reklama

Mamy 2011

ja tez mam reczny avent i polecam

cosa przez najblizsze tygodnie to dzidzia na cycku bedziec caly czas:) jak czujesz, za masz pelne piersi to najlepiej przystawiac dziecko wtedy:) a z tym, ze mala chce ne rekach to norlamne. ona jeszcze sie tutaj nie zadomowila i potrzebuje bliskosci 24h na dobe;)

katoryba a twoja siostra to na kiedy ma termin? chlopiec czy dziewczynka?

a z ta niewspolmiernoscia to bardziej chodzi o to chyba, ze glowka jest za duzo w stosunku do miednicy. moja szwagierka tak wlasnie miala, dzidzia miala normalna glowke i byla nieduza ale ona (szwagierka) byla waska w srodku i dzidzia nie chciala zejsc. biedna miala parte przez 2,5h.

Ostatnia edycja:
reklama
hejka, wreszcie sie dosiadłam do komputerka, mam nadziej troszkę nadrobić :)
jak Julka pozwoli - pisze jedna reka.

Chłopaki pojechali do teatru na bajkę, Piotruś już od wczoraj przeżywał :)

spacerek już zaliczony, ale póki razem jesteśmy to nadrabiamy i później jeszcze jeden zaliczymy :)

a miałam się jeszcze zapytać, jakie pieluszki używacie? co polecacie?

Ostatnia edycja:
hej laseczki,

kurde a u nas znowu cos...jak katar prawie przeszedl to cos jest z oczkiem. ropieje jej i lzawi, ale tylko jedno. nie wiem czy to nie zatkany kanalik :( chyba sie jutro przejdziemy do pediatry eh...

Juhu,
marttini - ja tam Bola ubierać nie będzie - za rok sam niech sobie prasuje kanciki ;P

zawalka - długo bo wózek trzeba złożyć, upchać w bagażnik jedna część a druga do środka, Bola zapiać no i jeszcze nawrócić ;P

Madzioszka - może być i lęk. Biedna ciekawe co ona tam sobie myśli jak wychodzicie... że to koniec świata czy jak?
A z zębiskami to myślałam, że tam już jakieś wielgachne są a Ty tu, że dopiero gulki... ale faktycznie wysypało... raz a dobrze i z bani. Na sosik nie zapraszam, bo za wiele nie zebraliśmy :/ jeden słoiczek na octowe wyjdzie, kilka do ususzenia i na sosik na raz wystarczyło tylko :| ale Bolo miał radochę w lesie! najpierw się wiercił bo na plecach szedł ale szybko zasnął a na koniec zasiadł na mchu, lizał korę, łamał patyczki i bawił się igiełkami i szyszkami :) ale miał frajdę, trzeba częściej jeździć w las!

gogoja - co tam u Was?

cosa - też polecam ręczny aventu

katoryba - siora na połowę marca i nie wiadomo jeszcze co tam się chowa :)

pluszaczek - my już od dawna używamy Dady z Biedrony i polecam je bardzo.

Marzena - Bolo miał ropiejące jedno oczko chyba przez 3 miechy, przemywaj solą fizjologiczna albo wodą przegotowaną. Mleczko też raz pomogło na trochę.

Ale fajny weekend był. Szkoda, że już się kończy i jutro znowu... ja chyba nie przedłużę tej umowy...

bry!

Nasze problemy to nie witamina C a zęby... dziś zapodałam jej paracetamol i zasnęła sama bez tulenia. eh. z góry się wybił i rośnie:) z dołu nadal czopek.

katoryba ładnie to karmić Bola korą:>?

Mysza buziaki dla Eli:*

Pluszaczek my używamy Dada biedronkowe a wcześniej babydreamy rosmanowskie. zadowolona a obu jestem:)

e-v jak Ci tam w małżeńskim stanie:>?

Marzena biedna Majcia, a sio choróbska!

Miłej noski laski!

pluszaczek ja na noc pampers na dzien dada lub tojoursy :) idealny zestaw kt. sie juz przy córci sprawdził :)

marzena masuj oczko ten kanalik -na pewno pediatra powie jak-nam tez oczko ropiało :( 3 tyg sie z tym cholerstwem bujałam ale masowałam i miałam krople homeopatyczne bo o dziwo antybiotyk nie zadziałał, a krople tak :) zdrówka wam!

ev zaoferowana stanem małżenskim pewnie sie jutro pojawi ;) a pogoda miałas wysnioną!

katoryba widze że wy grzybiarze jak my ;) a dzieci lubia instrumenty :)

Hej ho,

kończy mi się dobre, buuuu :( jutro do pracy :(

Weekend miło spędzony, dziecię szczęśliwe :)

E_v - słonka i ciepełka na Wspólnej Drodze życzę!!! :-*
Marzena - a ja ropiejące oczko przecierałam wacikiem nasączonym herbatką rumiankową, nie było uczulenia; masowanie nie zaszkodzi, a pomóc może bardzo :)
Pluszaczku - u nas też Dady :)
Katoryba - smaka robisz i ochoty na leśne wycieczki, a teraz to i Nam weekendy pozostają na takie przyjemności...
Madzioszka - to gratulacje dla B. z okazji ząbka, nareszcie na wierzchu ;) cierpliwości dla Was w oczekiwaniu na kolejne!

:-* dla Elizki!

Ostatnia edycja:
melduję się :) już nie panna ;) myślałam że będę nadrabiać nie wiadomo ile, a tu raptem dwie strony do czytania :)
to prawda że pogoda była wyśniona :) w zasadzie wszystko było wyśnione :) zadowolona jestem mega. były niedociągnięcia, ale tego się nie da uniknąć :/
wzorowo zachoywała się Dominiczka!!! wszyscy ją chwalili a ja byłam taaaaka dumna! no i przeszczęśliwa, bo moim największym zmartwieniem było jak ona to wszystko zniesie... była dzielna a mi kamień z serca :)
no i niestety i nas dosięgnął katarek :( ale i tak pojechaliśmy na basen, i nie pogorszyło się a nawet chyba dziś odpukać jest lepiej :))

cosa - my na pierwszy spacerek poszliśmy po południu jak wyszliśmy ze szpitala :) ale wtedy było cieplutko.
pluszaczek - my mamy pampersy. ale uważam że najlepiej spróbować sobie różnych bo czasem któreś odparzają maleństwo. u nas dady też się sprawdzają, ale do biedronki nam jakoś nie po drodze ;) lenistwo ;)
marzenka - współczuję oczka Majeczki! kurde zawsze coś się przypałęta :/
katoryba - biedna Ty z tą pracą :( trzymam kciuki żeby się szybko znalazła fajna nowa! bo że tu się coś polepszy to straciłam nadzieję :/
elizka - buziakiiii :)

reklama
Hejo:) Ja już w domu:) W końcu!!!!!! To były koszmarne dni...nawet nie chcę wracać do nich pamięcią:((( U nas dużo zmian, największa to chyba taka, że Filo odpuszcza sobie żłobek...od jutra ma swoją własną nianię:)

Całusy dla wszystkich:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry