowałam wwiec tez myslałam ze powie mi ze mam sobie radzic sama tym bardzie ze znalismy sie tylko 5 miesiecy wiec wszystkiego mogłabym sie spodziewac ale wrecz przeciwnie powiedział ze sie cieszy i zaopiekuje sie nami odrazu chciał wziąść slub ja sie bałam bo nie wiedzialam co moze mnie czekac u jego boku bo gosumie nie znałam ....niestety we wrzesniu poroniłam ale mimo wszystko slub wzielismy w pazdzierniku i teraz jestesmy juz 9 lat prawie i mamy syna wiec chyba dokonałam własciwego wyboru:)

A z córcią to z checią bym twoja została ja uwielbiam malutkie dzieci :)wystarczy jeden dzien wczesniej uprzedzić :)

2W1 z tego co ja wiem to chyba tylko w pro famili mozna zrobic usg 3d ja ide 22 kwietnia i trzeba 200zł za nie zapłacic dostajesz 4 zdiecia i nagraną płytke teraz byłam moja kumpela tam robiła i fajnie to wszystko wyglada :)
a suwaczek trzeba wejsc do ustawien w profilu tam jest edytuj sygnature i tam jest tabelka gdzie trzeba wkleic link ze stronki www. tam jest zaczete i kliknij w zapisz powinno sie wyswietlic :)

Ostatnia edycja:
Monik czasem w życiu tak jest cieżko ja też juz dwa razy poroniłam , przy synku miałam cesarke i teraz od poczatku mam problemy cały czas spadaja mi wyniki , wczoraj odebralam nastepne i znów sa gorsze od poprzednich jak tak bedzie to za trzy tygodnie wyjdzie ze mam anemie.............
ale trzeba byc dobrej mysli ja tez starałam sie o rodzenstwo dla maksia 6 lat i teraz mysle ze sie uda i bedzie dobrze takze tobie tez tego zycze z całego serca
Ja też miałam anemię i to prawie całą ciążę, a co gorsze to po tabletkach z żelazem wymiotowałam i tak do końca. 7 i 8-smy miesiąc przeleżałam na patologi ciąży na górce i nawet tam w szpitalu nic na to nie poradzili. Po porodzie dostałam krew i dość szybko wróciłam do formy jak na osobę która praktycznie całą ciążę przeleżała. W szpitalu jeszcze miałam rehabilitantkę która mnie szybko na nogi postawiła.
Dziękuję za słowa pocieszenia :-) Boję się tej kolejnej ciąży a jednocześnie bardzo jej pragnę :tak:

Hej laseczki;-):-)
MONIK współczuję przezyć ale napewno uda ci się urodzić rodzeństwo dla córeczki.Kiedy planowałam drugą ciążę miałam nadczynność tarczycy moja gin powiedziała że to nic złego i dała mi zielone światełko ,po roku dopiero zaszłam w ciążę i na samuym początku tsh mi się strasznie podwyższyło,po porodzie nadal było podwyższone ale teraz jest okej i to bez żadnych leków.
A co u mnie? Czekam na @ jestem rozdrażniona i zła:no: mała dokucza od samego rana M łapie się za głowęco to ona wyprawia:szok: A ja mówię a widzisz a ty myślisz że to takie proste wychowywać dzieci.Teraz doświadczy tego bo ja szukam pracy a on zostaje w domu na chorobowym,ma problemy z kręgosłupem i musi to wyleczć zanim pójdzie do nowej pracy.Od poniedziałku zaczyna brać podwójne zastrzyki zobaczymy czy pomogą bo do tej pory zadne nie dały rady:no::no::no: Zaraz jadę na zakupy muszę sprawić jakiś prezent dla znajomego Grzegorza bo w niedzielę idziemy na imprezkę imieninową.
Piszesz że na samym początku podniosło ci się TSH, a ja się właśnie zastanawiam czy przypadkiem nie jestem już w ciąży i czy to TSH nie przez to takie podwyższone?
Mój mąż też ma problemy z kręgosłupem i niedawno znowu go strasznie wygięło i musiałam mu zastrzyki sama robić (za pozwoleniem lekarza oczywiście;-)) Ech te chłopy niby takie silne a...

Witajcie Mamusie z Rzeszowa

choc pochodze z innej miejscowosci,mieszkam w rzeszowie. Jeszcze wierze ze nie bede musiala wracac do rodzinnej miejscowosci. Samotnie wychowuje córke Martynke.

Fajnie by bylo gdybysmy sie mogly spotykac na spacerkach
Witaj :-)
Przykro mi bardzo że jesteś teraz w takiej trudnej sytuacji życiowej. Na szczęście da się odczuć że masz dużo siły w sobie i że dzielna z Ciebie babeczka :tak:

A jak się zrobi cieplej to i ja z córcią będę często w samym Rzeszowie. Bazę wypadową mamy u teściowej na Nowym Mieście ;-)

Jutro wybieramy się z M na targi budowlane. Chodzimy na te targi już chyba od trzech lat i ciągle marzymy o własnym domku. Na szczęście pomalutku zaczynamy realizować te marzenia ;-)
Może jutro też zaglądniemy z małą do Fantazji? Jeszcze tam z nią nie byliśmy bo nie wiem czy ona jeszcze nie za mała na takie zabawy :confused:

Dzięki Iwcik28:)
Przestałam juz szukać, bo mnie delikatnie mówiąc trafiało...
Dzwoniłam do Pro-Famili żeby sie zapisac(rozne ceny apropo slyszalam od 150-300) ale ciagle zajęte, mam nadzieje ze w koncu mi sie uda, i wcisnął mnie na 26 marca- chce mężowi zrobic prezent urodzinowy, bo jeszcze się z maluchem nie widział;))))

W końcu się dodzwoniłam:D:D
Wprawdzie 26 nie ma lekarz który robi to USG, ale zapisałam się na 25:) I faktycznie 200 zł kosztuje:)
Kurcze juz ie mogę sie doczekac:D:D:D:D

Ostatnia edycja:
Monik75 super sie sklada, bo mieszkam na nowym miescie :) jak sie zrobi cieplej to dluzej mozna pobyc na spacerku. mi sie bardzo podoba w parku obok podpromia. moze Tobie i Córci równiez?

Iwcik28 dzieki za chec zostania z Martynka. ale teraz musisz unikac noszenia ciezarow. a moja duza sie urodzila bo 3920 wagi i 57cm. a teraz wazy juz 7300. kazdy sie dziwil jak ja ja zmiescilam bo ja malutka jestem i drobna waze niecale 50kg i 155cm.

2w1 moze ci sie przyda
https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...-f236/faq-wstawiania-zdjec-i-suwaczkow-17297/

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Kochana, ale straciłam cierpliwość póki co:pAni tak ani siak mi nie wchodzi:(
Spróbuje jutro, albo męża zagonie bo zgłupiałam i nie wiem o co chodzi;/

Do góry