reklama

Mamy 2011

Hejo:) I dzień zleciał szybciorem...Mieliśmy dzisiaj takie jazdy z J przez te urzędy, że ho hooo:) Co chwilę czegoś brakowało:/ Dalej sprawa nie jest zamknięta...

Martini współczuję i podziwiam, ze z dwójką w takie dni jeszcze kumasz co się dzieje obok Ciebie...Na prawdę nie lada wyczyn! Życzę Aluni ogromnej kupki!!! ;) Żeby ból jej minął. A jakie bierzesz żelazo? Jest takie jedno co zapycha faktycznie, Sorbifer jest ok, brałam w ciązy i po porodzie. Mam jeszcze to mogę Ci dać:) A z oczkami wiem, ze na pewno wysyłają wcześniaczków jak rodzice mają jakąś wadę wzroku.

Gogoja, Gala przez chwilę nie wiedziałam, któa jest która:) No z wózeczkami trudny orzech, ja kolejny raz zakupiłabym osobno dużą gondolę, a potem spacerówkę. Do auta jakoś się mieściliśmy.

Beti wezmę garniaka na nasz wypad za miasto:) Posiłków ma być 5, w tym 3 mleczne. Ja jak rozszerzałam i Filo nie zjadał całej porcji papki, to dawałam jeszcze cyca.

Madzioszka no chyba najlepiej tak będzie:)

Dzisiaj dałam Filowi idealnie zmiksowaną zupkę buraczkową, byłą trochę żadsza niż zwykle, zajadał się, aż mu sie uszy trzęsły! Pod koniec dosypałam drobniutko posiekane żółtko i wszytko wypluwał... Kurde już chyba powinien zacząć mielić jakieś grudki, co? Jaj to u Was było?

reklama
Witam nowe mamusie!
Gala13 –ja mam xlandera i dla mnie to idealny wózek a wcześniej przerobiłam 3 inne –mi podpasował idealnie pod tryb życia i preferencje itp. Ale wcześniej nie chciałam tego wózka bo mi sprzedawca nachalnie go wypychał hehehee
Martini a masaż brzuszka próbowałaś by ulżyć córci? U nas to było skuteczne- życzę szybkiej kupki
Dzień męczący wiec pora odpocząć jutro więcej atrakcji hehehe
emri bo jajko bym tez zmiksowała by grudek nie było czuć-i jakie to jajko? wiochmeńskie czy marketowe? bo one maja inny smak i...zapach-i to tez może wpływać na poczucie smaku

Martini bo są takie dni :-) kiedy wszystko się kumuluje:-)

Co do nas to jesteśmy po szczepieniu:-) Maleństwo waży 6 kilo i mierzy 62 cm :-D jest ładnie proporcjonalna :-D(jak każde dziecko :-D) Ładnie trzyma główkę :-) i oczywiście jak zobaczyła misia na ścianie to się wgapiała...i wgapiała :-D spodobał jej się :-D

Co do wózka ja mam lekki Vector 4 lite - leciustki z piankowymi kółkami - Chciałam taki bo miał się mieścić do autka i być sterowny.
Ten jest lekki łatwo się go wnosi na 2 piętro - właśnie dziewczyny wózku trzeba gdzieś trzymać :-) więc jak nie macie miejsca w piwnicy i miekszacie wysoko to liczcie się z wnoszeniem wózka :-) Pry pierwszym dziecku czasem się o tym zapomina :-D

pozdrawiam :-)

Madzioszka - możemy się karnąć - chętnie.

Marzena - ja przykrywam kocykiem bo w nocy jednak jest chłodno. Kołderki nie posiadamy :)

emri - Bolo wciągał żółtko aż miło, żadna grudka mu nie straszna :) w sumie już od początku mu daję starte jabłko, które nie jest idealnie gładziutkie, więc jakoś tak normalnie to przyjmuje.

marttini - biedna Alunia :( a czopek glicerynowy nie pomaga? jaki dawałaś? Bolowi pomagał... albo gripe water też działał albo herbatka koperkowa... życzę big kupala!

Po szczepieniu Bolo jakiś marudny był :/ W końcu pogadał sobie i zasnął o 21.
e:
aha zapomniałam: Bolo ma 7,2kg i 68cm (10 i 25 centyl) mój okruszek :) a pajacyka na ścianie olał jak pani kłujka go chciała zagadać :( nic nie pomagało...

Ostatnia edycja:
Szcześliwa, ale ja chcę przyzwyczajać go do grudek. A jajo prosto od kury:)

Katoryba faktycznie okruszek:) Jak miałam Bola ostatnio na rękach, to jak piórko:) No i fajnie masz, ze te grudkiw wcina, jabłko Filo też tarte je, ale nic więcej...

dobrze emri robisz, że przyzwyczajasz -ale może czasu potrzebuje i na dniach załapie :) a jajo od kurki najlepsze- do dziś mojej córce kupuje takie :) jak dziecioki poznaja caa game smaków-sam wybiorą co im smakuje :)

dobry wieczór:)

Witam wszystkie nowe mamusie;)

podczytuję Was w miarę reguralnie ale produkcja jest tak wzmożona, że nie sposób ogarnąć :)) no i zwyczajnie czasu brak na odpisywanie....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry