reklama

Mamy 2011

paula wiem, ze tena czas zapiep... przy dzieciach i, ze one tak szybko rosna:) a A. zobaczysz nauczy sie szybciutko i bedziesz miala spokoj z pieluchami zanim mala sie urodzi:) a moja szwagierka dzis wychodzi, na razie nie dzwonie do niej bo nie chce meczyc a wiem, ze ma problemy z kamrieniem i niech sie na tym skupi.

katoryba to trzymam kciuki za samotne szczepienie, ja na nastpene zabieram mame bo maz nie moze:) a B. widze, ze sie rozbestwil ze spaniem;) zuch chlopak, dal mamie w koncu troche odpoczac!!!

vii fajna ta foczka, my bedziemy musieli za jakis czas cos kupic bo mlody coraz wiekszy w tej wanience. a chlapanie dzidzi to cos cudownego:) moja kol mieszka w usa i wyobraz sobie, ze tam tylko tak kapia dzieci, w wannie na jakims lezaczku albo... w zlewie obmywaja myjka:szok:

gala witamy, milo, ze mamy kolejna brzuchatke bo juz myslalam, ze po pauli to bedzie koniec z oczekiwaniem:) ja polecam Sandeckiego. ma duzo pacjentek ale zawsze sluzy pomoca. nie raz bylam u niego w szpitalu jak trzeba bylo cos sprawdzic. a macie juz imie wybrane?

marzena oj jak ja pamietam moja ostatnia wizyte, brak szyjki, rozmiekczona i rozwarcie "tak, ze na upartego wejdzie palec". to byl piatek a w pon urodzilam!!! jeju alez sie ciesze, ze w koncu bedzie kolejny porod:) a dzidzia ile wazy wg usg?

reklama
Paula_zg ja się zastanawiam wcześniej nad espiro gtx, x-landerem też oglądałam Tako, Ceneco.... ogólnie każdy ma jakieś plusy i minusy nadal szukam czegoś z dużą gondolą bo Emri zwróciła mi uwagę że maluszek będzie jedził w wózeczku w zimie i dochodzą dodatkowe centymetry na kombinezon i śpiworek ... ogólnie zależy mi na tym żeby wózek był w miarę lekki, po złożeniu zajmował mało miejsca, gondola była troszkę wyżej ( bo jestem wyższa) - ale nie jest to konieczne, rączka była przekładana, żeby można było zamontować fotelik na ramie wózka .... nie wiem czy decydować się na wózki znanych firm czy lepiej postawić na polskich producentów ... czy kupić tylko gondolę i fotelik a spacerówkę lżejszą już jak mały będzie większy... a ty jaki masz wózeczek ?
A co do wagi maluszka na ostatnim usg 3D W 22 tyg. ważył 1050 g i termin wg tego usg mam na 20 sierpnia (wg OM na 4 września )... 6 wybieram się na ostanie usg 3D i zobaczymy co pokaże.
Brawo dla Adasia jak załapał że trzeba siadać na nocniczek to z górki już będzie...

Paula - ucz Adasia, potem nas nauczysz jak się rezygnuje z pieluch ;) Mój Michał po tym jak powiedziałam mu co lekarz powiedział na wizycie jest przerażony ;) no i załatwił sobie, że wraca dzisiaj :) hihi, co prawda czw i pt ma szkolenia, ale w płotach więc nawet w nocy 15 min i jest w domu.

Beti ty mnie nie strasz, że za 2 dni :P choć gin mi powiedział "w czw mam dyżur 24h więc zapraszam:)". Ale tak serio to cholera dopiero w czw albo pt będę miała wynik paciorkowca :/ też tak długo czekałyście na wynik? wczoraj miałam robiony i lekarz mówił, że max 2 dni a w laboratorium już co innego :/

Trochę w sumie zaczęłam panikować jak spisałam sobie listę rzeczy, które jeszcze mam załatwić, zrobić i z kim się spotkać ;) Niunia chyba musi poczekać do pon ;)

tak w ogóle to witam nowe mamusie :) co do lekarza to ja śmiało polecam Labera. Drogi jest ale na żadnego innego bym go nie zamieniła. Boski lekarz...przynajmniej jak narazie ;)

Dzień dobry!

Ale się rozpisałyście nie ma co:D

Witam nową mamę:)

Z lekarzem jak z majtkami każdy ma inne preferencje (przepraszam za porównanie jakoś mi się tak skojarzyło) Osobiście nie chodziłabym już do Hołowczyca on mi prowadził ciążę. Z drugim dzieckiem pewnie poszłabym do Prałata albo do Sandeckiego (tylko dlatego że przy B. robił mi cc i byłam zadowolona).

Zapodałam młodej wczoraj trochę kleiku bo po konsultacjach z Vii doszłyśmy do wniosku że nie dojada i fakt wczoraj nie było mega płaczu i poszła spokojnie spać więc jadła o 20, 4 i 8.30 jak wstała:)

Emri to może ja wezmę te nianie do E-V bo jakoś mega nam nie po drodze:)

Miłego laski!

Dziewczyny - Synek będzie miał na imię Kosta, a wózek już czeka.
Zdecydowaliśmy się na X-landera. Co do pozostałych akcesoriów - jeszcze bez ciśnienia:blink:

gogoja - no to jesteśmy w podobnej sytuacji. Ja chyba wstępnie skłaniam sie ku doktorowi Sandeckiemiu, ale jeszcze się waham.

A znacie może Panią doktor Rabendę-Łącką? Jakieś opinie???

marzena no to bedzie taka kruszynka jak moj;) no i widze, ze przystopowala z waga bo pamietam, ze zapowiadala sie na wieksza:)

wera zapomnialam napisac, ze tez polecam oilatum. Dawidek mial szorstka skore na polikach i parafina nie dawala rady tego wygladzic i kupilam ten oilatum soft i praktycznie w pierwszy dzien byla poprawa!

paula niezly hardcore z tym porodem:) a doszlas do 10cm czy taka maskara dziala sie juz wczesniej? a z peilucha no to wiadomo w nocy bedzie dluzej potrzebowal bo ciezej wtedy kontrolowac:)

madzioszka "z drugim dzieckiem" :) a to nie mozesz dawac B. wiecej mleka? a wprowadzilas juz jakis dodatkowy pokarm?

emri z checia pozycze te marynare:)

wlasnie sie zastanawiam ile porcji mleka musi zjesc dziecko polroczne bo wtedy bede chciala mlodego powoli zaczac odstwaiac od piersi i zastapie mu piers mm ale w postaci np. kaszki podanej lyzeczka bo z butla nie chce mi sie juz walczyc.

reklama
Cześć dziewczyny:)

W końcu udało mi się przeczytać Wasza produkcję:). Johny nie chce spać w dzień i ciągle muszę przy nim siedzieć, bo jak mu smoczek wypada to wrzeszczy na całe gardło. Tylko na spacerze zasypia, ale to mnie nie urządza. Dziś kolejne odwiedziny, a ja nawet nie posprzątałam. Dobrze, że mama przywiozła mi ciasto, bo nie miałabym czym gości poczęstować. Dziś była tez położna i Jasio waży 4210g.

Myszaa - dzięki na link. Jak znajdę chwilę to obejrzę. Za książkę dziękuję-mam sporo różnych, ale czasu brak na zajrzenie do nich.

Vii - ja bardziej wolę srebro;)

Witam nową mamę:)

Zaraz zamontuję gumkę wokół twarzy Jaśka, żeby mu smok nie wypadał, bo już mnie wkurza z tym ciągłym wypadaniem.

Miłego:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry