reklama

Mamy 2011

Juhu,
Ja dopiero śniadanie zjadłam.
Bolo śpi, jak się obudzi i zje obiadek to ruszam na spacer dopiero.

Mysza - rewelacyjne te teksty :) poprawiło mi to humor chociaż na chwilę :)
vii - babcia opiekuje się do 15 albo 18 drugą wnuczką

Ostatnia edycja:
reklama
Katoryba współczuje... ja przeżywałam remont i przeprowadzkę w 8-9 miesiącu ciąży i w końcu zaczęło mi być wszystko jedno jaki kolor, jaka tapeta i czy znowu coś z sufitu nie spadnie... no i przez to, że chciałam się szybko wprowadzić teraz mamy przymusowy remont, bo można było wtedy instalację wymienić :/ także spokojnie nic się nie pali, macie póki co gdzie mieszkać i pamiętaj, że to co robicie to na lata, a nie na chwilę, więc lepiej powoli a dobrze i jak coś ma się sypać to lepiej teraz niż jak już niby będzie wszystko skończone i się wprowadzicie...a babcia nie da rady przez jakiś czas w dwoma wnukami ?? moja bawiła nas 3 ;) przecież raz nie zawsze :) a może jakaś ciocia ?? to co dzisiaj z Bolem malowałaś ?? :)

vii - nie chcę mamy tak obciążać... ma już kobita swoje lata, nie jest śmigającą 40 ani 50tką. Bolo jest za ciężki do latania z nim za pobudliwą 3latką... pewnie jakby był mus to by dała radę, ale ja nie chcę jej tego robić. A dzisiaj Bolo był z L. w pracy, spał też no i ja wróciłam po 1,5h. Ciotek na miejscu brak. A może Bola w chustę zapakuję i polatam z wałkiem po ścianach? ;P

Katoryba kup olejek zapachowy do farby i małego w chustę ;) rewelacja bo nie śmierdzi farbą, a zapach utrzymuje się do 6 miesięcy :) koszt koło 11 zł na 5 l farby :) my wczoraj też chodziłyśmy w chuście, pierwszy raz w 2x :) i znacznie wygodniej niż w kieszonce no i Hanik ma więcej swobody, bo rączki mogą być wyciągnięte :)

Paula kosza nie będę zachwalać, ale dla mnie rewelacyjny wynalazek... szkoda, że Hanik zaczyna się podnosić do siadania i ćwiczy obroty to ma już za mało miejsca :/ jakbyście chcieli to oczywiście wszystko wypiorę w proszku dla dzieci i wyprasuje żeby było gotowe do używania :) fajnie jakby posłużył drugiej Hani ;)

Marzena ja żałuję, że nie kazałam mężowi zrobić pierwszej kąpieli... strasznie się bał, a teraz ciągle słyszę, że on nie potrafi :/ także póki chętny niech kąpie :)

Marzena - wyobraź sobie, że Nasz Panna skończy za chwilę 3 m-ce a ja ani razu jej nie kąpałam!!! Mój M., mimo strachu, wziął to na siebie :D i jest w tym całkiem całkiem niezły. Młoda jest wtedy w niego totalnie wpatrzona :-)
Katoryba - no jest Wam trochę pod górkę, nie da się ukryć. Będziecie jednak dumni z siebie, że samodzielnie wykonaliście taaaaakkkkiiii kawał roboty i w dodatku z małym Bolciem :-) Uszka trzymaj w górze ;-) Kierowniczko - trzymaj się!
Vii - świetny pomysł z tym olejkiem, ja nawet o czymś takim nie słyszałam, a Ty zawsze coś wymyślisz :-)

jak Paula się nie zdecyduje to może któraś zechce ;)

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!

do tego taka karuzela (tylko z całym białym pałąkiem) Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!

na zdjęciach nie ma pościeli (Hanik ma kocyk i jest w rożku) do kosza jest kremowa kołderka ze złotą tasiemką (tak jak boki kosza) i malutki płaski jasiek :) gratis mogę dać rożek :)

vii - dziecko w chuście musi mieć schowane rączki dopóki nie potrafi samodzielnie siedzieć i dotyczy to każdego wiązania.

paula ( i Mysza)- dzięki za propozycję. Póki co obmyślam pewien plan na jutro i od jutra L. ma urlop więc może jakoś łatwiej będzie. Jakby co to się odezwę ale myślę, że nie będzie takiej potrzeby :)

vii - dziecko w chuście musi mieć schowane rączki dopóki nie potrafi samodzielnie siedzieć i dotyczy to każdego wiązania.

paula ( i Mysza)- dzięki za propozycję. Póki co obmyślam pewien plan na jutro i od jutra L. ma urlop więc może jakoś łatwiej będzie. Jakby co to się odezwę ale myślę, że nie będzie takiej potrzeby :)

:-) spoko :-) zawsze to w domku weselej :-D

Katoryba ja oglądałam reportaż o chustowych mamach i tam były maluchy, które przy takim wiązaniu miały wyciągnięte rączki... niby dlaczego muszą być schowane ?? przecież w chuście dziecko jest stabilnie uwiązane... i podparte na całym kręgosłupie.

reklama
vii - przy takich wiązaniach mogą mieć na zewnątrz rączki ale tylko takie, które samodzielnie siedzą. samo nie siedzi = kręgosłup nie jest stabilny. Nawet zajrzałam do instrukcji mojej chusty i jest napisane, to właśnie co piszę...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry