reklama

Mamy 2011

Hej
starszak daje pospać :-) śpi ja mu się pozwoli do 9-10 :-D
Śliwkę połówkę - co by sok ssało :-) Spokojnie jeszcze dzieciaki mają czas :-) Każda z nas ma chęć dać jak najszybciej :-D Hihihi to jak z chodzeniem :-) Najpierw chcemy by jak najszybciej się poruszało :-D a potem żałujemy że nie leżało jak najdłużej :-)

Dziś mam więcej czasu :-D więc narobię wpisów co byście miały co czytać w tygodniu :-D

reklama
hej,

padam na pyszczek. goscie pojechali o 14, niestety razem z moim mezem bo ma jutro rano wizyte u lekarza w poznaniu. mala byla caly dzien mega marudna. spala przez caly dzien tylko godz i cos ma nie tak z brzuszkiem :( w nocy budzila sie dwa razy z placzem i zasnac nie mogla a to do niej nie podobne. no i dzis jakies takie dziwne kupale byly. nie wiem czy to przypadkiem moj antybiotyk jej nie szkodzi :( eh mam nadzieje ze nocka bedzie wporzadku.

jutro poczytam co u was bo dopiero mloda zasnela i ja tez ide do lozka, dobranoc

Juhu,
sallis- faktycznie wolę hippa bo bardzo lubię zapach kosmetyków hippa i on jest lżejszy niż nivea, ale nie jest niestety na każdą pogodę (tak jak nivea) tylko na wiatr i niepogodę, czyli na mróz nie można posmarować bo ma wodę w składzie. Dlatego poleciłam nivea jako bardziej wszechstronny :)

Beti - ma rygor a co! ;) mam nadzieję, że to poskutkuje na przyszłość :)

emri - nie dostaje raczej nic poza głównymi posiłkami. Czasem jak my coś jemy to daję mu troszkę spróbować ale to rzadko i malutko. Boszkopta, jogurta dostaje na deser, marchewkę na obiad, między posiłkami tylko picie ile chce. Ma 5 posiłków dziennie i tyle. W międzyczasie żołądek mu odpoczywa.
A Ty chcesz zrezygnować z tego mleka w dzień? TO nie za mało mleka będzie? jednak tam jest wiele witamin, wapnia i składników potrzebnych do rozwoju...

nnita - BLW jest fajne, nawet ostatnio po rozmowie ze szczesliwa miałam plan żeby to wprowadzić, ale nie mam pomysłu jak. Bolo od razu wszystko wywala z talerzyka na stolik a ze stolika zmiata na podłogę :| poza tym strasznie długo to wszystko trwa a on szybko się nudzi i z całego zestawu warzyw "nadgryzł" kawałek czegoś (reszta wylądowała na podłodze) czym i tak się zakrztusił. Nie wiem - może już jest za duży na wprowadzenie tej metody? a może dlatego że jeszcze nie ma żadnego ząbka - nie ma czym ugryźć? w efekcie i tak musiałam mu podusić widelcem. Ale przynajmniej miał frajdę jak ja mu jedną łyżeczką do buzi jego jedzonko dawałam a on drugą pustą łyżeczką mi do buzi celował :)

Madzioszka - Betka śpi w rozpiętym pajacu? Z gołym brzuchem na łóżku? coś nie kumam chyba :/

zawalka - z Jacha to już chłopisko! 6600! zaraz Bola przegoni ;P też chciałam karmić do roku ale przez tą robotę głupią nie wyszło :/
Bolo śpi w jednym wdzianku 2-3 razy no chyba, że się ubrudzi.

Nie lubię poniedziałku :(

to milej nocki zycze Marzenko i mam nadzieje, ze poprawi sie Majci!

a my prosimy was o glosy na zdjecie Dawidka:) chcemy zwalczyc o chuste w tym miesiacu:

Chusta do noszenia dziecka - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com

katoryba mnie tez zafascynowalo jak szczesliwa mowila o BLW bo ja to myslalam, ze takim dzieciom nie mozna kawalkow podawac:)

madzioszka ja wlasnie tez mialam pytac o tego pajaca:) szok, ze Beciakowi tak cieplo, ze musisz ja rozpinac;)

emri mi sie tez zdaje, ze jednak powinien Filo miec te porcje mleka. a moze poprostu dodatkowo wprowadzic kolejny posilek na obiad?

Ostatnia edycja:
Katoryba ale jak samą marchewkę na obiad? Bez mięcha i reszty??? Ja na obiad daję zupkę, a słupki marchewki tak do rączki na przegryzkę. Filo między posiłami nie je cały czas, w ciągu dnia sa to ze 2 biszkopty, kawałki warzyw albo owoców. Ale warzywa i owoce w większości lądują na podłodze:) Właśnie nie wiem co z tym mlekiem, niby w 10 miechu wprowadza się drugie danie, a mleko 2 razy dziennie. Ugotowałam mu na jutro pulpeciki z indyka w duszonej marchewce i do tego ziemniak. A na pierwsze zupka brokułowa. Dziewczyny co z tym mlekiem??????

Beti głos oddany:)

Dobry wieczór!
Ja niedawno co weszłam do domu po długiej 14 godzinnej pracy... padam, nie wiem czemu się zawsze wpakuje w te wybory:D

Co do pajaca Becik spi w cieniutkim i na to ma cieplejszy rozpięty bo nawet na śpiąco nie potrafi być nieruchoma i się wierci ze śpiworka się wykopuje nie wiem jak O.o. bez przykrycia sypia.

sallis może D. się odmieni:>? oby B. wstaje wcześniej ale robi dłuższą drzemkę w dzień za to.

Katoryba trzymam kciuki za kolejny tydzień!

Beti mówisz i masz:D mój głos:D

dalej nie pamiętam ale zdrowia spokojnej i co tylko pozostałym :)

Witam na koniec weekendu...szkoda że tak szybko minął :(
u nas spokojnie-w sobotę pograłam sobie a maleństwo kibicowało z tatą potem relaks z rodzinką i w niedziele podobnie na wyjeździe u znajomych :)

A Lila śpi w samym body-krótki rękaw, ale to dlatego że sypia z nami(pomiędzy) więc naszej trójce ciepło :P
sallis- jeszcze wszystko pewnie się zmieni... tak myślę, gdyż nasza Lila też różnie wstaje bywa że po 4 się zbudzi i gaworzy sobie z 20 mini=ut i dalej idzie spa a potem pobudka po 6 lecz szybko znowu usypia. Ciężko powiedziec-od czego to zależy!!!
A dodam że ostatnio zaczęła robi kupki o 2-3 rano jak się zbudzi pierwszy raz w nocy. Całe szczęście do miski :)
szczesliwa- do szybkiego słonecznego zobaczenia :)
betii- swietne zdjęcie :)

Nic idę spa bo oczy się już same zamykają :)
Spokojnej nocki mamuśkom-mające dzieci podziębione :) i udanego początku tygodnia

reklama
hej laski,

co tak pusto z rana, gdzie niepracujace mamy? ;)

beti - zaglosowane

katoryba - no wlasnie mnie tez zdziwilo jak w aptece widzialam kremy dla dzieci na mroz a w skladzie woda :/ ale chyba sie w nivea zaopatrze

anias - jak tam zdrowi juz? bo ja ci musze ciuszki oddac. wiec moze anias i beti jakis spacer zaliczymy co?

sallis - a ty jutro na masaze przyjezdzasz?

izuniek, szczesliwa - wiem ze wasze dziewczyny mialy naczyniaki. powiedzcie mi prosze czy byly duze ze je usuwano, czy jak? bo majka ma 3, na karku, kolo pepka i na nozce. niby male tak ok 2-3 mm ale nie wiem czy cos z nimi powinnam robic, bo pediatra powiedziala ze sie wchlona a mi sie wydaje ze ten na karku wiekszy sie robi :(

u nas nocka dziwna :/ na jedzenie sie obudzila o 3 ale o 23.30 i 6.30 strasznie wierzgala nogami i rekami, niby oczy zamkniete ale na chwile otwierala wiec probowalam ja uspokoic zeby spala dalej. dziwnosc...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry