• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witaj Trysiu! Twoja córcia dziś kończy 2 latka ??? Jeśli tak to NAJLEPSZE ŻYCZONKA DLA NIEJ!!!

Mokkate do której lekarki masz takie zaufanie? Do tej co chodzisz prywatnie? Czy do tej Michalskiej w Remedium? Bo ja się zastanawiam czy nie zmienić przychodni...
A jedzonko inne to też mogłabym juz małej dawać ale na razie nie ma takiej potrzeby więc się wstrzymujemy.

reklama
Witam,

To moze ja sie przedstawie od nowa, bo tyle nowych mamusiek... Jestem z Tychow, Sonia to juz "panna", ciagle nie chce mowic, ale nadrabia gestami, mimika i rozrabianiem ;D

Jak na Sycylii.... Wiec Katania to bardzo brudne miasto, jak i sami wlosi, smieca wszedzie. Ale jak sie wyjechalo juz na dzielnice, gdzie bogatsi mieszkaja, to juz ladniej i czysciej - moj tata wlasnie mieszka w takim miejscu - czysto, zadbane ulice i ciszej.
Lot samolotem - straszna nuda. Sonia jedna strone przespala, a druga przesmiala, wiec super.
Goraco bylo, ale nie tyle na dworze, co w pomieszczeniach.
Swietna sprawa, to fontanelki z woda do picia - na kazdym placu... nie placu zabaw, tych, to tam jest bardzo malo, ale za to zamkniete, ze psy tam nie wchodza i jest czysto.
Morze cieple, dlugo plytkie, piasek drobny i taki blyszczacy... Sonia miala raj. Piasek i woda - nie ma lepszego polaczenia ;)
Pierwszego dnia sie spieklam, ze przez kolejny tydzien przechodzilam metamorfozy z lnieniem.
Sonie za to pogryzly komary, nie oszukuje - ponad 40 ukaszen w pierwszym tygodniu.
Ale troche za dlugo, juz bardzo chcialam wracac do domu.
Jak pisalam pod koniec tygodnia bede miala plytke ze zdjeciami, bo narazie Rafal mieszka z nami :P
W czwartek bede robic to przemeblowanie, wiec z Sonia pojedzie do mamy i zrzuci zdjecia.

Narazie jeszcze nie pamietam (dla mnie) nowych osob, poczytam jeszcze troszke i zaczne sie wiecej udzielac.

Pozdrawiam,

Witajcie dziewczyny wiedziałam, ze tak będzie nbie było mnie zaledwie dwa dni a tu tyle postów.

Czarnulka - gratulacje strasznie sie cieszę, ze masz to już za sobą. Czekam na fotki ;)

Mokatte - śliczna Martynka, widać jabłuszko jej smakuje.

Karlam - oj wieczór panieński pewnie niezapomniany ;) widzę, ze jeszcze nie widać u ciebie brzuszka :)

Diablica - pewnie twój maluszek bardzo był zachwycony tymi wszystkimi zwierzątkami :)

no i długi dzień za nami,chociaż czy długi...smignął raczej :D cieszy tym bardziej ze cały dzień P. jest w pracy ::)

Byłyśmy w parku kościuszki,of course :) mokkate szłam tą twoją trasą i idzie się prawie tyle samo co moją ale twoja wydaje mi się bezpieczniejsza ::) .Pohuśtała się Lenka na placu zabaw,pospacerowałyśmy,trochę przeżyłyśmy...opowiadania raczej na spotkanie :D
a jak wracałysmy to wstąpiłyśmy jeszcze na plac zabaw niedaleko nas, i gdy Lenka się huśtała jakiś ,chyba,3 letni chłopiec(i dziewczynka) rozmawiał ze mną a potem zaczął fikac koziołki i ogólnie "wygłupiać się" ,jak sam to nazwał ;D a Lena na te jego skakanie zaczęła się tak głośno śmiać że myślałam ze pęknę ;D ogólnie wszyscy mieli ubaw dookoła ;D

acha,Lena płacze jak wychodzą od nas dziakowie,jak wychodzimy z biblioteki,jak wychodzimy z apteki i jak wracamy z placu zabaw ::) z dzisiejszych obserwacji :) (choć nie dziwię się, ze płakała gdy wracaliśmy z placu zabaw :D ubaw miała po pachy :D )

mokkate
mokkate pisze:
rekompensata z allegro za dłuuuuuuuugie czekanie na śpiochy (nie na parasolkę ;D)
jesteś pewna ze to nie ten sam facet wystawił ??? ;D gdy padało to faktycznie siedziałyśmy w domu ;)ale tylko dlatego że dziadkowie wpadli na moment :) ja też nie mogłam się doczekać żeby wprowadzać nowe pokarmy dla młodej :D

trysia fotka ekstra :) ten twój maluszek to duży chłopiec już :)
trysia77 pisze:
pozdrawiam KArolinke no i wsie MAMUSKI z naszego forum
czuję się wyrózniona ;D czemu tak rzadko tu zaglądasz :( .

mmm świetnie ze chcesz się spotkać :) pamiętaj ,ze z Grzesiem obiecaliście nam wizytę domową :D nie pisałam bo miałam kiepski nastórj :P ale to naprawdę fantastyczne ze kumpela się o mnie martwi :-*

dziewczęta ,kiedy mi już wrócił humor to ...przecież miałam wam powiedziec o tym fajnym miejscu na spotkanie!!!!
a więc... (dramaturgia odpowiednia ? ;) ) .Dokładnie tak jak rok temu,w parku chorzowskim odbedzie się zjazd instytutu Pampersa! pamiętacie te hasła" zobaczyc świat oczyma dziecka"? na pewno :D więc ja tam na pewno chętnie się przejadę z Lenką ,jak nic nam nie wyskoczy ;) ale to musiałaby być siła wyższa ;) kto jedzie ze mną ???
będzie to 4-5 września od godz 11-18 w parku chorzowskim ale nie wiem dokładnie w którym miejscu ::) dzwoniłam do nich ale sami nie wiedzą ::)
http://niemowle.onet.pl/azr_miasta.html oto link :) jest to jeszcze w gliwicach ale chyba łatwiej do chorzowa,co?

miłego wieczoru :) ależ naklikałam :o

sandros fajnie się mieliscie :) oprócz tych komarów ;) pewnie macie same ekstra fotki :) woda+piasek...pewnie błekitna woda...sceneria jak z harleqina ;D

baska cos przeoczyłam ??? czemu cię nie było 2 dni ??? .

Karolinka właśnie słodko zasnęła po kąpieli a wcześniej wymęczona przez babcie i mamusie :P

Basia -fajnie że już jesteś :) na pewno odpoczęłaś sobie troszkę :)

Sandros ale super się masz, aż mi się zachciało takich wakacji :) Rewlacja :)

Karolinna Lenka to już duża panienka, potrafi pokazać swoje zdanie :) super że już się tak fajnie śmieje :) nie mogę się doczekać kiedy Karolka będzie sie tak fajnie głośno śmiać, a jedzonko też nie mogę się doczekać kiedy będę jej dawać, zwłaszcza że jak daję jej coś spróbować to super minki robi :)
A to o czym piszesz to Akademia Zdrowego Rozwoju :) i jest w parku chorzowskim pod zoo, tutaj jest link:
http://www.partnersi.com.pl/en/biuro-prasowe.php?sd=a&id=476
Ja się na to wybieram ale razem z mężem chyba 4 września bo wtedy ma wolne :) Przy okazji odwiedzimy teściową bo mieszka w pobliżu. A nie wiesz czy można tam iść z takim maluszkiem jak Karolinka? Chodzi mi głównie o to co zrobimy z naszym ogromniastym wózkiem, tam chyba nie ma tyle miejsca żeby nim jeździć :P ::)

iza szybko sie doczekasz i Karolka będzie się śmiać,płakac jak bedzie ktoś wychodził itp :D a potem trzeba będzie szybko zrobić drugie dziecko, bo się będzie teskniło za niemowlaczkiem nieporadnym ;D szkoda że na to wybierasz się z meżem :P ale na pewno się zmieścisz z wózkiem :) weźcie teściową to wam popilnuje najwyżej wózka na zewnątrz a wy pochodzicie sobie ;D ekstra ze wiem gdzie to dokładnie jest :D .

Karolinna dobry pomysł z tą teściową, ale nie wiem czy wypali bo ona leniwa jest i pewnie nie będzie się jej chciało z nami iść ;)

Dziewczyny dziś sie wkurzyłam trochę, kilka dni temu mała dostała od dziadków śliczną sukienkę, kupili ją w sklepie "Smyki" i kosztowała nie mało. Dziś ją wyprałam w rękach, a ma ponaszywane takie różyczki, po praniu chciałam ją strzepnąć no i to zrobiłam, wiecie co się stało? Te różyczki się porozwałały, normalnie szok :o  Nie wiecie czy mam szanse to reklamować? Czy np mogę ją wymienic na inną bez takich różyczek w tej samej cenie? Taka ładna ta sukienka (zdjęcie na bobasach www.karolinka09.bobasy.pl) i nie tania a takie dziadostwo :(

reklama
Witam,

No woda, to nie taka jak na filmach, nie pojechalam na jakies wyspy karaibskie, ale na sycylie, gdzie pelno ludzi, a woda owszem czysciejsza i bardziej przezrczysta niz w Baltyku, ale daleko jej do lazurowego wybrzeza

W zeszlym roku bylam na tym z Pampersa - swietne. Wozek... No jednynie na zewnatrz, bo namiot nie jest duzy i caly zagospodarowany.
Dzieci beda mialy czym sie tam zajac, jest sporo zabawek, ostatnio byl basenik z pileczkami, zjezdalnia, pelno zabawek z Fisher Prica.

Pozdrawiam,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry