reklama

Mamy 2011

hello babeczki
no niestety jak to katoryba pisze -remonty to zawsze coś pod górkę...i niestety na tym moim małym zostaje jeszcze małą chwilkę więc nie pomieszczę łóżeczka i kosza (nota bene to największy kosz więc dziecko ma dużo miejsca-warty polecenia) -nie da rady na tym metrażu- nota bene kilka słów mi się ciśnie na usta co do słowności ludzi ;)
ale jeszcze chwilka... ;) tak sobie tłumacze bo ktoś by z liścia dostał ;)
no fakt-ja oszczędna w słowach -już mam na koncie kilka zbyt ciekawych osób i pozyskiwanie informacji przez forum... więc wiecie-w razie co-zamknięty ;)

katoryba a sami doróbcie klucze sobie-możecie? lepiej mieć... przecież wy lokatorzy!

martini -poczta polska...u mnie po zmianie listonosza na osiedlu wrzało, zabrali fajnego a dali gbura co nawet porządnie awizo wypełnić nie umie-listy gineły-szkoda gadać- cierpliwi ludzie to dostawali szału ;)

reklama
no to trzeba będzie chować rączki ;)

Szczęśliwa, ale przecież kosz zająłby Ci znacznie mniej miejsca niż łóżeczko i jest mobilny... no, ale ja tam nikogo do niczego zmuszać nie będę... umawiałyśmy się to czekałam, ale ja też nie mam go gdzie trzymać i szkoda mi, że stoi pusty :(

heh widzę, ze temat słowności znów na tapecie i terminów:) A i remonty bo one zawsze są dobre do obgadania:) chyba zmieniamy profil forum z dzieciowego na remontowy;) Moja B. już wykąpana i śpi. Ciekawe czy będzie spała długo czy o 19 wstanie i będzie chciała hasać. Ostatnio jej sie tak zdarza. Nie dospała w dzień i darła się niesamowicie teraz. Jutro mam szczepienie nie wiem jak ja to sama wytrwam. Jak będzie marudzić to chyba ucieknę i ją zostawię taką beczącą.

Jestem i ja:) To był długi dzień,ale dosyć sympatyczny:) Przynajmniej część na ploteczkach z koleżanką w Sanremo:) Miałam dziś iść do chirurga, ale stchórzyłam...Zamiast tego drzemałam rano z Filem, bo zasnął wcześniej niż zwykle:)

Katoryba co do snu, to u nas znowu dobrze po jedzeniu koło 23-24, Filip nawet się wtedy nie budzi. Dzisiaj dostał cyca i też spał do rana:) No ciężko Wam z Bolciem...ale chyba i tak nie jest źle skoro piszesz na BB:) Zrobiła Filowi ten budyń i kisiel:) Kisiel z owocami na początku średnio, ale dzisiaj dostał znowu (bo zrobiłam wiecej wczoraj) i zajadał się, aż mu zabrakło:)

Vii popytam o ten kosz:)

Madzioszka Filo też czasami tak ma, ze niby kładzie się spać, a tu zaraz pobudka i heja:) Nie powiem, żeby mi to odpowiadało...

Mysza rewelacja!!! Najbardziej mnie urzekło "Mama przesypia całą noc":)))

Paula pocieszaj się, że teraz wcale nie jest źle:) Sama zauważyłaś, ze będzie jeszcze gorzej:))) Na poważnie, to podziwiam, nawet sobie nie wyobrażam jak z moim ogromnym bebolem miałabym za ciekawskim maluchu latać!

Dalej niestety nie pamiętam, ale dla Wszystkich miłego wieczoru:)

W końcu znalazłam chwilkę dla Was:)

Janek dziś szalał i nie mógł zasnąć chyba przez tą duchotę. Znów byłam na niego zła i dopiero P. go uspokoił, gdy zaczął tańczyć z nim do Shakiry. O 19.00 zasnąl i śpi do teraz. Ja mogłam trochę mieszkanie ogarnąć na Waszą jutrzejszą wizytę. Mam nadzieję, że mimo tych remontów znajdziecie chwilkę na odwiedziny:).

marzena - w końcu będziesz mogła poleniuchować w domku:). Później już nie będzie takiej możliwości. chyba, że Majka będzie takim grzecznym aniołkiem jak Hania Vii:).

paula_zg - zastanawiałam się ostatnio jak Ty sobie dasz radę z dwójką maluszków. Podziwiam Cie, że się na to zdecydowałaś.

Chętnie odkupiłabym od kogoś coś w czym mogłabym Jasia na balkon wystawiać, np. takie nosidło, które wchodzi do gondoli. Chce się któraś pozbyć?

mysza az sie poplakalam ze smiechu czytajac o czym to dzieci moga dyskutowac:)

paula jeszcze raz wspolczuje tych zabkow, twoj opis spuchnietych dziasel byl mega straaaszny. a biedny A. musi cierpiec:(

marzena maz na bank sobie poradzi z kapiela:) u nas pierwsza byla wspolna bo nie chcialam tego przekapic. zdjecia robila moja mama. a teraz to A. kapie mlodego no chyba, ze nie moze to wtedy ja. ale to baardzo rzadko:) ja od razu powiedzialam, ze do kapieli ja nie jestem potrzebna i ma sobie radzic sam;)

vii kosz fakt suuper:) sama bym taki chciala! a o tych olejkach szkoda, ze wczesniej nie slyszalam:(

a tak ogolnie to u nas calkiem fajny dzien. spacerowalam z moja szwagierka, ktora lada moment rodzi i juz sie doczekac nie moge bo obstawiam jutro! maly spal dzis 1,5h i 2x40min. no i nakarmilam go i wlozylam do lozeczka ucalowala i poglaskalam i po 10min zasnal sam:) moj aniolek:)

laski wiecie moze czy na takim kursie przed chrzcinami musza byc tez rodzice chrzestni? i czy wasi rodzice chrzestni kupowali biala swiece i biala szatke? czy te szatke to sie jeszcze ubiera dziecku?

Ostatnia edycja:
Beti tylko rodzice naturalni

Zawalka tobie chodzi o fotelik samochodowy? A czemu nie możesz w gondoli wystawić? Ja wypinałam czasami i kładłam na taki stolik. Noworodek nie wypadnie:)

widzisz vii pisałaś, że masz kogoś chętnego i ja zaklepałam inny kosz- i odkręcając tamten myślałam, ze wezmę ten-troche nie dogadania z dwóch stron, ale póki zostaje tu na mniejszym m. -kończąc remont- nie będę nic więcej kupować - bo łóżeczko może być przy łóżku a kosz mi był potrzebny do innego pomieszczenia ;) uda się szybko sprzedać zobaczysz!ładna rzecz nie będzie długo stać! trzymam kciuki!

paula głowa do; góry :)ja jak myślę, że mi ciężko patrze na tych co mają gorzej -więc nie masz źle ;) ale zęby rozumiem bo u was 3 a u nas 5 na tapecie...i ani widu ani słychu.... ;)
a w ciąży i latającym maluchem można dać radę...nawet w 9 miechu :) i bez niczyjej - niczyjej- pomocy -wiec paula nie daj się zwątpieniu dzielna babko-jutro będzie lepiej!

madzioszka powodzenia na szczepieniu! ja też sama z małą śmigałam na szczepienia, i raz było lepiej a raz gorzej... ;)

beti ja sama kupiłam świecę i szatkę bo nie chciałam obciążać nikogo-ale normalnie chrzestni kupują -a czy na kursie muszą być zależy od parafii

Ostatnia edycja:
Beti szatkę nakłada chrzestna, świecę odpala chrzestny, taki jest podział i u nas to oni kupowali te rzeczy. Nasz proboszcz mówił, ze teraz w każdej parafii tylko rodzice naturalni mają ten kurs.

reklama
Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry