reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Dobry wieczór.

W sprawie szczepień - naszą dwójkę szczepilismy wg zaleceń, znaczy szczepienia obowiązkowe. (szczepionka infanrix). Stasia zaszczepilismy jeszcze na pneumokoki, a Zosie zaszczepimy, jako, że oboje pod opieke publiczna. (właściwie to mam nadzieję, że Zosię przyjma do żłobka, bo z tym krucho 60 dzieci chętnych na 20 miejsc).

Pozostałe szczepienia sobie podarujemy.

a ja powinnam iść zmyć lakier bo po dzisiejszym sprzątaniu mało z niego zostało i mi się nie chce;-) malujecie na ciemne kolory paznokcie? (taki offtopic niedziecięcy mi wyszedł:p)

a na jakieś inne, typu czarny albo jakiś ciemny? bo się tak ostatnio zastanawiałam... a od czerwonego farbują paznokcie? może naiwne pytania ale ja całe życie french albo jakieś róże/beże/bezbarwne więc nie wiem :D

Nazbierało mi się tego trochę...
Na początek: dzięki dziewczyny za wsparcie i otuchę, jesteście super :-)

Aguska2017 Gratulację dla Bartusia :-) Zuch chłopak :-)

Tygrynka Ja najczęściej maluje na jakieś pastelowe ale mam też jeden świetny ciemny fiolet i bardzo mi się podoba. Co do tego czerwonego to koleżanka zawsze mówiła mi żebym najpierw pociągnęła bezbarwnym a dopiero potem czerwonym bo właśnie niby farbuje. Robię tak jak mi powiedziała i nie miała z tym problemu wiec może ma rację.

A co do szczepień to ja miałam te co Magnez1- infernix i zgadzam się z Charlene, myślę, że ospa i grypa nie są warte dodatkowego kłucia. Teraz przy bilansie na 2lata zaszczepię jeszcze na pneumokoki. I to już będzie chyba wszystko. Naczytałam się kiedyś nt skutków ubocznych tych skojarzonych szczepionek i bałam się przed każdym kolejnym szczepieniem, ale jak się okazuje niepotrzebnie. Z perspektywy czasu nie żałuje, że się na nie zdecydowałam. Nie wiem jak Rafał zniósłby tych kilka kłóć przy jednej wizycie. Straszna panikara z niego - po mamie :-D

Co do lakieru do paznokci to jak mama iza napisała właśnie przed nałożenem ciemnego lakieru powinno sie nałożyć bezbarwna bazę a potem lakier tak jest bezpieczniej.
Ja kiedyś miałam żele akryle albo swoje długie i malował różnie a teraz już nie bo jakos przy małym czasu mi brak.
Latem tylko na stopach maluje bo lepiej wygląda to w klapeczkach:-)
No ja miałam trochę wyrzuty że mojego synka tyle razy kłuje ale wiecie co mieliśmy sytuacje gdy byl właśnie szczepiony na to co teraz jak miał około 5 msc i dostał wysokiej gorączki i węzeł chłonny sie powiększył pod pacha.wtedy od razu było wiadomo jaka szczepionka to spowodowała dlatego teraz też tak szczepiłam i wiem że jak narazie nic mu nie jest.Przeżył mój maluch i jest dobrze:-)
Nocka u nas ok zapowiada sie ladna pogoda wiec pewnie znowu z małum ruszymy na dwórek:-)

Tygrynka aktualnie mam brązowe paznokcie :tak:
poprzednio miałam ciemny fiolet ;-) ja nie używam bezbarwnego tylko odżywkę, podkład NAIL TEK FOUNDATION II. Kiedyś paznokcie były pofarbowane, ale tego "lata" jeszcze się nie zdarzyło ;-) No i są o wiele mocniejsze!!!!

no i latem koniecznie paznokcie u stóp pomalowane, jak aguska :-p

u mnie noc piękna!!!! Raz wstałam do Olka, raz do Maksia i czuję się jak Młody Bóg (albo Bogini ;-)) zaraz do banku lecę, potem do optyka i jeszcze ginekolog dziś :wściekła/y:

Hejka

maksolo kontrola bo zaczal Nikos chodzic jak mial 10 miesiecy i kazał nam ortopeda przyjsc jak juz bedzie ładnie smigal...wiec idziemy 9 maja.

my szczepimy 6w1

co do paznokci to ja jestem maniak. Po 5 latach zdjelam tipsy:) mam lekka masakre ale znudzily mi sie. Ja maluje na rozne. Ostatnio miałam pomaranczowe i barbie róz wyglądały świetnie zimą mialam np mietowe albo zolte :) teraz mam malinowe :)

reklama
Do góry